Uitklapbare telefoon maakt opmars in Japan

Uitklapbare telefoon maakt opmars in Japan

Herinner je je de good old uitklapbare telefoons nog? Ze zijn terug van weggeweest! Tenminste, in Japan dan. Daar maakt de telefoon na zeven jaar weer een opmars. Daarentegen doen de gewone smartphones het veel slechter. Dat meldt Reuters, op basis van een onderzoek van marktonderzoeker MM Research Institute.

Minder gewone smartphones, meer uitklapbare

Smartphones zijn niet zo goedkoop in Japan. Uitklapbare telefoons daarentegen wel. Het afgelopen jaar werden er 5,7 procent meer uitklapbare telefoons verkocht, wat neerkomt op een totaal van 10,58 verkochte telefoons. En dat terwijl de verkoop van gewone smartphones voor het tweede jaar op rij daalde met 5,3 procent tot 27,7 miljoen verkochte smartphones.

In Japan zijn er weinig mensen te vinden zónder smartphone. Dat maakt dat er niet veel ruimte is om groei in de markt aan te brengen. Dat zou een verklaring kunnen zijn waarom mensen terugstappen op een retromodel. Natuurlijk wel met een touchscreen en internet, zij het meer basic.

Uitklapbare telefoon

Ook de bekende telefoonfabrikanten zijn de uitklapbare telefoon nog niet verkopen. Zo bracht Samsung onlangs nog een uitklapbare Android-smartphone uit. Deze beschikken over twee touchscreens (dus aan beide zijden). Maar Samsung is niet de enige: ook Panasonic en NEC produceren uitklapbare telefoons.

Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy Golden 2. Deze heeft twee schermen een fysiek toetsenbord. Het is een nette middenklassetelefoon, die draait op een Snapdragon 801-processor. Het toestel heeft twee camera’s en ondersteuning voor nieuwe technologieën als LTE.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones