Wileyfox komt met een Windows 10 Mobile smartphone

Wileyfox komt met een Windows 10 Mobile smartphone

In augustus van dit jaar zal Wileyfox een smartphone op de markt brengen die op Windows 10 Mobile gaat draaien. Met deze keuze wil de fabrikant zich gaan richten op de zakelijke markt. Ook deze smartphone zal weer een betaalbaar model moeten gaan worden.

Goedkope smartphone

Inmiddels is het bekend dat Wileyfox voornamelijk goedkope smartphones op de markt brengt. Ook het nieuwe model moet een betaalbare smartphone gaan worden voor de zakelijke markt. De topman van de fabrikant wijst er op dat juist Windows 10 Mobile voor de zakelijke markt erg interessant is. Naast de naadloze integratie met veel zakelijke applicaties is ook de veiligheid een stuk beter geregeld in tegenstelling tot Android. Alhoewel smartphones met Windows 10 Mobile amper leverbaar zijn of niet meer worden gemaakt gaat Wileyfox juist wel de uitdaging aan. Volgens de fabrikant is er vraag naar een goedkope smartphone met Windows 10 Mobile in de zakelijke markt. De fabrikant wil graag aan deze wens voldoen.

Slimme keuze?

Het aantal modellen wat op Windows 10 Mobile werkt wordt steeds kleiner. Slechts een handjevol Lumia smartphones zijn nog leverbaar. De komst van een nieuwe Lumia smartphone is nog ver te zoeken als dit überhaupt nog ooit gaat gebeuren. HP heeft vorig jaar de high-end Elite x3 uitgebracht en dit jaar kwam de Alcatel Idol 4S uit met Windows 10 Mobile. De verdere ontwikkeling en ondersteunen van Windows 10 Mobile staat ook op een laag pitje. Ontwikkelaars van applicaties lijken inmiddels ook dit besturingssysteem te vermijden en het aantal applicaties in de downloadwinkel is aanzienlijk minder in vergelijking met Android of iOS. Dat Wileyfox de keuze maakt voor Windows 10 Mobile is opmerkelijk, maar zakelijk gezien wel weer een slimme zet. Op zakelijk gebied biedt het besturingssysteem namelijk nog voldoende mogelijkheden.

Augustus

Volgens de topman van Wileyfox mogen wij deze smartphone in augustus gaan verwachten. De smartphone zal in eerste instantie in het Verenigd Koninkrijk leverbaar gaan worden, waarna ook Nederland spoedig aan de beurt zal zijn. Verdere details of specificaties gaf de topman niet en hier moeten wij dus nog even geduld hebben alvorens wij meer informatie kunnen geven.

Bekijk het laatste nieuws over Wileyfox:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones