Xiaomi Mi Note 2: de geruchten

Xiaomi Mi Note 2: de geruchten

Om de naam Note te gebruiken bij de introductie van een nieuwe phablet is een gewaagde keuze. Inmiddels zijn wij recentelijk ooggetuige geweest van de rampzalige afloop van de Galaxy Note 7. Het is enkel de naam Note die menig potentiële koper even doet laten denken. We moeten uiteraard niet alles over een kam scheren en de nieuwe Mi Note 2 kan een positieve bijdrage leveren aan de naam Note. Over dit model is nog weinig bekend, maar we nemen jullie graag mee in de complete geruchtenstroom.

Geruchtenstroom

De eerste geruchten rondom de Mi Note 2 kwamen halverwege september op gang. Deze geruchten gingen samen met de introductie van de Mi 5s, het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf. De verwachting was dat ook de Mi Note 2 het levenslicht zou gaan zien, maar helaas schitterde deze phablet in afwezigheid. De nieuwe Mi Note 2 moet de bestaande Mi Note gaan vervangen welke begin 2015 werd gelanceerd. Tussendoor werd ook nog de Mi Note Pro gelanceerd. De eerste lekken kwamen ook snel naar voren en er werd melding gemaakt van een phablet met 8 GB RAM werkgeheugen. Ook werd duidelijk dat de nieuwe phablet zou gaan beschikken over een 2.6 Ghz processor en standaard Android 7.0 mee zou krijgen.

Teaser

Waar Xiaomi wel goed in is, is het beschikbaar stellen van teasers. Begin oktober is er dan ook een teaser op het internet te vinden waarbij enkel de achterzijde te zien is van een toestel wat nog niet gelanceerd is. Alhoewel de teaser geen melding maakt van de Mi Note 2 is het wel waarschijnlijk dat het hier om gaat. Aan de achterzijde zijn een tweetal camera’s te zien voor het beste camerawerk.

xiaomi-mi-note-2-1

CEO Lei Jun

Ook de CEO van Xiaomi, Lei Jun, heeft er een handje van om informatie te delen over aankomende modellen. Een week na de eerste teaser komt de directeur met een eigen verhaal naar buiten. Inmiddels is de geruchtenstroom flink opgevoerd en gaan de hoogste specificaties al over het internet. De nieuwe phablet zou gaan beschikken over een 5.5 inch AMOLED curved scherm met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de achterzijde treffen wij een 21 megapixels camera aan en kunnen wij reken op 128 GB opslagcapaciteit. Inmiddels is het werkgeheugen geslonken naar een nog aardige 6 GB. Lei Jun bevestigd overigens niets hiervan en gooit enkel wat extra kolen op het vuur. Zo geeft hij aan dat het model inmiddels al in productie is en dat de grote verrassing nog moet komen.

Twee modellen?

Enkele dagen later verschijnt er weer een render op internet met hierop de achterzijde van de Mi Note 2. Ook deze render kunnen wij weer met een korrel zout nemen, want plotseling is de positie van de camera gewijzigd. Ook qua specificaties lijkt het model enkel nog maar te groeien. Zo zijn er al geruchten dat het model gaat beschikken over een 5.7 inch touchscreen, maar het werkgeheugen is 6 GB gebleven. De opslagmogelijkheid is wel gegroeid naar 256 GB. De vermoedens zijn dan ook sterk dat Xiaomi met een tweetal modellen op de markt zal komen, waarbij de laatste specificaties het werkelijke high-end model zal worden. De eerder genoemde specificaties zullen dan de goedkopere variant gaan worden.

Korrel zout

Vooralsnog heeft Xiaomi nog niets getoond van het werkelijke model of modellen. Dat er een tweetal varianten op de markt komen lijkt er wel sterk op. Vandaag doken er weer mogelijke foto’s op, echter met een beetje zoekwerk was het wel duidelijk dat het hier niet om de Mi Note 2 zou gaan. De getoonde foto’s hebben meer weg van de Sharp Aquos Crystal, welke niet in Nederland leverbaar is.

minote2

Feiten op een rij

Voorzichtig kunnen wij stellen dat het werkgeheugen een stabiele factor is in het complete verhaal. Met enige zekerheid kunnen wij vaststellen dat de nieuwe Mi Note 2 gaat beschikken over 6 GB werkgeheugen. De overige geruchten doen sterk vermoeden dat er een tweetal modellen op de markt komen. Het duurste model gaat dan beschikken over een 5.7 inch curved AMOLED, terwijl het andere model over een ‘simpele’ 5.5 inch touchscreen beschikt. Tussen beide modellen zal er dan ook onderscheid zijn in de opslagcapaciteit. Zo beschikt de 5.5 inch variant over 128 GB opslag, terwijl de 5.7 inch de beschikking krijgt over 256 GB opslag. Vermoedelijk krijgt de duurste variant ook een tweetal camera’s aan de achterzijde voor de beste kwaliteit, terwijl het goedkopere model over een simpelere camera gaat beschikken.

Het blijven uiteraard geruchten, en ook de verrassing is nog onduidelijk. De nieuwe Mi Note 2 over een kleine zes weken leverbaar gaan worden. Voor die tijd zullen veel zaken wel bekend gaan worden. Of Belsimpel ook deze phablet in het assortiment gaat opnemen is nog onduidelijk.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones