Veiligheidsupdate onderweg voor Nokia 3 en 5

Veiligheidsupdate onderweg voor Nokia 3 en 5

Ben jij een van de eersten in Nederland met een Nokia 3 of Nokia 5 tot je beschikking? Dan kun jij je opmaken voor een nieuwe update die de komende dagen uitrolt voor je telefoon. In dit artikel leggen wij uit wat de software met je telefoon doet en waar je rekening mee moet houden tijdens het updaten.

De merknaam Nokia is momenteel voorbehouden aan het bedrijf HMD Global. Dit bedrijf mag daarom exclusief Nokia toestellen op de markt brengen. Hierbij houden ze vast aan het betrouwbare karakter van weleer, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Zo worden de telefoons tegenwoordig geleverd met het Android besturingssysteem. Momenteel zijn onder meer de Nokia 3 en Nokia 5 in ons land verschenen. De Nokia 6 komt de komende weken op voorraad bij diverse winkeliers en ook de vermoedelijke high-end Nokia 8 moet ergens in het najaar verschijnen. Aangezien je tegenwoordig vrijwel alles op je telefoon doet is veiligheid uiterst belangrijk.

Nieuwe veiligheidsupdate

Het is daarom positief dat HMD zijn toestellen actief voorziet van de meest recente software. Momenteel rolt de veiligheidsupdate voor de Nokia 3 en Nokia 5 uit in ons land. Deze update zorgt ervoor dat je telefoon wordt bijgewerkt naar de meest recente standaard op het gebied van veiligheid. Onder meer kwetsbaarheden en bugs worden hierdoor verholpen. Welke kwetsbaarheden precies verholpen worden, valt te lezen in het Android Bulletin Report gepubliceerd door Google. Het Amerikaanse bedrijf is immers eigenaar van het Android besturingssysteem en brengt iedere maand een update voor telefoons uit.

Onze tips

De update voor beide toestellen heeft een bestandsgrootte van 115 MB. Je kunt de update downloaden via je instellingenmenu. Kijk uit naar de optie ‘systeemupdates’ en controleer of de update voor jouw toestel al klaar staat. Je kunt echter ook simpelweg afwachten, aangezien de update OTA uitrolt. Dit houdt in dat je vanzelf een melding krijgt zodra de update voor jou klaar staat. Wij raden aan om de update te downloaden terwijl je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk, anders kan het aardig in de papieren lopen. Ook is een goede back-up van je persoonlijke gegevens altijd aan te raden. Er kan immers altijd iets misgaan en dan is een lokale opslag van je informatie wel zo handig.

 

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones