7 januari 2015 door in Apple.

Het wereldwijde marktaandeel van de iPhone is in november 2014 opnieuw gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Dat was ook al het geval in de maanden daarvoor. Alleen de iPhone-verkoop in Japan kende een kleine terugslag.

Dat meldt marktonderzoeker Kantar World Panel. Japan is de uitzondering die de regel bevestigt: zowel de Verenigde Staten, Europa als China maakten een groei mee in de iPhone-verkoop.

iPhone

het gaat bij de cijfers niet om het totale aantal installaties van een bepaald besturingssysteem, maar om nieuwe verkopen van toestellen met het besturingssysteem van Apple, iOS.

In de Verenigde Staten was 47,7 procent van de verkochte smartphones een iPhone. Dat is een groei van 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het marktaandeel van Android daalde in de VS daarentegen van 50,3 naar 48,4 procent, maar staat daarmee nog wel nipt op de eerste plaats.

Europa

In Europa lag het aandeel van Android-telefoons een stuk hoger. Maar liefst 69,9 procent van de verkochte telefoons draait op het besturingssysteem van Google. Daarmee is het marktaandeel toch licht gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Ook in China maakte Apple een groei mee, met 1,1 procent tot 18,1 procent. Android blijft in het Aziatische land heer en meester met 80,4 procent, en stijgt daarmee met 1,8 procent.

Japan is Apple’s grootste daler. Het aandeel van de iPhonemaker steeg met maar liefst 15,3 procentpunt tot 53,8 procent.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones