Top 10 snelste Smartphones Antutu september 2016

Top 10 snelste Smartphones Antutu september 2016

Afgelopen maand zijn er een paar onwijs snelle smartphones gelanceerd. De top 10 snelste smartphones van Antutu is dan ook volledig gewijzigd. De nieuwe nummer één is de iPhone 7 plus en ook de Snapdragon 821 laat zich in de top zien. Qualcomm levert 80% van de processors.

Antutu is een van de bekende benchmarks in smartphoneland. De benchmark test smartphone op snelheid in verschillende gebieden. Scores van de telefoons kun je vervolgens naast elkaar leggen om te zien welke smartphone het best presteert. September heeft een stormgolf van verandering aangebracht in de top 10 van Antutu.

Smartphones september 2016

In september zijn er een serie geweldig snelle toestellen gelanceerd. Na de introductie van de Snapdragon 821 van Qualcomm kon het natuurlijk niet lang duren voordat er een smartphone met de processor verscheen. Apple lanceerde de iPhone 7 die wordt aangedreven door de nieuwe A10 Fusion processor. Gelukkig zijn er genoeg toestellen getest op Antutu van beide processors zodat we de onderlinge verhouding kunnen zien.

Top 10 snelste smartphones

Antutu heeft de top 10 snelste smartphones van september 2016 al gepubliceerd. Op nummer één eindigt de iPhone 7 Plus met een overall score van 172.644. De Plus wordt op de voet gevolgd door de iPhone 7 met 170.124. Beide toestellen worden aangedreven door de nieuwste processor van Apple, de A10 Fusion. Pas op circa 10.000 punten van de iPhone volgt de eerste Snapdragon 821 aangedreven smartphone, de LeEco Le Pro 3. De Chinese smartphone is voorzien van een Snapdragon 821 met 6 GB werkgeheugen. De vierde en vijfde plek zijn voor de nieuwste Xiaomi toestellen die ook op de Snapdragon 821 draaien. De Xiaomi Mi 5S Plus en Xiaomi Mi 5S verdringen de OnePlus 3 naar de zesde plek. Vanaf de zesde plaats zien we alleen nog maar toestellen die worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 820. Op plaats zeven volgt de Vivo Xplay 5 Elite en vlak daarachter de geplaagde Samsung Galaxy Note 7. De LeEco Max 2 en Nubia Z11 sluiten de lijst af.

Top 10 antutu smartphones

iPhone 7 Plus de nummer één in Q3 2016

Aan het begin van september werd de iPhone 7 gelanceerd en niet snel daarna zagen we op Antutu al hoe snel de toestellen zijn. Nu zien we dat de beide iPhones in een klasse apart zitten met een score van ruim 170.000. De Snapdragon 820 en 821 aangedreven toestellen scoren vanaf 137.000 tot 160.000.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn uitgerust met de A10 Fusion chip. In vergelijking met de vorige generatie processor A9 zijn er enkele grote veranderingen. De A10 chip heeft vier kernen en de kernen zijn maximaal geklokt op 2,4 GHz. Daarnaast zijn de GPU prestaties sterk verbeterd waardoor de iPhone´s een zeer goede gaming ervaring geven.

iPhone 7 & 7 plus

Best of the rest

Op de derde plek van de top 10 zien we het eerste Snapdragon aangedreven vlaggenschip, de LeEco Le Pro 3. Het toestel is uitgerust met de nieuwe Snapdragon 821 processor. De nieuwste Qualcomm processor is geklokt op 2,35 GHz en beschikt over 6 GB werkgeheugen. LeEco staat net als Apple met twee toestellen in deze top 10 met op nummer 8 de LeEco Max 2.

LeEco Le Pro 3

Xiaomi Mi 5s

In september werden ook de nieuwe vlaggenschepen van Xiaomi gelanceerd. Het top model van de Xiaomi, de Mi 5s Plus, is ook uitgerust met een Snapdragon 821 processor geklokt op 2,35GHz met 6 GB werkgeheugen. Het kleinere toestel heeft maximaal een Snapdragon 821 en 4 GB werkgeheugen. We zien dat de Xiaomi met de Snapdragon 821 en 4 GB hoger scoort dan het best scorende toestel met een Snapdragon 820 en 6 GB werkgeheugen.

Qualcomm vs Apple

Qualcomm levert aan 80% van de vlaggenschepen in deze top 10. Dat is een overweldigende aanwezigheid van best scorende smartphones in september 2016. De chipfabrikant moet toch zijn meerdere erkennen in de beide iPhone 7’s met de A10 Fusion processor. Na de eerste en tweede plek staan er alleen maar vlaggenschepen met Qualcomm processors in de lijst. Met de nieuwe Snapdragon 821 processor op de plaatsen drie tot en met vijf.

Nieuw in de lijst

De volledige top 5 is nieuw. Op de achtste plek zien we nog een nieuwkomer, de Galaxy Note 7. Hoewel het toestel geplaagd wordt door ontbrandingsverhalen zijn er genoeg toestellen getest via de benchmark. De smartphone beschikt over een Snapdragon 820 met 4 GB werkgeheugen. Deze maand zijn de leveringen van het laatste vlaggenschip van Samsung weer begonnen. De terugroep actie heeft er wel toe geleidt dat andere smartphones beter verkochten deze maand.

Grote afwezige in de lijst is de Asus ZenFone3 DeLuxe. Van dit vlaggenschip zijn echter nog niet genoeg scores dus Antutu kon het vlaggenschip niet in de lijst opnemen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones