Turing Phone, levering evaluatie versie start 12 juli

Turing Phone, levering evaluatie versie start 12 juli

Hij komt er aan! De Turing Phone die niet te hacken is. In een e-mail berichtte Syl Chao, CEO Turing Robotics Industries (TRI), over de plannen voor de levering van zijn nieuwe smartphone. Een toestel met een totaal andere insteek dan vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S7 of de HTC 10, bescherming.

TRI Alloy217

De Turing Phone is niet zomaar een smartphone. Het is het eerste toestel in de hele wereld dat gemaakt is uit een bijzonder type legering, TRI Alloy217. Deze legering bestaat uit aluminium, zirkonium, koper, nikkel en titanium. Helaas heeft dit ook voor enige vertraging gezorgd. TRI wilde de Turing telefoon dan ook maken volgens zeer strenge richtlijnen voor het ontwerp van de telefoon. Om de legering TRI Alloy217 optimaal te verwerken in de Turing telefoon moet het bedrijf het toestel tot wel 26 keer structureel veranderen, sinds de eerste aankondiging in april 2015.

Sailfish OS 2.0

TRI heeft gekozen voor het minder bekende Sailfish OS 2.0 als besturingssysteem voor zijn Turing telefoon. De ontwikkeling van Sailfish startte decennia geleden bij Nokia. Eerst onder de naam Maemo / Mer toen Meego en nu heeft het de naam Jolla Sailfish OS. In tegenstelling tot iOS en Andriod beschikt Sailfish OS 2.0 niet over een ‘Home knop’. Hiermee voorkomt TRI een potentieel defecte knop en in het design van het toestel hoeft men geen rekening te houden met een dergelijke knop.

Sailfish 2.0

Sailfish OS is een besturingssysteem dat zich op gebaren richt in plaats van taakgericht zoals iOS en Android. Volgens TRI geeft dit een veel betere gebruikerservaring en daarnaast kun je het besturingssysteem ook nog eens aanpassen. Inhoud en acties die voor jou van belang zijn kun je aanpassen. Het besturingssysteem ondersteunt Android-apps. De apps worden dan uitgevoerd in de ‘Alien Dalvik omgeving’. Dat wil eigenlijk zeggen dat Sailfish OS de Android-apps geïsoleerd van de rest afspeelt, de apps zijn zo niet in staat kritieke bestanden aan te passen.

Eerste batch Turing Phone als Evaluation Versie

Ben je één van de vele die een Turing Phone heeft besteld? Goed nieuws! TRI start met de verzending van de Turing telefoons per 12 juli en gaat hiermee door totdat alle eenheden zijn verscheept. Ondanks dat de Turing Phone in eerste instantie wordt geleverd met een Snapdragon 810 processor. Zal TRI het toestel gratis upgraden naar de Snapdragon 820 Edition vóór het einde van 2016.

Wil je meer zien van de Turing Telefoon of Sailfish 2.0, klik hier.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones