30 september 2013 door in Algemeen.

5gHet lijkt een eeuwigheid geleden, maar in 2001 werd voor het eerst het 3G netwerk gelanceerd. Dit was toentertijd revolutionair voor mobiele telefoons en zorgde ervoor dat het mogelijk werd om echt te kunnen gaan internetten via je smartphone. Met 3G werden downloadsnelheden mogelijk van ongeveer 10 Mb/s. Deze snelheid was hoog genoeg voor browsen en het downloaden van apps. Dit jaar werd 4G geïntroduceerd en het is nog wat vroeg, maar in 2020 wordt 5G verwacht.

Snelheid 5G honderd keer sneller dan de huidige 4G verbinding

Je kan het nu nog niet voorstellen, maar in 2020 worden snelheden verwacht van 10.000 Mb/s. Dit is vele malen sneller dan glasvezel en honderd keer sneller dan 4G. De Japanse telecomprovider NTT Docomo gaat ervan uit dat deze snelheden omstreeks 2020 makkelijk realiseerbaar zijn en dit aan te kunnen bieden in Japan. Momenteel wordt er al gewerkt aan dit netwerk.

Voordat een nieuwe verbinding in gebruik gesteld kan worden door de consument gaat hier meestal jaren overheen. In het geval van 4G was dit in 2009 al klaar en in 2013 pas beschikbaar gesteld voor het publiek.

Neelie Kroes wilt 5G netwerk in 2020

Eurocommissaris Neelie Kroes vindt het erg belangrijk dat Europa zo snel mogelijk mee doet aan dit nieuwe netwerk. Neelie Kroes wilt in 2020 een 5G netwerk hebben liggen. Dit zou betekenen dat we hier over 7 jaar in Nederland ook al gebruik van kunnen gaan maken. Om dit te realiseren is 50 miljoen euro gerealiseerd.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones