Verwacht: Smartphone van Philips

philipsDiverse bronnen vermelden dat het Nederlandse bedrijf Philips op dit moment aan een smartphone met een zeer goede accu werkt. De smartphone van Philips krijgt de benaming Xenium W8510 en krijgt een accu waarmee hij 35 dagen lang in standby kan blijven staan en 18 uur aan gesprekstijd. Voor een smartphone is dit extreem lang te noemen. Veel specificaties van dit toestel ontbreken nog, maar wat we al weten hebben we vast voor je op een rij gezet.

Specificaties van de Philips Xenium W8510

De bronnen vermelden o.a. dat het toestel een groot 4.7 inch HD scherm gaat krijgen. Het toestel krijgt een 3300 mAh accu. In verhouding met mobiele telefoons als de HTC One en de Sony Xperia Z is dit erg groot. De verwachting is dan ook dat dit toestel een extreem lange accuduur gaat krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen gebruikt Philips niet alleen de accu, maar hebben ze ook aanpassingen gedaan in de software van het toestel. De mobiele telefoon werkt met het besturingssysteem Android.

Softwareaanpassingen zorgen voor langere accuduur

Door aanpassingen te hebben gemaakt in de software van de Philips Xenium moet de accu een langere bedrijfsduur hebben gekregen. Zo heeft Philips er onder andere voor gezorgd dat de kloksnelheid van de processor een lagere snelheid krijgt als het toestel aanvoelt dat een hogere snelheid niet nodig is. Hierdoor hoeft de processor niet altijd evenveel rekenkracht te leveren en dat bespaart energie. Verder worden er functies als de radio automatisch uitgeschakeld als er niet meer wordt geluisterd. Daarnaast krijgt de Xenium een knop aan de zijkant waarmee je Bluetooth, Wifi en GPS kan uitschakelen.

Opladen in 10 minuten

Ook al heeft de Xenium een lange accuduur, het toestel moet alsnog worden opgeladen. Ook hier heeft Philips aan gedacht. Volgens de bronnen zou je met 10 minuten laden al 20 uur standby tijd en 2 uur gesprekstijd moeten kunnen realiseren. Met 30 minuten opladen wordt dit zelfs omhoog geschroefd naar 6 uur.

Beschikbaarheid van de Philips Xenium

Over de beschikbaarheid kunnen we op dit moment helaas nog niks zeggen. Voorlopig zijn dit enkel geruchten en is het nog de vraag of dit toestel daadwerkelijk op de markt komt. Als de verhalen over deze smartphone kloppen, zou het weleens een interessant merk voor smartphones kunnen worden.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones