Specificaties Samsung Galaxy Note 6 Lite duiken op

Samsung Galaxy Note 5

Samsung komt later dit jaar waarschijnlijk niet alleen met een gloednieuwe Samsung Galaxy Note 6: ook de goedkopere Samsung Galaxy Note 6 Lite zit in de pijplijn. Specificaties over dit premium toestel zijn vandaag opgedoken op internet.

Het was een grote teleurstelling voor de liefhebbers toen bleek dat de Samsung Galaxy Note 5 niet naar de Benelux kwam. Ter geruststelling: waarschijnlijk heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf geleerd van zijn fouten en brengt het diens opvolger, de Samsung Galaxy Note 6, wel in ons land op de markt.

Samsung Galaxy Note 6 Lite

Vandaag horen we geluiden dat de Note 6 niet de enige phablet is die Samsung op korte termijn lanceert. Mogelijk komt ’s werelds grootste smartphone- en tabletproducent met een tweede variant op het aanstaande vlaggenschip: de Samsung Galaxy Note 6 Lite.

Het is een bekend en begrijpelijk fenomeen onder fabrikanten. Je hebt een product gelanceerd dat een regelrechte kaskraker blijkt te zijn onder consumenten. Een mooie, grote en prijzige high-end smartphone met laatste technologische hoogstandjes en snufjes. Je weet vooraf dat dit niet voor iedereen is weggelegd: mensen met een kleine portemonnee kijken hier vaak niet eens naar om.

Wat doe je dan als smartphonemaker: laat je deze groep lopen, of zoek je andere manieren om deze mensen aan jouw merk te binden? De tweede optie natuurlijk. Maar hoe je dat? Het antwoord op deze vraag is simpel: je brengt je vlaggenschip opnieuw uit, maar verwerkt wat minder prominente componenten in het toestel. Zo maak je de processor wat minder krachtig, de batterij wat kleiner, kies je voor een LCD-scherm in plaats van QHD-scherm en maak je hem wat compacter. Genoeg mogelijkheden om op te kosten te besparen.

Tot slot breng je het toestel onder een andere naam op de markt. Je voegt iets toe aan de oorspronkelijke naam, zoals Compact, Mini of Lite. Samsung heeft dat –net als vele andere smartphonemakers– in het verleden meer dan eens gedaan en dat is precies wat het Zuid-Koreaanse bedrijf doet met de Samsung Galaxy Note 6: gooi daar de toevoeging Lite achter en je hebt een nieuw toestel en een potentiële goudmijn in handen.

Samsung Galaxy Note 5

Specificaties Samsung Galaxy Note 6 Lite

Hoe komt de Samsung Galaxy Note 6 Lite er dan uit te zien? Volgens de geruchten die op het Chinese sociale netwerk Weibo circuleren krijgt dit toestel, net als zijn grote broer, een 5.8 inch scherm. Maar in plaats van een AMOLED-scherm met QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, heeft Samsung gekozen voor een Full HD-display.

Daarnaast krijgt de Galaxy Note 6 Lite naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 820 in plaats van de Snapdragon 823. Oftewel, een chipset die net iets minder krachtig is dan de Samsung Galaxy Note 6. Wel een opvallende keuze van Samsung. Meestal kiezen fabrikanten voor de Snapdragon 652 en 617 voor hun midrange-toestellen. Het had ook een CPU van eigen makelij kunnen nemen: de Exynos. Ook kun je rekenen op minder werkgeheugen, namelijk 4GB RAM in plaats van 6GB in het high-end model.

Over de camera’s, accu en connectiviteit is nog niets bekend. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de adviesprijs en releasedatum, als Samsung inderdaad plannen heeft om de Galaxy Note 6 Lite uit te brengen. Zodra we meer over deze premium phablet horen lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Samsung Galaxy Note 5

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones