Witte Google Pixel en Pixel XL duiken op

Witte Google Pixel en Pixel XL duiken op

Benieuwd hoe de Google Pixel en Google Pixel XL er straks uit komen te zien? Diverse providers hadden afgelopen weekend plaatjes van beide vlaggenschepen online gezet, nog voor de officiële lancering die hoogstwaarschijnlijk morgen plaatsvindt. Ook is er nieuwe informatie opgedoken over de specificaties van de toestellen.

Foto’s van de Google Pixel en Google Pixel XL hebben we de afgelopen weken meer dan eens voorbij zien komen. Veelal ging het echter om conceptfoto’s of foto’s van povere kwaliteit. Afgelopen week zagen we de eerste persfoto van goede kwaliteit voorbijkomen, met dank aan beroepslekker Evan Blass. Maar op alle foto’s waren de toestellen in het zwart te zien. Afgelopen weekend zagen we hem voor het eerst in het wit voorbijkomen.

An sich zijn de foto’s niet bijster interessant en zien ze er exact hetzelfde uit als de foto’s die we eerder hebben gezien. Zo zien we dat de vlaggenschepen een minimalistisch design hebben met alleen een aan/uitknop en volumeknoppen aan de zijkant, ontbreekt een Home-knop aan de voorzijde en is de app-drawer vervangen door een pijltje dat omhoog wijst. De toestellen op de omslagfoto zijn afkomstig van de website van de Canadese provider Bell, maar zijn inmiddels offline gehaald.

Nieuwe info specificaties

Naast nieuwe foto’s is er ook nieuwe informatie over de specificaties van de Google Pixel en Google Pixel XL opgedoken. Droid-Life zag de specs via de websites van verschillende providers voorbijkomen, waaronder via het Britse telecombedrijf Carphone Warehouse. Daaruit blijkt dat beide toestellen meer met elkaar gemeen hebben dan we aanvankelijk dachten en dat de geruchten van de afgelopen maanden er op sommige punten naast zaten.

Specificaties Google Pixel

We beginnen met de Google Pixel, het instapmodel van de reeks. Eerder gingen hoorden we geluiden dat dit toestel een 5 inch Full HD LCD-display zou krijgen. Het schermformaat blijkt correct te zijn, evenals de resolutie, maar in plaats van de LCD-paneel krijgt het vlaggenschip wellicht een AMOLED-scherm. Net als de Google Pixel XL. De pixeldichtheid bedraagt 441 ppi. Tevens is het scherm uitgerust met een krasbestendige laag Corning Gorilla Glass 4. En zoals verwacht draait het toestel inderdaad op Android Nougat, maar niet versie 7.0: in plaats daarvan draaien ze op versie 7.1, de eerste Maintenance Release van de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Deze is officieel nog niet aangekondigd, maar wordt morgen waarschijnlijk eveneens gepresenteerd.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 821 quad-core processor die geklokt is op 2.15GHz. Eerder gingen we er van uit dat het toptoestel genoegen moest nemen met een Snapdragon 820. Het werkgeheugen bedraagt 4GB, de opslagcapaciteit 32GB of 128GB. Er zou geen mogelijkheid zijn om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart. De primaire camera heeft een resolutie van 12.3 megapixels en is voorzien van optische beeldstabilisatie, f/2.0 diafragma en LED-flitser. Voorop heeft Google een 8 megapixel selfiecamera geplaatst.

De Google Pixel heeft een batterij met een vermogen van 2770 mAh en ondersteunt snelladen. Ook een vingerafdruksensor, USB Type-C aansluiting, NFC, GPS en 3.5mm audio jack zijn aanwezig. Het toestel is 8,6 millimeter dik en weegt 143 gram.

Nexus Sailfish en Nexus Marlin / Google Pixel en Google Pixel XL

Specificaties Google Pixel XL

De Google Pixel XL heeft exact dezelfde specificaties als de Google Pixel. Alleen het schermformaat, de resolutie, de accucapaciteit en het gewicht zijn anders. Zo heeft het toestel een 5.5 inch AMOLED-display met Quad HD resolutie van 1440 bij 2560 pixels en een pixeldichtheid van 534 ppi. De batterij heeft een capaciteit van 3450 mAh. Het toestel is even dik als de Google Pixel, maar is door zijn grotere schermformaat 25 gram zwaarder, oftewel 168 gram.

Persevenement

Morgen houdt Google een persevenement waar naar verwachting beide toestellen officieel uit de doeken worden gedaan. Dan krijgen we wellicht ook meer te horen over de adviesprijs en releasedatum van de vlaggenschepen. Volgens de laatste berichten gaat de Google Pixel voor minimaal 649 dollar over de toonbank.

Daarnaast gaan er geruchten dat de zoekmachinegigant nog veel meer voor ons in petto heeft. Zo worden andere producten en diensten als Andromeda, Chromecast Ultra, Google Home en een nieuwe router in één adem genoemd. Morgen, op Werelddierendag, weten we meer.

Bekijk het laatste nieuws over Google:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones