Nieuwe telefoon kopen? Waar let jij op?

smartphones-usageEen onderzoekje tussen mannen en vrouwen: Wie let nu waar op bij het uitzoeken van een nieuwe smartphone? En wat zijn de verschillen hierin tussen mannen en vrouwen. Onlangs is er een onderzoek gedaan in 58 verschillende landen waaruit blijkt dat mannen en vrouwen in grote lijnen hetzelfde denken. Beiden kijken het meest naar de prijs van hun nieuwe telefoon. Toch zijn er een aantal opmerkelijke verschillen. Je leest het hier.

Volgens de website Mashable.com is er een onderzoek gedaan waarin het verschil duidelijk werd gemaakt tussen mannen en vrouwen in hun keuze naar een nieuwe smartphone.

Prijs verreweg het belangrijkste bij de keuze van een nieuwe telefoon

Het klinkt wat cliché, maar we noemen het toch. Zo’n 70% van alle ondervraagde mannen en vrouwen tijdens dit onderzoek vonden de prijs van het toestel of telefoon abonnement het belangrijkste bij hun keuze. Hierover waren de mannen en vrouwen het dus eens. Beide partijen vinden het ook erg belangrijk dat de accu van de telefoon lang mee gaat en dat het toestel beschikt over voldoende functionaliteiten. Welke functionaliteiten ze dan weer belangrijk vinden is helaas niet onderzocht.

Verschillen tussen mannen en vrouwen

De vrouw lijkt zich bij de keuze van een nieuwe smartphone wat meer te verdiepen in de praktische aspecten zoals de abonnementsvoorwaarden, de prijs van de telefoon en het abonnement en – hoe kan het ook anders – de camera functionaliteiten. De man vindt het vooral belangrijk wat er onder de motorkap te vinden is en kijkt met name naar de snelheid, het formaat van het scherm en welk besturingssysteem erop draait.

Bekijk de verschillen tussen mannen en vrouwen bij hun zoektocht naar een smartphone:
waar-let-je-op-bij-aankoop-van-een-telefoon

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones