Stamina Mode keert terug naar Sony Xperia Z5

Stamina Mode keert terug naar Sony Xperia Z5

De Sony Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact krijgen dankzij een update binnenkort weer toegang tot de Stamina Mode. Na een korte afwezigheid keert de energiebesparingsmodus weer terug naar beide toestellen.

Meldingen vanuit Nederland en België hebben we op het moment van schrijven nog niet voorbij zien komen. Xperiablog meldt echter dat we wel degelijk een update onderweg is die luistert naar de naam 32.2.A.0.224. Zodra je deze update Over-The-Air downloadt en op je smartphone installeert, heb je wederom de beschikking over Stamina Mode. Tevens is het mogelijk om de camera vanuit het vergrendelscherm rechtstreeks te openen door twee keer achter elkaar op de aan/uitknop te drukken en krijg je de Android-beveiligingspatch van april 2016.

Stamina Mode

Wat is Stamina Mode?, zo zal een enkeling zich vast en zeker afvragen. Het is de energiebesparingsmodus van Sony die we op diverse telefoons van het Japanse technologiebedrijf tegenkwamen. Hiermee is het mogelijk om bepaalde energievretende opties uit te schakelen zodat je smartphone langer meegaat met een enkele batterijlading. In de meeste gevallen betekende dit dat een mobiele telefoon enkele uren langer op stand-by kon staan.

Afgelopen jaar besloot Sony om Stamina Mode tijdelijk te verwijderen. Google lanceerde namelijk in september de nieuwste versie van zijn besturingssysteem: Android 6.0 (Marshmallow). Deze Androidversie heeft een vergelijkbare functie die Doze heet. Net als Stamina minimaliseert deze achtergrondprocessen zodat je toestel langer meegaat.

Omdat Stamina niet goed werkte in combinatie met Doze werkte, besloot Sony om de feature tijdelijk van zijn smartphones te verwijderen. Zo verdween de energiebesparingsmodus van de Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact en Sony Xperia Z5 Premium.

Beschikbaarheid

Volgens Xperiablog wordt de update vanaf dit moment Over-The-Air aangeboden voor de Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact. Volgens de blog rolt Sony de update op korte termijn wellicht ook uit voor de Xperia Z5 Premium. Voor zover bekend is de update vooralsnog niet beschikbaar in Nederland en België. Dat betekent dat wij en onze zuiderburen iets langer moeten wachten totdat we weer aan de slag kunnen met deze feature.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones