‘Vodafone wil Liberty Global overnemen’

vodafoneAs we speak, zou Vodafone aan het bieden zijn op Liberty Global. Dat is het moederbedrijf van UPC die onlangs Ziggo overnam, nadat er toestemming voor kwam vanuit Brussel. Volgens persbureau Reuters zijn er vijf bronnen die beweren dat Vodafone aan het bieden geslagen is. Liberty Global is nu zo’n 41 miljard dollar waard, dus Vodafone mag flink wat neerleggen. Maar dan heeft de provider ook wat, aangezien haar mogelijkheden worden vergroot. Maar gaat de Europese Commissie akkoord met zo’n fusievoorstel?

Liberty Global bovenaan wensenlijstje

Liberty Global is niet het enige overnamepotentieel waar Vodafone op aast. Er wordt gezocht naar meerdere vormen van fusies. Maar Liberty Global staat wel bovenaan het wensenlijstje van Vodafone: het grote bedrijf heeft namelijk in twaalf Europese landen eigen kabelnetwerken en zelfs mobiele netwerken.

Als Vodafone het bedrijf over zou nemen zou dat haar positie op de wereldmarkt sterk verbeteren. Het bedrijf zou veel geld moeten neerleggen: Liberty Global is nu zo’n 41 miljard waard. Als Vodafone het bedrijf volledig wil, zal ze waarschijnlijk iets tussen de vijftig en zestig miljard neer moeten leggen. Maar ach, wat is dan veel voor Vodafone?

Goedkeuring vanuit Brussel

Wel een belangrijk dingetje: gaat de Europese Commissie een fusie als deze goedkeuren? Vodafone zal een nog grotere marktspeler worden en er kunnen nare situaties ontstaan in andere landen waar de concurrentie niet zo groot is. In Duitsland is Vodafone met een eerder overgenomen Duitse kabelaar (Kabel Deutschland) nu de grote concurrent van Liberty Global.

Met de overname zou Vodafone in meerdere landen abonnementen aanbieden met televisie, vaste internet en telefonie en mobiele telefonie. Zowel Vodafone als Liberty Global wilden geen commentaar geven aan de pers. Wel zei Vodafone-directeur Vittoria Colao eerder dat hij een fusie met Liberty Global zou overwegen wanneer de prijs juist zou zijn. Dat zei hij in september tijdens een interview met Bloomberg.

Bron: Reuters

Bekijk het laatste nieuws over Vodafone:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones