Niet vier P9’s maar twee Huawei P9 zien het licht

Niet vier P9’s maar twee Huawei P9 zien het licht

Huawei verrast ons vandaag met twee fonkel nieuwe vlaggenschepen. De Chinese fabrikant introduceerde vandaag de Huawei P9 en de Huawei P9 Plus op een eigen evenement in Londen. Al maanden hoorde we geruchten over de komst van misschien wel vier P9 varianten. Vandaag zien we in Londen twee metalen smartphones met kijkers van Leica op het toneel.

Opvallende feature van de beide toestellen zijn de twee camera’s van Leica. Het Chinese Huawei en Duitse Leica zijn recent gaan samenwerken en dankzij die samenwerking beschikken de P9 broers over degelijke Duitse camera’s. De Huawei P9 is van normale vlaggenschip grootte en krijgt een 5,2 inch beeld. Zijn grote broer de Huawei P9 plus heeft een 5,5-inch scherm. Wie weet, zien we later dit jaar nog een Max versie van 6,2 inch.

Huawei P9 en P9 Plus

Huawei P9

De Huawei P9 verschijnt met een 5,2-inch 1920×1080 pixel full HD scherm. In de kern van het toestel bevindt zich een Kirin 955 processor ontwikkeld door de chinese fabrikant zelf. Het heeft vier 2,5GHz A72-kernen en vier 1,8GHz A53-kernen, Mali-T880 en de accu heeft een capaciteit van 3000mAh. De dubbele 12-megapixel camera’s achter zijn ontwikkeld in samenwerking met Leica. Beide camera’s hebben een brandpunt van 27mm en f/2.2 diafragma. Dankzij een dual-LED flitser worden ook donkere hokken verlicht. Er zijn twee edities van de P9. Eén krijgt 3 GB werk geheugen met 32 GB intern geheugen en voor liefhebbers die meer data nodig hebben is er een versie met 4 GB werk en 64 GB intern geheugen.

Huawei P9 Plus

Niet vier maar twee varianten dus. De P9 wordt vergezeld van de Huawei P9 Plus. Het toestel is groter en heeft een 5,5-inch Full-HD beeldscherm met ‘Press Touch’-techniek. Hiermee kun je het toestel dankzij verschil in druk op het beeldscherm verschillende commando’s geven. Je kunt de P9 Plus zelfs omtoveren tot een ‘all in one’ afstandsbediening. Het toestel wordt uitgerust met dezelfde Kirin 955 processor en zal 4 GB werk geheugen, 64 GB intern geheugen en een 3.400 mAh batterij.

Zowel de P9 als de P9 Plus hebben een aluminium behuizing met usb-c-aansluiting, een vingerafdrukscanner en een dubbele camera aan de achterkant. De Huawei P9 wordt geleverd met Android 6.0 en de nieuwste versie 4.1 van de Emotion UI-schil.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones