Verloren Galaxy S5 overleeft 7 maanden weer & wind

Galaxy S5

De Koreaanse tech reus Samsung had maandag een bijzonder verhaal te vertellen over zijn Galaxy S5 waaruit de water en stof weerstand van het toestel wordt bevestigd. Een Samsung Galaxy S5 bleef volledig intact nadat de smartphone zeven maanden buiten heeft gelegen in regen en sneeuw.
Volgens Samsung Electronics heeft een 70-jarige gebruiker van de Galaxy S5 zijn smartphone teruggevonden nadat hij het toestel zeven maanden eerder verloor. De man werkt in een medisch centrum in Chungju, een stad ongeveer 150 km ten zuidoosten van Seoul, en hij verloor zijn smartphone in een boomgaard in de buurt van zijn boerderij in een landelijk gebied. Tijdens het werken in de boomgaard verloor hij de Galaxy S5. Zelfs na dagen van zoeken kon hij het toestel niet meer vinden omdat het apparaat in de stille modus stond. De oude man heeft uiteindelijk een nieuw toestel moeten kopen. Zeven maanden later werd zijn verloren Galaxy S5 gevonden tijdens het ploegen van de bodem op de boomgaard. Hoewel het toestel blootgesteld was aan regen en sneeuw voor zeven maanden was het na drogen weer volledig operationeel.

Stof en waterbestendigheid Galaxy S5

Dankzij de sterkte en duurzaamheid van de Galaxy S5, de IP67 stof- en waterbestendigheid, heeft deze man zijn contactgegevens en alle andere informatie weer terug. De S5 was het eerste toestel in de reguliere Galaxy-range dat de IP67 certificatie meekreeg. In dit verhaal komen de mogelijkheden maar vooral ook de waarde van een stof- en waterbestendig toestel duidelijk naar voren. Want doordat het toestel weer en wind heeft doorstaan heeft deze man zijn gegevens terug gekregen en kan hij zelfs weer verder bellen met zijn oude Galaxy S5.

Galaxy Smartphones

Na de stof en water bestendige Galaxy S5 heeft Samsung zijn nieuwe broer de Galaxy S6 niet uitgerust volgens IP67 certificatie. Hierdoor kon je wel de batterij van de S6 verwisselen, maar stof en water hadden ‘vrij spel’. Met het lanceren van zijn nieuwe 2016 vlaggenschip, de Galaxy S7, is Samsung weer over gegaan tot stof- en waterbestendigheid. Liefhebbers van de Galaxy S5 hebben dus weer een opvolger.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones