Specificaties van de Xiaomi Redmi Note 5 gelekt

Specificaties van de Xiaomi Redmi Note 5 gelekt

Vandaag zijn de specs voor het aankomende budget toestel van Xiaomi gelekt. De Xiaomi Redmi Note 5 wordt uitgerust met een degelijke Snapdragon processor en heeft een full screen ontwerp. Het toestel kost vermoedelijk nog geen 180 euro.

Komende maand verschijnt er een top toestel voor nog geen 200 euro, de Xiaomi Redmi Note 5. De Chinese smartphone heeft een gloednieuw ontwerp met een iets oudere processor uit het midden segment. Waarom het Chinese budget merk hiervoor heeft gekozen, dat is niet bekend. Waarschijnlijk omdat de telefoon op deze manier een behoorlijke rekenkracht heeft bij een lage prijs. De resterende specificaties van de Xiaomi Redmi Note 5 mogen er zeker zijn. Verwacht een aantrekkelijk uiterlijk, metalen behuizing en een prachtig full screen ontwerp.

Xiaomi Redmi Note 5

Xiaomi Redmi Note 5 specificaties

Vandaag zijn de specificaties gelekt van de aankomende budget Xiaomi phablet, de Xiaomi Redmi Note 5. De Chinese telefoon wordt een krachtig apparaat met full screen ontwerp gericht op het voordelige segment. Gek genoeg heeft de opvolger van de Xiaomi Redmi Note 4 niet op alle fronten verbeterde specificaties. De Redmi Note 5 heeft een groot 5,7 inch beeldscherm met een resolutie van 1.440 x 720 pixels. Het toestel heeft daarmee een beeldverhouding van 18:9 gekregen. Die beeldverhouding is mega populair geworden in 2017. Steeds meer fabrikanten lanceren een smartphone waarbij het beeldscherm bijna de volledige voorkant inneemt. Hiermee blijft het toestel relatief klein in verhouding tot een telefoon met vergelijkbaar beeldscherm.

De nieuwe phablet heeft een bijzondere processor. Terwijl de Note 4 is uitgerust met een 2 GHz MSM8953 processor van Qualcomm krijgt de Xiaomi Redmi Note 5 een 1,8 GHz MSM8953 Lite processor. Een model van de populaire Snapdragon 625 processor met lagere kloksnelheid. De Snapdragon heeft 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit. Het nieuwe toestel gaat in kloksnelheid iets achteruit maar in werkgeheugen en opslag flink vooruit. Een 3.300 mAh accu levert stroom en die is via de microUSB snel weer op te laden. De camera’s van de Xiaomi Redmi Note 5 bestan uit een 12 hoofdcamera en 5 megapixel selfie camera.

Xiaomi Redmi Note 4

De huidige budget phablet van Xiaomi is inmiddels al voor 170 euro te koop. Het voordelige toestel heeft een groot 5,5 inch beeldscherm en aantrekkelijke specificaties. De Xiaomi Redmi Note 4 wordt aangedreven door een snelle Snapdragon 625 processor met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit. Aan de achterkant tref je een 13 megapixel f/2.0 camera en voor een 5 megapixel camera. De Xiaomi Redmi Note 4 biedt zeer aantrekkelijke specificaties voor de lage prijs.

Het nieuwe budget toestel gaat op 10 december in de verkoop. Wanneer de Xiaomi Redmi Note 5 in Nederland beschikbaar zal zijn, dat is nog niet bekend. De prijs van het voordelige toestel is waarschijnlijk 1399 yuan. Omgerekend is dat nog geen 180 euro.

Xiaomi Redmi Note 4 Lake Blue

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones