Troeft Huawei Samsung af met vouwbare smartphone?

Troeft Huawei Samsung af met vouwbare smartphone?

Uit een rapport van ETnews blijkt dat Huawei directe concurrent Samsung nog wel eens kan aftroeven als het gaat om de eerste vouwbare smartphone. Terwijl Samsung de Samsung Galaxy X volgend jaar denkt te lanceren wil de Chinese nummer drie dit jaar nog een vouwbare smartphone presenteren.

Terwijl Samsung al jaren een vouwbare smartphone ontwikkeld zit de concurrentie natuurlijk niet stil. ZTE lanceerde al het eerste toestel voor de consumentenmarkt maar deze smartphone bestaat nog uit twee beeldschermen. Volgens ETNews wil Huawei de concurrentie verslaan en komt de Chinese fabrikant met een werkend model in november.

Huawei vouwbare smartphone

Al jaren zien we verschillende vouwbare beeldschermen langskomen. De lancering van de eerste smartphone die je kunt opvouwen met één beeldscherm laat nog op zich wachten. Samsung leek de eerste te worden met de Samsung Galaxy X. Maar volgens ETNews is dat helemaal nog niet zo zeker. Huawei verwacht in november van dit jaar al een werkend model te hebben. Daarvoor gebruikt de Chinese fabrikant een vouwbaar beeldscherm van LG.

Huawei zou dus zomaar opnieuw voor een revolutie kunnen zorgen binnen smartphone land. De Huawei P20 Pro zorgde in iedere geval voor een ware camera revolutie. Het vlaggenschip beschikt over een indrukwekkende hoofdcamera setup bestaande uit drie camera’s. Het trio van de smartphone maakt foto’s in een kwaliteit die ver boven de concurrentie ligt meent camera testersite DxO Mark

Vouwbare smartphones

Het concept van een vouwbare smartphone is niet nieuw. Lenovo, de eigenaar van Motorola, liet enkele jaren geleden al werkende concepten zien. De vouwbare Lenovo telefoon kon je als een soort armband om je arm buigen. ZTE was slim en lanceerde de eerste vouwbare smartphone in de wereld. Daarbij smokkelde de fabrikant wel want het toestel heeft twee schermen.

Samsung is in een vergevorderd stadium voor een vouwbare smartphone met 7,3 inch beeldscherm. Dat mega grote beeldscherm kan samen worden gevouwen met de behuizing tot een compacte telefoon. Het is onduidelijk wat Huawei precies van plan is en hoever de ontwikkeling is. Onze collega’s van LetsGoDigital hebben al verschillende interessante patenten ontdekt.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding