Wiko View valt in de prijzen

Wiko View valt in de prijzen

De Wiko View is in de prijzen gevallen. Het scherp geprijsde toestel met groot schermoppervlak is er tijdens de jaarlijkse Tech Awards met de prijs voor beste budgetsmartphone vandoor gegaan. De Tech Awards zijn een initiatief van diverse magazines en online uitgaven zoals Computer Idee en Power Unlimited. 

Wiko is van oorsprong een Franse fabrikant en begint stukje bij beetje een naam in Nederland op te bouwen. In haar thuisland is Wiko vooral populair onder jongeren. Niet gek, als je naar de toestellen kijkt. Deze zijn stuk voor stuk voorzien van een fraaie behuizing in vaak opvallende kleuren. Aangezien jongeren het vaak met een beperkt budget te stellen hebben, zijn Wiko telefoons in de regel scherp geprijsd. De Wiko View is daarop geen uitzondering. Meest opvallende kenmerk voor deze scherp geprijsde telefoon is zijn grote schermoppervlak, een functie die doorgaans enkel is weggelegd voor absolute vlaggenschepen. Ook in zijn algemeenheid scoort het toestel goed. Daarom is het toestel afgelopen week in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Tech Awards.

Wiko View is beste budgetsmartphone van het jaar

De Tech Awards worden iedere jaar uitgedeeld aan de beste, nieuwe technologische producten verdeeld over diverse categorieën, maar liefst 39. De awardshow is een initiatief van uitgever Reshift. Dit bedrijf is onder meer bekend van uitgaven als Computer Idee, PCM, Zoom.nl, Power Unlimited, Inside Gamer en Gamer.nl. Diverse experts van de onderlinge redacties kunnen hierbij een stem uitbrengen op het product dat in hun ogen het best presteert, er het fraaist uitziet of bovengemiddeld innoveert. Uiteraard geldt dat de meeste stemmen gelden en zodoende gaat de Wiko View er met de prijs voor beste budgetsmartphone mee vandoor. Wiko laat in een schriftelijke reactie weten heel trots te zijn op het winnen van de prijs.

Wiko VIEW

Over de Wiko View: één en al scherm

De naam verklapt het al een beetje, maar de Wiko View draait compleet om het beeldscherm. 2017 is zonder twijfel hét jaar geweest van de grote schermoppervlakken in verhouding met de rest van de voorkant. Doorgaans is deze trend echter enkel besteedt aan dure vlaggenschepen, zoals de LG V30 met zijn prijskaartje van 899 euro. De Wiko View is echter een stuk scherper geprijsd en kost slechts 199 euro. Ook dit toestel beschikt over een groot scherm met minimale aanwezigheid van schermranden. Maar liefst 80 procent van de gehele voorzijde bestaat uit actief gebruikt scherm. Hierdoor is de beeldverhouding niet 16:9 zoals standaard, maar 18:9. Zodoende heb je meer ruimte voor de weergave van apps, films en games.

Bekijk het laatste nieuws over Wiko:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding