Wileyfox bereidt lancering 3 nieuwe smartphones voor

Wileyfox bereidt lancering 3 nieuwe smartphones voor

Wileyfox lanceert binnenkort niet één, niet twee, maar drie nieuwe smartphones. Op dinsdag 28 juni houdt de Britse smartphoneproducent een persevenement in Londen. Hoogstwaarschijnlijk krijgen we dan de drie nieuwste aanwinsten in levenden lijve te zien.

Over Wileyfox

Wileyfox is nieuwe speler op de smartphonemarkt. Het bedrijf werd in augustus 2015 opgericht en heeft sindsdien twee smartphones gelanceerd: de Wileyfox Swift en Wileyfox Storm. Het eerste model is een instapmodel met onder meer 5 inch HD-scherm met Qualcomm Snapdragon 410, 2GB RAM, 16GB intern geheugen, 2.500 mAh batterij en 13 en 5 megapixelcamera. De Storm is de duurdere uitvoering en presteert op alle vlakken een stuk beter. Beide toestellen zijn in ons land te koop voor respectievelijk 149 euro en 279 euro.

Qua vormgeving doen de smartphones van Wileyfox ons denken aan OnePlus, dat onlangs de OnePlus 3 aankondigde. Zo hebben beide fabrikanten een backpanel dat gemaakt is van sandstone en draaien ze op een alternatief besturingssysteem: CyanogenMod, een custom ROM dat is gebaseerd op Android. Persoonlijk denk ik dat je bij OnePlus een betere prijs-kwaliteitverhouding hebt, maar één ding staat voorop: beide bedrijven wisten ons bij aanvang te verrassen en een stuk marktaandeel te veroveren.

Wileyfox uitnodiging

Wileyfox Spark

Op dinsdag 28 juni houdt Wileyfox in Londen een evenement. Wat we daar te zien krijgen is een raadsel, maar wij hebben een goed idee. In de database van Geekbench wordt namelijk een onbekend toestel van de Britse smartphonemaker bij naam en toenaam genoemd: de Wileyfox Spark.

Details over de specificaties van de Wileyfox Spark zijn op dit moment nog schaars. Op het eerste oog lijkt het, net als de Swift, om een budgetsmartphone te gaan. Dat blijkt onder meer uit de processor: een MT6735 quadcore-processor van MediaTek. Deze is geklokt op een snelheid van 1.3GHz. Deze CPU is in meer dan genoeg budgetsmartphones verwerkt, maar voornamelijk in toestellen van fabrikanten als Wiko, ZTE en Acer. Wel draait de Spark op de laatste Androidversie van Google: Android 6.0.1 (Marshmallow).

Volgens Roland Quandt –de man die eerder primeurs meldde voor onder meer Winfuture en Mobilegeeks– kunnen we op 28 juni nog twee andere smartphones van de Britse fabrikant verwachten: de Wileyfox Spark+ en Wileyfox Surf. Details over de specificaties noemt hij jammer genoeg niet.

 

Kijken jullie al uit naar de presentatie volgende week?

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones