Verkoop LG G6 valt tegen

Verkoop LG G6 valt tegen

Op papier is de LG G6 een geweldig vlaggenschip, maar de werkelijkheid is een stuk weerbarstiger. Het toestel verkoopt lang niet zo goed als de Zuid-Koreanen hadden verwacht. Daardoor boekt het bedrijf vermoedelijk voor het negende kwartaal op rij verlies.

Dat zeggen anonieme bronnen tegenover de Koreaanse krant Business Korea.

De LG G6 werd eind februari gepresenteerd op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Vlak na de onthulling lag het vlaggenschip al bij ons in de winkels. Tussen maart en juli hoopte LG ten minste twee miljoen exemplaren van het paradepaardje te verkopen. Bronnen uit de productieketen laten tegenover Business Korea weten dat LG deze doelstelling niet heeft weten te realiseren. Volgens hen moet de fabrikant hierdoor een verlies van omgerekend 90 miljoen dollar in de boeken noteren. En dat is alleen nog maar het tweede kwartaal.

Sinds de eerste helft van 2015 tot op heden heeft LG een verlies van zo’n 1,5 miljard dollar geleden. Door de tegenvallende resultaten moet LG straks waarschijnlijk voor het negende kwartaal op rij verlieslijdende cijfers in de boeken noteren. Zowel de LG G4 als de LG G5 presteerden niet goed. Daarop besloot LG om het roer om te gooien en een grootschalige reorganisatie door te voeren. Honderden medewerkers verloren hun baan en vele nieuwe gezichten werden in dienst genomen. Een nieuwe werkgroep die door het leven gaat als het Program Management Office had als taak om nieuwe strategieën te ontwikkelen die de verkoop van vlaggenschepen moest bevorderen. De LG G6 was de vuurdoop. Als de geluiden van de anonieme bronnen kloppen heeft de werkgroep gefaald in zijn missie.

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel bij LG. In het low-end en mid-range segment doet het bedrijf het volgens de insiders wel goed. Ze claimen dat de LG X- en LG K-serie een groot succes zijn onder consumenten. Niet alleen in moederland Zuid-Korea, maar wereldwijd. De hoogste winstmarges worden echter in het high-end segment behaald. Bovendien is de concurrentie aan de onderkant en het middensegment moordend in China. Concurrenten als Huawei, Oppo en Vivo zijn op deze markt zeer actief. Een marktanalist zegt dat LG in het premium segment goed moet presteren om uit het dal te klimmen.

Specificaties LG G6

Dat de LG G6 niet goed verkoopt komt enigszins als een verrassing. Op papier heeft het vlaggenschip namelijk goede specificaties. Het is alleen jammer dat de chipset -de Qualcomm Snapdragon 821- enigszins gedateerd is. Voor de rest is het een toestel waar je echt wel mee voor de dag kunt komen. De LG G6 heeft een 5,7 inch LCD-display met QHD+ resolutie van 1440 bij 2880 pixels. Het scherm bedekt nagenoeg heel de voorzijde. Om die reden is het omgedoopt tot het FullVision Display. Bovendien komt het vlaggenschip met HDR10-ondersteuning en is hij stof- en waterdicht door zijn IP68 certificering.

Naast de Snapdragon 821 vinden we onder de motorkap de Adreno 530 GPU en 4 GB werkgeheugen. Standaard krijg je 32 GB aan intern geheugen. Voor enkele tientjes kun je het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart tot maximaal 256 GB. Achterop heeft LG twee 13 megapixelcamera’s geplaatst met optische beeldstabilisatie (OIS), Phase Detection Autofocus (PDAF), dual-tone LED-flitser en groothoeklens die 125 graden bestrijkt. De groothoeklens kun je eventueel uitschakelen. De selfiecamera heeft eveneens een groothoeklens waarmee je alles in een hoek van 100 graden kunt vastleggen. De resolutie van deze camera bedraagt 5 megapixels.

LG heeft kosten noch moeite gespaard om de audiokwaliteit nog verder te verbeteren. De 32-bit Quad DAC audiochip vermindert de ruis en verstoring van de muziek die optreedt door digitale geluidssignalen om te zetten in analoge signalen. De batterij heeft een vermogen van 3300 mAh en ondersteunt Quick Charge 3.0. Volgens LG is het vlaggenschip hiermee in iets meer dan een half uur voor de helft opgeladen. De vingerafdruksensor vinden we aan de achterkant. Tot slot draait het vlaggenschip op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android 7.0 Nougat.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Wout schreef op 13 juli 2017 om 14:40

Ik heb de G6 niet gekocht omdat Europa geen enkele feature kreeg. Afgezwakte low storage LG G6, pff om te lachen.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones