‘Xiaomi laat Note-merknaam achterwege’

‘Xiaomi laat Note-merknaam achterwege’

Er komt geen opvolger voor de immens populaire Xiaomi Redmi Note 4, zo blijkt. Volgens een ‘Super moderator’ van Xiaomi laat het bedrijf de Note-merknaam voor wat het is, en moet je de onlangs gepresenteerde Xiaomi Redmi 5 Plus als diens spirituele opvolger zien. Of dit bericht op waarheid berust, valt momenteel nog niet te zeggen.

Xiaomi is in een paar jaar van nietszeggende fabrikant naar wereldspeler gegaan. Het kan snel gaan in de telefoonindustrie. Daar waar het bedrijf gedurende de eerste jaren met name budgettoestellen op de markt bracht, kun je tegenwoordig ook voor de absolute vlaggenschepen bij de Chinezen aankloppen. Bij een nieuwe strategie horen nieuwe merknamen en derhalve laat Xiaomi de immens populaire Note-merknaam voor wat het is. Althans, als we ‘Super moderator’ mitch002 moeten geloven. Op het officiële forum van het bedrijf laat hij weten dat er geen opvolger voor de Xiaomi Redmi Note 4 op de markt komt. In plaats daarvan wordt diens plaats ingenomen door de Xiaomi Redmi 5 Plus, die afgelopen week werd gepresenteerd.

Xiaomi Redmi Note 4 Lake Blue

Xiaomi Redmi Note 4

‘Note-serie gaat verdwijnen’

In de toekomst zal de Redmi-serie de plaats in gaan nemen van de Note-serie, zo stelt de moderator. Zodoende ben je automatisch op een Redmi-toestel aangewezen indien je op zoek bent naar een groot beeldscherm. Of bovenstaande informatie klopt, of niet, valt nog niet te zeggen. Moderators zijn in principe officiële werknemers van Xiaomi en krijgen betaald voor hun diensten. Het verleden wijst echter uit dat zij meermaals foutieve informatie hebben verstrekt. Het zou daarom goed kunnen dat er een hoop heisa om niks is ontstaan. De Note-serie is immers immens populair en vindt ook in Nederland gretig aftrek. Niet gek ook, aangezien de toestellen over een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding beschikken. De Xiaomi Redmi 5 Plus mag er overigens ook wezen.

Over de Xiaomi Redmi 5 Plus

De Xiaomi Redmi 5 Plus is een opvallende verschijning dankzij zijn forse 5.99″ beeldscherm. Dit scherm kenmerkt zich door vrijwel complete afwezigheid van randen, ook wel bezels genoemd. Enkel aan de boven- en onderkant is ruimte voor de behuizing. Dankzij het grote schermoppervlak is er geen ruimte voor een vingerafdrukscanner. Deze is logischerwijs naar de achterkant verplaatst. Hierbij is hij tactisch geplaatst waardoor je automatisch je vinger erop rust zodra je hem uit je broekzak pakt. De Xiaomi Redmi 5 Plus heeft een haarscherpe resolutie van 1080 bij 2160 pixels een een beeldverhouding van 18:9.

Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een Snapdragon 625 processor, 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag. De 12 megapixel primaire camera beschikt over uitgebreide functionaliteiten waaronder Phase Detection Autofocus, Full-HD video-opname en panorama stand. De selfie-camera heeft een 5 megapixelresolutie. Voorlopig is het toestel niet in Nederland te koop. Zonde, aangezien hij omgerekend slechts 120 euro kost: geen geld gelet op wat je krijgt.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones