10 januari 2015 door in Samsung.

Sinds Apple in september 2014 het nieuwe iOS 8 presenteerde, volgen we het gebruikersgedrag op de voet. Aanzienlijk bleek iOS 8 minder populair te zijn dan iOS 7, dat een jaar eerder werd gepresenteerd. Inmiddels zijn we vier maanden verder en draait nu tweederde van de zogeheten iDevices op iOS 8.

Cijfers

meting Apple 5-1-2015Apple heeft de cijfers op haar website gezet. Daaruit kun je aflezen dat 68 procent van de gemeten apparaten iOS 8 al heeft geïnstalleerd. 29 procent draait nog op iOS 7 en de overige 4 procent draait op oudere besturingssystemen.

Apple deed de meting afgelopen maandag (5 januari). Dat doet het bedrijf via de App Store. Het uitrollen van iOS 8 ging wat moeilijker dan de uitrol van iOS 7 een jaar eerder. Zo updateten minder mensen hun iDevice, gemeten over dezelfde periode een jaar ervoor. Veelgehoorde klachten waren de 2 gigabyte aan ruimte die de update vereist en een telefoon die trager wordt.

Eerdere meting

In november boog Telefoonabonnement.nl ook haar ogen over de meting. Dat was 55 dagen na de uitrol. Toen had een krappe meerderheid iOS 8 al gedownload. In vergelijking met iOS 7 een jaar eerder was dit veel minder. In september ging een kleine update (8.0.1) ook niet helemaal goed: sommige mensen konden niet meer bellen. Oeps.

Doordat Apple nieuwe besturingssystemen ook beschikbaar maakt voor oudere Apple-apparaten, is er minder fragmentatie dan bij Android. Deze week werd bekend dat een vierde van de Android-telefoons draait op Android 4.4 KitKat. Bijna de helft draait nog op de versies van Jelly Bean (4.1, 4.2 en 4.3). Over 5.0 Lollipop werd niks gezegd – vermoedelijk omdat nog geen 0,1 procent van alle Android-telefoons over dit besturingssysteem beschikt.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones