Uitrol Android 8.0 Oreo naar HTC U11 in Europa begonnen

HTC U11

Het heeft even geduurd, maar het lijkt er nu dan eindelijk van te komen. De uitrol van Android 8.0 Oreo, een van de nieuwste versies van Google’s besturingssysteem, voor de HTC U11 voor Europese gebruikers is dan eindelijk begonnen. De update wordt Over-The-Air (OTA) aangeboden. Je krijgt dus vanzelf een melding als hij voor je klaarstaat.

Als we naar de staat van HTC kijken, komen we tot een ontluisterend beeld. Enerzijds maakt de smartphoneproducent uit Taiwan geweldige high-end vlaggenschepen die er prachtig uitzien en boordevol nieuwe technologische hoogstandjes zitten. Daar is de HTC U11 met zijn drukgevoelige frame het bewijs van. Anderzijds is het slecht gesteld met de financiële gezondheid van het bedrijf. Begin deze week maakte de fabrikant bekend dat het in december de laagste omzet in 13 jaar tijd had geboekt. Die maand verzilverde het bedrijf een winst van slechts 110 miljoen euro. De totale jaaromzet kwam uit op 1,75 miljard euro. Een bedrijf van tegenstrijdigheden dus.

Het gegeven dat de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de HTC U11 voor Europese gebruikers vertraging had opgelopen spreekt ook niet in het voordeel van HTC. Afgelopen week ging het bedrijf diep door het stof en kwam het met een mea culpa op de proppen voor deze vertraging. Vlak na de introductie van Android 8.0 Oreo maakte HTC bekend dat de HTC 10, HTC U Ultra en HTC 11 nog voor het einde van het jaar een update naar de nieuwste Android-versie zouden krijgen. Zoals je weet is dat er nooit van gekomen. Nog altijd wachten we vol spanning op deze software-update.

Android Oreo in zicht

De eindstreep is dan eindelijk in zicht. HTC is eindelijk begonnen aan de uitrol van Android Oreo voor de HTC U11. Vanuit verschillende Europese landen horen we berichten dat zij de nieuwste software-update ontvangen. Dat betekent dat het een kwestie van tijd is voordat HTC U11 bezitters hier in Nederland aan de slag kunnen met de nieuwste Android-versie.

Volgens het logboek dat bij de update gepaard gaat, krijg je naast Android Oreo ook enkele verbeteringen aan het besturingssysteem. Details hierover ontbreken, maar het heeft vermoedelijk te maken met de verbetering van de algehele stabiliteit en het energieverbruik van het toestel. De update heeft versienummer 2.33.401.10 en is maar liefst 1,31 GB groot. Zorg dus dat je voldoende ruimte reserveert voor de update. Hoe? Door je foto- en videomap leeg te maken, app te deïnstalleren, cachegeheugen te legen of de opslagcapaciteit uit te breiden met een geheugenkaartje. Een andere aanrader is dat je verbonden bent met een WiFi-netwerk voordat je het installatiepakket binnenhaalt. Daarmee bespaar je flink wat data en gaat het niet ten koste van je databundel.

Je krijgt vanzelf een melding als Android Oreo voor je klaarstaat. Kun je daar niet op wachten, dan kun je zelf controleren of hij niet toevallig al eerder voor je klaarstaat. Daarvoor ga je naar Instellingen > Systeem > Over de telefoon > Software-updates.

Over Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo is de op-één-na nieuwste versie van Google’s besturingsststeem en heeft allerlei nieuwe features zoals Smart Text Selection, Autofill, Notification Channels en picture-in-picture modus. Ben je benieuwd wat je hier mee kunt? Lees dan het onderstaande artikel, daarin leggen wij het je haarfijn uit.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones