Vivo en Oppo nieuw in top 5 IDC Smartphone tracker

Vivo en Oppo nieuw in top 5 IDC Smartphone tracker

Top 3 Smartphone Fabrikanten blijft ongewijzigd ondanks dalingen in verkopen over Q1 2016. De top 5 daarentegen ziet er anders uit. De Chinese merken OPPO en Vivo weten respectievelijk plek 4 en 5 te bemachtigen. Daarmee duwde ze Lenovo en Xiaomi uit de top. Met het volwassen worden van de Chinese markt is de stijgende vraag naar smartphones drastisch getemperd en men verwacht dat het hoogtepunt voorbij is. Groeide de Chinese markt in 2013 nog met 62,5%, in 2015 groeide de markt slecht 2,5%.

Smartphone verkopen Q1 2016

In het eerste kwartaal van 2016, Q1, zijn er 334,9 miljoen smartphones verkocht weet International Data Corporation (IDC) ons te vertellen. Een kleine stijging vergeleken met Q1 vorig jaar, 334,3 miljoen. Volgens IDC de kleinste jaar op jaar groei ooit. Het onderzoeksbureau houdt de wereld van smartphones bij middels de Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker. IDC schrijft de minimale groei toe aan de verzadiging van de smartphone markt in de ontwikkelde markten.

IDC Wereldwijde telefoon tracker

Ontwikkelingen top 5 smartphone leveranciers

Leider in de wereldwijde markt blijft Samsung. Ondanks een daling van 0,6% in vergelijking tot 2015. De verkopen van de Galaxy S7 en S7 Edge waren ijzer sterk in de maand maart en het bedrijf werd hierin geholpen door verleidelijke aanbiedingen van providers. Samsung presteert ook binnen opkomende markten goed met de betaalbare J-series. Apple zag zijn eerste jaar-op-jaar daling ooit. Apple’s Q1 volumes daalde tot 51,2 miljoen stuks. Apple staat onder vuur en het is de vraag of de iPhone SE het tij kan keren in Q2. Huawei verstevigde zijn nummer 3 positie. Dominantie in China gecombineerd met groei buiten China zorgde voor een volume stijging naar 17,4 miljoen stuks, een groei van 58,4% ten opzichte van 2015. De tweeledige aanpak van het leveren van zowel premium als entry-level apparaten werkt. Huawei’s extra wapen is de samenwerking met Leica. Oppo is een nieuw Chinees merk dat pas sinds 2011 smartphones verscheept. Grote marketingbudgetten en entertainment sponsordeals hebben de zichtbaarheid succesvol vergroot. Oppo staat met 18,5 miljoen verscheepte smartphones op nummer 4. Een waanzinnige stijging van wel 153,2% ten opzichte van 2015. Vivo begaf zich net als Oppo in 2011 op de smartphonemarkt. Het merkt heeft een van de best verkopende vlaggenschip in China en met 14,3 miljoen verscheepte smartphones in 1Q16 staat Vivo op nummer 5.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding