Specificaties Snapdragon 670 nu al op straat

Specificaties Snapdragon 670 nu al op straat

De Snapdragon 670 is de nieuwste chipset die Qualcomm binnenkort uit de doeken doet. We hoeven echter niet op de grote onthulling te wachten om te weten waartoe de processor in staat is. De Duitse techjournalist en beroepslekker Roland Quandt, een man die het vaak bij het juiste eind heeft, zegt de belangrijkste details van de aanstaande processor al te kennen. Als hij het bij het juiste eind heeft, dan kunnen we op een premium mid-range chipset rekenen.

Wat hebben de Nokia 2, Sony Xperia XA2 Ultra en Razer Phone met elkaar gemeen? Niets, zo ben je misschien geneigd om te zeggen. De eerste is immers een budgettelefoon, de tweede een mid-range telefoon en de derde een high-end vlaggenschip, allemaal met uiteenlopende specs en prijskaartjes. Toch hebben alle drie de toestellen een gemeenschappelijker deler: onder de motorkap hebben ze allemaal een processor die afkomstig is van Qualcomm. Zo heeft de Nokia 2 een Snapdragon 212, de Sony Xperia XA2 Ultra een Snapdragon 630 en de Razer Phone een Snapdragon 835.

Qualcomm is misschien wel de bekendste chipmaker ter wereld. Regelmatig introduceert de Amerikaanse chipfabrikant nieuwe processors. Zo lanceerde het bedrijf afgelopen jaar de Snapdragon 630, Snapdragon 660 en Snapdragon 835. En we weten dat een nieuwe high-end processor op komst is: de Snapdragon 845. Maar dat is niet alles wat Qualcomm voor ons in petto heeft. Volgens Roland Quandt kunnen we binnenkort een nieuwe CPU verwachten die we in toekomstige mid-range telefoons kunnen verwachten. Deze luistert naar de naam Snapdragon 670. Op WinFuture beschrijft hij de belangrijkste specificaties van deze chipset.

Details Qualcomm Snapdragon 670

De Snapdragon 670 heeft de productcode SDM670 en is de opvolger van de Snapdragon 660. Quandt schrijft dat hij volgens de 10-nanometer procedé is gemaakt. Hoe lager dit getal, des te kleiner de processor. En klein betekent ook dat hij zuiniger omspringt met energie. De Snapdragon 670 is volgens de beroepslekker opgebouwd uit acht kernen: twee krachtige en zes energiezuinige Kryo cores. De Kryo 300 Gold cores is een geoptimaliseerde variant van de Cortex A75 die kloksnelheden tot 2,6 GHz weet te halen. Zes Kryo 300 Silver cores vormen de energiezuinige kernen en zijn geklokt op snelheden tot 1,7 GHz. Zij vormen een geoptimaliseerde variant van de Cortex A53 chiparchitectuur.

Iedere Snapdragon-processor bestaat uit een component dat graphics op het scherm tovert en ervoor zorgt dat het besturingssysteem soepel draait. Dit onderdeel wordt ook wel de GPU genoemd. In het geval van de Snapdragon 670 is dat de Adreno 615. Volgens Quandt heeft deze een stationaire snelheid die tussen de 430 en 650 MHz ligt. Als de situatie daar om vraagt kan de snelheid oplopen tot 700 MHz. De chipset wordt aangevuld met de nieuwe X2x modem. Hiermee kun je naar verluidt internetsnelheden tot 1 Gbps (gigabit per seconde) halen. Naast het oudere en langzamere eMMC 5.1 flash geheugen ondersteunt de Snapdragon 670 ook Universal Flash Storage (UFS). Deze geheugensoort heeft hogere lees- en schrijfsnelheden en treffen we veelal in de dure high-end vlaggenschepen. Misschien binnenkort ook wel in de middenklasse.

Verder zegt Quandt dat de Snapdragon 670 uit de voeten kan met camerasystemen die uit twee camera’s en beeldsensoren bestaan. Over de hoogst haalbare resolutie tasten we nog in het duister, maar volgens de beroepslekker vormen een 13 en 23 megapixel cameracombinatie geen enkel probleem. Tot slot claimt hij dat QHD-schermen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels geen enkel probleem vormen.

MWC

Wanneer Qualcomm de Snapdragon 670 octa-core processor onthult is onbekend. Quandt wijst ons op het feit dat het Mobile World Congress (MWC) eind deze maand plaatsvindt in Barcelona. Dat zou de uitgelegen kans zijn om de chipset aan het grote publiek te presenteren. Wanneer we de eerste smartphones met deze processor kunnen verwachten laat de techjournalist in het midden. Volgens hem duurt het echter niet lang.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones