Xiaomi Mi Note 3 officieel gepresenteerd

Xiaomi Mi Note 3 officieel gepresenteerd

De mensen van Xiaomi hebben een drukke dag achter de rug. Vannacht presenteerde het Chinese bedrijf naast diens nieuwe vlaggenschip namelijk ook de Xiaomi Mi Note 3. Het toestel laat zich het best omschrijven als een betaalbare high-end middenklasser. Vermoedelijk komt hij niet in Nederland op de markt.

Afgelopen nacht was het dan eindelijk zo ver. Het was al enige tijd bekend dat Xiaomi haar nieuwe vlaggenschip, de Xiaomi Mi Mix 2, zou presenteren. Pas afgelopen week werd echter bekend dat de fabrikant nog een tweede toestel zou presenteren. Dit toestel blijkt de Xiaomi Mi Note 3 te zijn. De telefoon huisvest gemiddelde specificaties, een dual-camera opstelling aan de achterzijde en beschikt bovendien over een relatief aangenaam prijskaartje. Of het toestel echter ook in Nederland beschikbaar wordt, valt nog maar te bezien. Wij vermoeden echter van niet.

Over de Xiaomi Mi Note 3

De Xiaomi Mi Note 3 is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen concurrent voor de Note-serie van Samsung. De Mi Note-collectie van Samsung richt zich eerder op het middenklasse segment. De derde uitvoering zet deze koers stabiel voort. Zo beschikt het toestel over een Snapdragon 660 processor uit de stal van Qualcomm. Dit is een middenklasse processor en bestaat uit acht kernen die ieder geklokt zijn op een snelheid van 2.2 en 1.8 GHz. Hierbij krijgt de processor ondersteuning van 6 GB werkgeheugen en 64 of 128 GB interne opslag, afhankelijk van welke versie je koopt. Aan de voorzijde tref je net onder het scherm een vingerafdrukscanner. Aan de zijkanten bevinden zich diverse fysieke knoppen.

Dual-camera

Aan de achterzijde tref je een dual-camera opstelling met resoluties van 12 megapixels. Deze groothoeklenzen beschikken over optische beeldstabilisatie, 2 x optische zoom en worden ondersteunt door twee flitsers. De camera aan de voorzijde heeft een 16 megapixelresolutie en maakt dankzij de relatief grote pixelgrootte altijd heldere zelfportretten. Verder beschikt de Xiaomi Mi Note 3 over een 5.5 inch Full-HD scherm. Hierbij bestaat de bovenste laag uit IPS materiaal. Het scherm neemt zo’n 73 procent van de gehele voorzijde in beslag. Over het algemeen weegt het toestel 163 gram: een gemiddeld gewicht. Verder tref je onder de motorkap een 3500 mAh accu die niet zelfstandig te verwisselen valt. Tot slot beschikt het toestel over de nieuwe Bluetooth 5.0 techniek, evenals 4G-ondersteuning.

Het is niet aannemelijk dat de Xiaomi Mi Note 3 in Nederland te koop gaat zijn. Het prijskaartje bedraagt voor Chinezen zo’n 350 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones