Huawei #OO
3 april 2016 door in Huawei.

Twee maanden geleden kondigden Huawei en Leica nog maar net aan, dat beide bedrijven samen gaan werken aan de vooruitgang in de mobiele fotografie. Niet veel later laat Huawei’s komende vlaggenschip, de P9, al de eerste vruchten zien van deze gecombineerde expertise en kennis. Het was al eerder gelekt maar nog niet bevestigd. Huawei’s vice-voorzitter van de raad van bestuur, Guo Ping, bevestigde de geruchten afgelopen vrijdag in een persconferentie van het Chinese bedrijf. Tijdens de persconferentie keek Huawei terug op een indrukwekkend 2015. Het bedrijf zag zijn netto winst met maarliefst 33% stijgen. Huawei verkocht in 2015 wel 108 miljoen smartphones en de omzet in de consumenten markt steeg daardoor bijna 73%. Cijfers die bevestigen dat de dromen van het Chinese bedrijf om de nummer 1 smartphonefabrikant te worden geen loze woorden zijn. Het bedrijf heeft in China Samsung al van de nummer 1 positie afgestoten.

Wat mogen we verwachten van de Huawei P9?

Huawei laat ons al even in spanning. Maar de #OO campagne voor de nieuwe P9 is in volle gang. Dinsdag verwachten we de lancering van de Huawei P9. Inmiddels zijn er al allerlei afbeeldingen opgedoken en zijn de specificaties zo goed als allemaal gelekt. Op de laatste gelekte foto zien we zelfs al de toevoeging Leica naast de twee camera’s achter. Het toestel op de foto heeft een badge meegekregen van Leica met de volgde specificaties: f/2.2 diafragma en 27mm ASPH. Eerder al vernamen we dat de Huawei P9 waarschijnlijk de nieuwe Kirin 955 processor meekrijgt. Deze chip is door Huawei zelf ontwikkelt. Het toestel krijgt 3 GB RAM werkgeheugen en 32 GB intern geheugen dat je kunt uitbreiden met een MicoroSD kaart. Daarnaast beschikt het toestel over een batterij met maar liefst 3900 mAh.

Huawei P9 with Leica

De werkelijke Huawei P9

Heel even nog en dan weten wij alles. Zullen de camera’s van de P9 de voordelen van de Chinees-Duitse samenwerking bevestigen? Zal het toestel de strijd aan kunnen tegen de Samsung Galaxy S7? We moeten nog even wachten, woensdag is het officieel en zal de Huawei P9 worden onthuld.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones