Toch een 12 MP camera voor de Samsung Galaxy S7?

Samsung_Galaxy-camera

Gister hebben we het nog gehad over de camera van de aankomende Samsung Galaxy S7. Volgens dat bericht zou Samsung namelijk overwegen om de camera van de Xperia Z5-serie te gebruiken voor de nieuwe Galaxy S7. Samsung zou namelijk erg onder de indruk zijn van de prestaties van die camera, wat ook juist het ‘selling point’ van de Xperia Z5 is. Een nieuw gerucht van vandaag spreekt dat tegen, en zegt dat Samsung zou kiezen voor een 12 megapixel camera. Wat betreft het aantal megapixels is dat een stap terug van de 16 MP camera van de Galaxy S6.

Minder megapixels, betere sensoren

Samsung zou een andere strategie gaan gebruiken wat betreft de camera, iets wat bijvoorbeeld bij Apple ook goed heeft gewerkt. Een camera met minder megapixels dan de concurrentie, maar met een focus op de sensor. Zo zou Samsung overwegen om grotere sensoren te maken, wat betekent dat er grotere pixels aanwezig zijn. Theoretisch gezien kan je hiermee meer licht opvangen, wat ten goede kan komen aan de fotokwaliteit.

De bron claimt ook al te weten welke resolutie Samsung zou gaan gebruiken, namelijk 12 megapixels. Dit samen met een 1/2″ sensor zorgt ervoor dat de pixels een stuk groter zullen zijn dan de huidige 1,12 micron stipjes die je bij de 20 en 16 megapixel camera’s hebt. Google zou met de Nexus 5X en Nexus 6P ook dit idee doorgedrukt hebben, zij het met een 12 megapixel lens en een 1/2,3” sensor.

Daarnaast zegt de bron ook al te weten dat Samsung bijna gaat beginnen aan de massaproductie van deze camera, en dat het heel goed mogelijk is dat Samsung de Galaxy S7 gaat leveren met die camera. Opvallend is dit gerucht in ieder geval wel, aangezien het heel anders is dan de andere geruchten rondom de camera van de Galaxy S7. Die spreken allemaal immers om steeds meer megapixels. Kans bestaat natuurlijk dat dit gerucht niet klopt (of de andere), of dat Samsung deze camera voor een andere telefoon zou gaan gebruiken. Het moge immers ook wel duidelijk zijn dat de Galaxy S7 niet de enige telefoon wordt die Samsung begin volgend jaar aan gaat kondigen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones