Windows Phone 8.1-update volgende week beschikbaar

Windows 8.1De Windows Phone 8.1-update die begin april al werd aangekondigd door Microsoft lijkt er nu dan toch echt te gaan komen. Zo meldt de Franse provider SFR dat zijn klanten de update vanaf 8 juli kunnen verwachten. Ook het Indiase Twitteraccount van Microsoft vermeldt in een reactie de update, die volgens het bedrijf in de eerste twee weken van juli zal plaatsvinden.

Datum uitrol Windows Phone 8.1

De precieze datum van de uitrol is nog niet zeker, hoewel er al wordt gesproken over 8 juli als lanceerdatum. Alle Windows 8-toestellen krijgen de update, behalve de Lumia 630 en de Lumia 930. Deze toestellen worden vanuit de fabriek namelijk al geleverd met Windows 8.1.

Windows Phone 8.1

De update maakt het onder andere mogelijk voor gebruikers om Live Tiles op het startscherm in mappen te plaatsen. Deze mappen worden door Microsoft ‘Live Folders’ genoemd, en passen zich aan naar gelang de inhoud.

Ook de Xbox Music-app wordt verbeterd. Er komt onder andere een quickplay-optie en een Kid’s Corner-sectie. Daarnaast wordt er de komende tijd nog meer verbeterd. Ook zullen enkele features niet meer terugkeren in de update, die er bij de Preview for Developers nog wel bij zaten, zoals background sync.

Ook Microsoft’s tegenhanger van Siri, Cortana, maakt zijn opwachting in Windows Phone 8.1. Deze virtual assistent werkt op de Microsoft-zoekmachine Bing en vervangt de zoekfunctie op Windows Phone. Cortana leert naarmate hij meer gebruikt wordt en zal zo steeds persoonlijkere hulp aan de gebruiker aanbieden. Zo kunnen er vragen worden gesteld of commando’s worden gegeven, zoals het vragen naar restaurants in de buurt of de opdracht om iemand op te bellen.

Naast extra features is ook de interface van Windows Phone 8.1 na de update op enkele gebieden aangepast. Zo wordt informatie op het vergrendelscherm nu schuin weergegeven, worden de tegels op de homescreen transparant en heeft Microsoft een nieuw soort toestel toegevoegd.

Windows Phone 8.1

Bekijk het laatste nieuws over Windows Phone:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones