22 oktober 2014 door in Sony.

Sony XperiaSony brengt volgend jaar waarschijnlijk maar één vlaggenschip uit in de smartphonetak van het bedrijf. Het gaat daarbij om de Sony Xperia Z4. Het is niet bijzonder dat fabrikanten per jaar op één smartphone focussen, maar van Sony was bekend dat er een beleid werd gevoerd van halfjaarlijkse vlaggenschepen. Daar lijkt de smartphonemaker volgend jaar dus vanaf te stappen.

Dat bericht de techwebsite AndroidOrigin. De site heeft een goede naam op het gebied van voorspellingen over Sony-apparaten. Eerder wist het al correct de komst van de Xperia Z3 Compact-tablet te melden.

Halfjaarlijkse vlaggenschip

Voorheen wist Sony elk half jaar met een nieuw vlaggenschip in de smartphonelijn te komen. De afgelopen jaren waren dat achtereenvolgens de Sony Xperia Z, Z1, Z2 en de onlangs uitgekomen Xperia Z3. Volgens bronnen van de site stapt Sony dus af van het releaseschema dat het bedrijf al enkele jaren aanhoudt.

Xperia-lijn

Het hoofdmodel van de Japanse smartphonefabrikant zou in 2015 dan ook de Xperia Z4 moeten zijn. Financieel directeur Kenichiro Yoshida van Sony gaf begin augustus al aan dat het tempo waarmee het bedrijf nieuwe modellen introduceert omlaag zou gaan.

Die mededeling werd gedaan tijdens de bekendmaking van de financiële cijfers van het bedrijf over het tweede kwartaal van 2014. De Xperia-tak deed het slechter dan verwacht, en met de Xperia Z4 hoopt Sony die lijn dan ook een nieuwe boost te geven.

Sony Xperia Z4

De specificaties van Sony’s nieuwe vlaggenschip zijn nog niet bekend, en het toestel is zelfs nog niet eens officieel aangekondigd. Zoals vaker zijn er echter al wel geruchten en die bevestigen het beeld dat de Z4 aanzienlijk betere specificaties heeft dan zijn voorganger. Zo zou de smartphone een 5,5 inch display krijgen met een prachtig qhd-scherm van 2560 bij 1440 pixels. De Z4 draait op een Snapdragon 64 bit-processor met acht cores en een flinke kloksnelheid van 2,8 GHz.

Verder zou er onder de motorkap plaats zijn voor 4 GB aan werkgeheugen en een interne opslag van 32 GB. De camera op de achterkant krijgt maar liefst 20,7 megapixel mee en Sony zou het nieuwe model uitrusten met de door het bedrijf ontwikkelde ‘kromme sensor’ voor een betere kwaliteit.

Beschikbaarheid

Sony heeft de Xperia Z4 nog niet officieel aangekondigd, maar zal dit volgens eerder genoemde bronnen in maart 2015 doen. Verwacht wordt dan ook dat dit op het Mobile World Congress zal gebeuren, waar eerder ook de Xperia Z2 werd aangekondigd.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones