Telecomonderzoek: 70 procent blijft trouw aan provider

Uit een onderzoek onder de bezoekers van onze website blijkt dat 70 procent niet of nauwelijks wisselt van telecom provider. Slechts 30 procent geeft aan vaak te wisselen van provider.

Bezoekers van Telefoonabonnement.nl konden afgelopen maanden meewerken aan een groot onderzoek naar de voorkeuren op het gebied van telecom. Ruim 400 mensen hebben zich hiervoor aangemeld. Uit het onderzoek volgen enkele interessante bevindingen. Van alle ondervraagden vindt ruim 56 procent de specificaties van minder belang en wil slechts een gebruiksvriendelijke telefoon, terwijl 44 procent van de deelnemers precies wil weten welke specificaties zijn of haar toekomstige telefoon heeft. Het meest opmerkelijke resultaat uit ons onderzoek is, dat consumenten zeer trouw zijn aan hun provider.

70 procent is trouw aan hun provider

Bezoekers van Telefoonabonnement.nl kunnen eenvoudig een compleet overzicht krijgen van de beste abonnement deals voor een toekomstige smartphone. Toch blijkt uit ons onderzoek, dat 70 procent trouw blijft aan hun provider. Ondanks een ruim aanbod blijven mensen die smartphone abonnementen vergelijken trouw aan hun provider. Ruim een derde van de deelnemers geeft zelfs aan dat zij altijd een abonnement bij dezelfde provider afsluiten. Nog eens een derde blijft tevens meestal bij dezelfde provider. Slechts 31 procent wisselt vaak van provider. Het grootste deel daarvan kiest het best passende abonnement. Slechts 15 procent gaat puur voor de laagste prijs en daarbij is de provider niet van belang.

Aantal MB belangrijkste keuze motief bij abonnement

In de keuze voor een abonnement blijkt dat het merendeel van de respondenten let op de hoeveelheid MB’s en belminuten. Bijna 40 procent geeft aan het aantal MB’s het allerbelangrijkste te vinden in de keuze voor een nieuw abonnement. Precies een derde vind het aantal belminuten het meest belangrijk. Na het aantal belminuten en MB’s is de internetsnelheid en dekkingsgraad bijna even belangrijk voor bezoekers van Telefoonabonnement.nl. In de keuze voor een nieuw mobiel abonnement is dekking van een toekomstige provider belangrijker dan het aantal smsjes. Het aantal smsjes binnen een bundel is verreweg het minst belangrijks. Een logisch gevolg natuurlijk als we kijken naar de hoeveelheid alternatieve diensten zoals bijvoorbeeld Whatsapp en Facebook.

Provider aanbod

Nederland telt in 2017 vier grote telecom providers met een eigen netwerk. Daar komt echter snel verandering in. T-Mobile heeft laten weten, dat het Tele2 gaat overnemen. Op dit moment zijn het KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 met een eigen netwerk. Naast de grote providers kun je ook een abonnement afsluiten bij providers zoals Simyo, Telfort en hollandsnieuwe. Zij beschikken niet over een eigen netwerk, maar kopen groot in bij de grote vier. Simyo maakt bijvoorbeeld gebruik van het KPN netwerk en hollandsnieuwe gebruikt het Vodafone netwerk.

Wil je de abonnementen van verschillende providers vergelijken? Daarvoor kun je terecht op Telefoonabonnement.nl. Je stelt je eigen abonnement samen, bepaalt de contractduur en het maandbedrag, en selecteert een mobiele aanbieder. Aanbiedingen vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones