Ubuntu vanaf 2014 beschikbaar op smartphones

ubuntu-touchUbuntu is bezig een besturingssysteem te ontwikkelen die geschikt is voor smartphones. Dit gaat gebeuren onder de de naam Ubuntu Touch. Ubuntu, is normaal gesproken Linux software dat wordt gebruikt voor een PC of een laptop. Begin 2013 werd er bekend gemaakt dat Ubuntu onder de naam Ubuntu Touch voor smartphones wordt ontwikkeld.

Ubuntu Touch op smartphones

Ubuntu Touch is eigenlijk niks anders dan een Linux versie waarbij alle apps voor Linux ook beschikbaar zouden moeten worden op je smartphone. Een groot voordeel van Linux is de open source programmeertaal. Hierdoor is het voor ontwikkelaars eenvoudig om een applicatie te maken en voor de gebruiker interessant doordat er een groot aanbod aan apps te downloaden zal zijn. Vrijwel iedere app voor Ubuntu is gratis te gebruiken. Of dit voor smartphones ook zo zal blijven is nog onduidelijk.

Beschikbaarheid van Ubuntu smartphones in Nederland

Helaas is het nog onduidelijk wanneer er smartphones verschijnen die draaien op Ubuntu. Er is wel gesproken over dat dit zal gebeuren in 2014. Of het systeem dan te downloaden zal zijn voor smartphones of ook daadwerkelijk geleverd wordt op smartphones is niet bekend. We hebben tot op heden nog niets hierover vernomen van de bekende smartphone fabrikanten zoals Samsung, LG en HTC. Eerder dit jaar hebben we het nog gehad over de mislukking van Ubuntu Edge. Een smartphone met het besturingssysteem Ubuntu Touch. Helaas is dit project toen geen succes geworden omdat er te weinig door crowd funding in werd geïnvesteerd.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Ubuntu? Houd onze website in de gaten.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones