6 november 2014 door in Android.

Android 5.0 LollipopDe update voor Android 5.0 Lollipop komt voor Nexus-gebruikers wat later dan verwacht. De wereldwijde uitrol stond gepland voor 3 november 2014. Autsj, niet dus. Volgens Android Police plakt Google er nog een dikke week aan vast. Dat vanwege een serieus wifi-probleem met de Nexus 5. 

Kortere batterijduur

Het lijkt erop dat de wifi het prima doet, maar de batterij wat minder. Die zou meteen leeggeslurpt worden zodra je verbinding maakt met een wifi-netwerk op een Nexus 5. Google doet er dan inderdaad verstandig aan om dat eerst op te lossen, voordat het besturingssysteem wereldwijd wordt uitgerold.

Zodra het besturingssysteem uitgerold is, kunnen de Nexus 4 en 5 geüpdatet worden, net als de tablets Nexus 7 en 10.

Project Volta

Android 5.0 Lollipop had juist een een duidelijke, langere accuduur beloofd, het zogenoemde Project Volta. Ook heeft het nieuwe Android een functie die de toestel performances op een laag pitje zetten zodra je accu minder is dan 15 procent. Zo wordt je schermhelderheid verlaagd en de actieve background data verminderd.

Update

Inmiddels heeft Google bevestigd dat er een probleem is was en is opgelost. Er wordt gezegd dat de uitrol nu plaats zal vinden op woensdag 12 november. We zullen het zien!

De reactie van de batterij op een wifi-verbinding wordt mooi geïllustreerd door onderstaand screenshot (Nexus 5) van Android Police:Nexus 5

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones