Vodafone activeert VoLTE voor iPhones

4G

Ben je klant bij Vodafone, heb je 4G in je abonnement zitten en loop je rond met een iPhone? Dan heeft Telefoonabonnement.nl goed nieuws voor je. De provider heeft nieuwe aanbiedersinstellingen uitgebracht in Nederland. Daarmee wordt het mogelijk om te bellen via het 4G-netwerk, ook wel VoLTE genoemd.

Dat bevestigt Robert Webbe, E-learning specialist bij VodafoneZiggo, op het forum van Tweakers.net.

Om gebruik te kunnen maken van VoLTE moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Om te beginnen moet je een iPhone 6 of nieuwe hebben. Deze moet op iOS 10.2.1 draaien, de allerlaatste versie van Apple’s besturingssysteem. En tot slot moet je versienummer 27.2 hebben geïnstalleerd van de aanbiedersinstellingen van Vodafone. Klanten met een iPhone konden tot op heden alleen gebruikmaken van 4G als ze op internet gingen. Om te bellen via internet werden ze teruggeschakeld naar 3G of 2G. Vanaf vandaag kunnen ze ook bellen via 4G.

Proef

Vorig jaar augustus startte Vodafone een proef met VoLTE. De deelnemers moesten hiervoor een abonnement met 4G-connectiviteit hebben bij de provider. Daarnaast moesten ze over een Samsnug Galaxy S6, Samsung Galaxy S7 of een ander model in deze reeks beschikken. En ze moesten de juiste software op hun smartphone hebben staan. Zoals je ziet konden alleen Android-gebruikers deelnemen aan deze test. Het doel ervan was om feedback te verzamelen en aanpassingen te kunnen doen.

In november werd VoLTE commercieel gelanceerd door Vodafone. Keerzijde was dat iPhone-gebruikers geen gebruik konden maken van de dienst. Sinds december kunnen klanten wel al bellen via het WiFi-netwerk , ook wel VoWiFi genoemd. Vanaf heden is ook 4G-bellen of VoLTE geactiveerd voor deze selecte groep gebruikers. Als de belkwaliteit via VoWiFi beter is dan VoLTE, schakelt de iPhone automatisch over op de WiFi. Dat kan handig zijn als je in een gebouw met dikke muren zit, waar de 4G-connectiviteit soms nog te wensen overlaat.

Vodafone maakt nog enkele voorbehouden voor VoLTE. Zo kunnen zakelijke klanten er nog geen gebruik van maken. Dat geldt ook voor prepaidklanten en klanten met een Vast-Op-Mobiel abonnement. Zij volgen op later tijdstip.

VoLTE

Bellen via 4G of VoLTE heeft diverse voordelen ten opzichte van bellen via 2G of 3G. Zo komt de verbinding sneller tot stand. Daarnaast is de belkwaliteit van het gesprek een stuk beter vanwege een techniek die HD Voice heet. Ook de bereikbaarheid is een stuk beter doordat Vodafone onder meer gebruikmaakt van de lagere 800 MHz frequentie. Hierdoor kan het signaal grotere afstanden afleggen en is het beter in staat om obstakels te doordingen. En tot slot blijft de 4G-verbinding beschikbaar voor data tijdens het bellen.

Vodafone is niet de enige provider die VoLTE-diensten aanbiedt. KPN begon vorig jaar oktober met het aanbieden van de dienst, en Tele2 startte in december.

Bekijk het laatste nieuws over Vodafone:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones