Veiligheidsupdate onderweg voor Samsung Galaxy S8 (Plus)

Veiligheidsupdate onderweg voor Samsung Galaxy S8 (Plus)

Ben jij de trotse bezitter van een Samsung Galaxy S8 of Samsung Galaxy S8 Plus? Mooi! Dan hebben wij goed nieuws voor je. Er is namelijk een update onderweg die ervoor zorgt dat jouw toestel beschikt over de laatste veiligheidsstandaarden en bugfixes. In dit artikel lees je wat je mag verwachten van de update en hoe je hem op jouw telefoon krijgt.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus werden eind maart gepresenteerd aan het grote publiek. De toestellen werden hierbij tijdens een groots evenement onthuld. Qua ontvangst heeft Samsung niets te klagen. Gisteren bleek nog dat ruim 80 procent van de consumenten die één van de toestellen heeft aangeschaft, daar geenszins spijt van heeft. Ook de verkoopcijfers zijn uitstekend te noemen, al lijken die momenteel wat te gaan dalen. Naast nieuwe hardware introduceerde Samsung tijdens de presentatie ook nieuwe software, waaronder Bixby. Bixby is de nieuwe virtueel assistent die in alle facetten is geïntegreerd. Nu de lancering is geweest, dient de fabrikant zorg te dragen voor een goede aftersales. Hiertoe behoren regelmatige veiligheidsupdates.

Betere camera ervaring en stabieler draadloos opladen

Samsung rolt vanaf vandaag de juli Android veiligheidspatch uit naar diens Galaxy S8 (Plus) toestellen. Volgens de berichten op internet zijn Duitsland, Turkije, Groot-Brittannië en de Arabische Emiraten hierbij als eerst aan de beurt. Waarom men voor deze landen heeft gekozen is niet bekend. Vermoedelijk start de update ook in overige landen spoedig. De update zorgt ervoor dat jouw toestel over de laatste software beschikt op het gebied van veiligheid. Hierdoor blijven je bestanden veilig en beschermd tegen kwaadwillenden. Naast nieuwe veiligheidsstandaarden, zorgt de update ook voor een stabielere camera-ervaring. Tot slot brengt de update ook verbeterde prestaties op het gebied van draadloos opladen aan.

Waar moet je rekening mee houden?

Voor de Samsung Galaxy S8 heeft de update firmware-versie G955FXXU1AQG5, voor diens grotere broer is dit G955FOXM1AQG5. De bestandsgrootte hierbij is 750 MB. Dit is fors voor een veiligheidsupdate. Waarschijnlijk komt de grootte dan ook door de hiervoor genoemde verbeteringen qua camera- en draadloos opladen stabiliteit. Je krijgt vanzelf een melding zodra de update voor je klaar staat. Zorg er in ieder geval voor dat je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk en dat je batterij minstens voor de helft is opgeladen. Het toestel moet immers een tijdje bijwerken naar de nieuwste software en kan daardoor bij te weinig accupercentage in een bootloop terecht komen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones