TENAA verklapt iPhone 8 en iPhone 8 Plus werkgeheugen

TENAA verklapt iPhone 8 en iPhone 8 Plus werkgeheugen

De Chinese smartphone keuringsinstantie TENAA geeft werkelijk alle info over de iPhone 8 en iPhone 8 Plus bloot. Zoals verwacht gebruikt Apple respectievelijk 2 GB en 3 GB RAM. De site geeft ook de capaciteit van de accu´s al zijn daar de meningen over verdeeld.

In China moet elke smartphone eerste langs keuringsinstantie TENAA. De site publiceert vervolgens vrijwel alle specs op haar internetsite. Je begrijpt dat de site een grote bron van informatie is voor de smartphone markt. De nieuwe Apple iPhone 8 vlaggenschepen zijn goedgekeurd en staan sinds gisteren op TENAA. De site geeft ons meer informatie over het werkgeheugen van de vlaggenschepen en de hoeveelheid mAh in de accu.

iPhone 8 vlaggenschepen op TENAA

Hoeveel RAM geheugen hebben de nieuwe vlaggenschepen? Hebben ze meer of minder accucapaciteit? Vragen waarop je na de iPhone 8 presentatie geen antwoorden op hebt gekregen. De geruchtenmolen omtrent de iPhones was echter al enige tijd op de hoogte van de hoeveelheid werkgeheugen. Vandaag worden de vermoedens dan ook bevestigd door TENAA. De Chinese keuringssite heeft de beide Apple vlaggenschepen in geur en kleur op de site staan. De iPhone 8 heeft 2 GB aan werkgeheugen. Voor de iPhone 8 Plus is zelfs 3 GB aan werkgeheugen gebruikt in combinatie met de snelle A11 Bionic processor. Beide vlaggenschepen zijn daarmee razend snel! We zagen afgelopen week al een Geekbench score langskomen. Uitgaande van het werkgeheugen, was die van de iPhone 8 Plus.

Apple iPhone 8 vlaggenschepen 8 Plus IP67

Accucapaciteit van de iPhone 8

TENAA laat ook de accucapaciteit zien van beide vlaggenschepen. Verschillende Twitter lekkers menen echter dat de accucapaciteit die wordt vermeld op TENAA niet juist is. Volgens de Chinese instantie heeft de nieuwste iPhone een kleinere accu dan voorganger iPhone 7. Een 1.821 mAh accu ten opzichte van de 1.960 in de iPhone 7. Gelukkig meent onder andere Twitteraar @Onleaks dat het 2.150 mAh moet zijn. De nieuwe iPhone heeft dus wel iets meer accucapaciteit.

De iPhone 8 Plus heeft volgens TENAA een accu van 2.675 mAh. De capaciteit is daarmee lager dan de 2.900 mAh accu van de iPhone 7 Plus. Via Twitter zien we dat de accucapaciteit waarschijnlijk iets hoger is dan TENAA aangeeft, namelijk 2.700 mAh. De capaciteit blijft hoe dan ook onder de capaciteit van de iPhone 7 Plus. Toch weet Apple net zo veel spreekuren uit de iPhone 8 Plus te persen, 21 uur.

Bijzonderheden iPhone 8

De nieuwe lichting iPhones heeft niet de naam iPhone 7s gekregen, maar iPhone 8. Apple leek er een gewoonte van te maken om een vlaggenschip te lanceren en het jaar daarop een S versie daarvan. Vanaf 2017 is van die traditie niets meer over. De keuze voor iPhone 8 is om verschillende redenen logisch. Ten eerste heeft de smartphone namelijk een totaal andere behuizing. In tegenstelling tot de hoogwaardige metalen van de iPhone 7 is de iPhone 8 van gesterkt glas gemaakt. Misschien wel de belangrijkste reden is de geruchtenmolen. Die draaide namelijk al maanden op volle toeren over de iPhone 8. Daarmee bedoelde iedereen natuurlijk het jubileum model, maar om vervolgens in 2018 alsnog met een iPhone 8 te verschijnen is gewoon raar.

De iPhone 8 is een volledige upgrade van de iPhone 7 op belangrijke gebieden. De A11 Bionic processor maakt de smartphone ongekend snel. Je kunt dan ook de meest indrukwekkende augmented reality AR spellen zonder enige hapering. De processor helpt ook mee in het verwerken van foto’s. De camera’s van de iPhone 8 zijn nog beter geworden. De iPhones hebben een flink verbeterde beeldprocessor en de camera’s vergroten daarnaast ook de AR mogelijkheden. De vlaggenschepen beschikken over een snelle oplaadtechniek. Het tweetal is daarnaast ook nog eens draadloos op te laden.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones