TCL: ‘Genoeg interesse voor BlackBerry KEYone’

TCL: ‘Genoeg interesse voor BlackBerry KEYone’

Er is meer interesse dan verwacht in de nieuwe BlackBerry KEYone. Dit geeft een vertegenwoordiger van de licentiehouder van BlackBerry, TCL Communications, aan in een reactie op vragen van website GSMArena. In dit artikel bespreken we onder weer wat je van het toestel mag verwachten, wanneer hij uitkomt en waarom de KEYone op bepaalde vlakken beter presteert dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8.

Ondergang van een gigant

Het verhaal zal bij velen bekend zijn. Aan het begin van de smartphone revolutie was BlackBerry dé gangmaker van de industrie. Door snoeiharde concurrentie van onder meer Apple en Samsung heeft het bedrijf zijn activiteiten moeten beperken en zich moeten schikken in een niche-rol. Gelukkig voor BlackBerry fanaten was daar dan afgelopen december zeer positief nieuws. Toen werd namelijk bekend dat het bedrijf TCL Communications de BlackBerry nieuw leven in gaat blazen. Dit bedrijf zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, distributie en verkoop terwijl het bedrijf achter BlackBerry verantwoordelijk zal zijn voor de software. Sinds kort draaien deze toestellen op Android, waar ze eerst op hun eigen besturingssysteem functioneerden. Het nieuwe vlaggenschip van BlackBerry, de BlackBerry KEYone, moet dé entree van BlackBerry op de smartphone markt inluiden.

Naar aanleiding van vragen van onze collega’s van de website GSMArena, geeft een woordvoerder van BlackBerry aan alle vertrouwen te hebben in de aankomende KEYone. Volgens deze vertegenwoordiger is er meer vraag dan verwacht was naar dit nieuwe fysieke QWERTY-toetsenbord toestel. De KEYone zal wereldwijd verkocht worden, waaronder in Nederland. Wanneer het toestel exact uit gaat komen, is nog niet bekend. Wel werd afgelopen week duidelijk dat de verkoop in het Verenigd Koninkrijk van start was gegaan en dat Nederland vermoedelijk niet lang meer hoeft te wachten. Het toestel is al geruime tijd te bestellen bij bijvoorbeeld BelSimpel, al wordt er nog geen termijn van levering genoemd. Nog even geduld dus.

Over de BlackBerry KEYone

Dé grootste troef van de BlackBerry KEYone is natuurlijk het fysieke QWERTY-toetsenbord. Geen gepruts meer met digitale, kleine knopjes maar gewoon vrijuit tikken op echte toetsen. Daarnaast beschikt de BlackBerry KEYone over een zeer rappe Snapdragon 625 chipset waardoor het toestel razendsnel aanvoelt. Ook de batterij is goed geoptimaliseerd en kan de concurrentie met andere Android vlaggenschepen zoals de LG G6 en Samsung Galaxy S8 gemakkelijk aan, zo bleek uit een onlangs uitgevoerde test. De BlackBerry KEYone is dan ook met recht een toptoestel welke zeker weten recht van bestaan heeft in het huidige telefoon landschap. Vermoedelijk komt het toestel eind mei of begin juni uit in Nederland. Wij hebben alvast de meest voordelige abonnementen voor jou op een rijtje gezet:

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones