Verkoop Nokia 3310 3G van start in Nederland

Verkoop Nokia 3310 3G van start in Nederland

De Nokia 3310 3G, de nieuwste variant van deze feature phone, is vanaf nu verkrijgbaar in ons land. Diverse retailers hebben het toestel opgenomen in hun inventarisatie. De adviesprijs is 59 euro, tien euro minder dan Nokia aanvankelijk had aangekondigd.

De echte smartphoneliefhebbers weten het wel. De Nokia 3310 is een klassieker die aan het begin van deze eeuw op de markt werd gebracht. Het was een populaire en gewilde telefoon vanwege zijn robuuste design en uitmuntende batterijduur. In 2005 besloot Nokia pas om het toestel niet langer te verkopen. In een periode van vijf jaar wisten de Finnen ruim 125 miljoen exemplaren wereldwijd aan de man te brengen.

Om het 17-jarige bestaan van het toestel te vieren, lanceerden Nokia en HMD Global eerder dit jaar een heruitgave van de Nokia 3310 (2017). Hij ziet er nog iets strakker uit dan zijn voorganger en heeft een aantal nieuwe, frisse kleuren: Charcoal, Blue, Warm Red en Warm Yellow. De vraag naar het toestel was groot.

De nieuwe Nokia 3310 (2017) had echter één groot manco: je kon er niet mee op internet. Deze keuze is te verdedigen door te zeggen dat de Finse technologiebedrijven trouw zijn gebleven aan het originele model. Tegelijkertijd klonk er een roep om hem met internetconnectiviteit uit te rusten. De Finnen gaven gehoor aan deze feedback en introduceerden eind september zijn opvolger: de Nokia 3310 3G. Dit toestel is vanaf nu verkrijgbaar in ons land.

Specificaties Nokia 3310 3G

De Nokia 3310 3G heeft, net als zijn voorloper, een 2,4 inch groot LCD-scherm met QVGA-resolutie van 320 bij 240 pixels. Grote verschil is dat de opslagcapaciteit is verviervoudigd. Dat klinkt indrukwekkend, maar betekent dat je nu 64 MB in plaats van 16 MB tot je beschikking hebt. Inderdaad, MB in plaats van GB. Als je echt van plan bent om er muziek op te zetten en foto’s te schieten, dan is een microSD-kaart het overwegen waard. De maximale opslagcapaciteit bedraagt 32 GB.

Nokia 3310 3G

De camera heeft een resolutie van slechts 2 megapixels. Hij is tevens uitgerust met een LED-flitser. Zoals gezegd is de grootste verandering de toevoeging van 3G. Daarmee kun je op internet surfen. Kijk maar eens naar de persafbeeldingen: daar zie je een icoontje voor Facebook en Twitter. De kans dat je andere apps kunt downloaden en installeren is klein: de Google Play Store is immers nergens te vinden. Dat komt omdat het toestel niet met Android wordt geleverd, maar een onbekend besturingssysteem. Volgens de laatste berichten gaat deze door het leven als Feature+.

Tevens beschikt de Nokia 3310 3G over FM-radio, een ingebouwde MP3-speler, hoofdtelefoonaansluiting, microUSB poort en Bluetooth 2.1. Daarmee kun je hem met draadloze speakers verbinden, als ze deze verouderde Bluetooth-standaard tenminste ondersteunen. De accucapaciteit bedraagt 1200 mAh. Deze kan naar eigen zeggen tot wel 27 dagen op stand-by staan. Ook kun je er maar liefst 40 uur mee luisteren naar je favoriete muziek. Kortom, je krijgt dezelfde excellente batterijduur als vroeger. Het spelletje Snake is uiteraard ook weer aanwezig. Tot slot hebben Nokia en HMD Global nieuwe opties toegevoegd om icoontjes te rangschikken en je eigen favoriete achtergrondkleur te kiezen als je door de icoontjes bladert.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 3310 3G is op voorraad verkrijgbaar. Dat betekent vandaag besteld, morgen in huis. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 59 euro. Bij de introductie kregen we nog te horen dat hij voor 69 euro verkocht zou worden. Tel uit je winst. Je kunt hem bestellen in de kleuren grijs, blauw, geel en rood. Deze laatste kleurvariatie is echter nog niet beschikbaar in ons land. Deze is naar verwachting over 2 tot 4 werkdagen verkrijgbaar.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones