Yu lanceert Yunicorn, sprookjes worden werkelijkheid

yu Yunicorn

YU zegt vandaag het begrip vlaggenschip te herdefiniëren. Met de lancering van de Yunicorn wil de Indiase fabrikant een nieuw tijdperk inluiden. Eerder verwachte men het toestel 19 mei. Die dag werd echter door de verkiezingscommissie van India uitgeroepen tot “dag van het stem tellen.”
YU Televentures is opgericht in 2014 door Micromax mede-oprichter Rahul Sharma. Het fonkel nieuwe merk streeft ernaar om een ecosysteem van aangesloten apparaten te creëren. YU wil een buitengewone product ervaring bieden die de consument verrukt. Zoals uit onderstaande youtube film is te zien maken we kennis met een jong en brutaal merk. In 2015 lanceerde de fabrikant vier nieuwe smartphones en verkocht het ruim 2 miljoen apparaten. Nadat we vanuit China fabrikanten als Huawei zien groeien naar de top komen ook de fabrikanten uit India steeds dichter bij Nederland.

YU smartphones

YU Yunicorn

De herdefinitie van vlaggenschepen beschikt over de MediaTek Helio P10 octa-core processor bijgestaan met 4 GB werkgeheugen en 32 GB intern geheugen. Je kunt het geheugen uitbreiden tot 128 GB met een MicroSD kaart. Al je bestanden zijn veilig dankzij de snelle vingerafdrukscanner die verwerkt zit in de home knop. Het toestel is volledig van aluminium met 2.5D arc Glass en beschikt over een 5,5-inch Full-HD scherm. Aan de voorkant van op het toestel treft je een 5-megapixel selfie-camera en achterop vinden we een 13-megapixel. De hoofdcamera heeft een dual core IPS Engine. Daarnaast beschikt de Yunicorn onder andere over EIS, Gesture shot en full HD video. Verder beschikt het toestel over DTS Sound en een enorme batterij waarmee je volgens YU wel 4 dagen vooruit kunt. Eerder had YU een partnerschap met Cyanogen maar deze is beëindigd. De Yunicorn draait dan ook op Android 6.0 met YU´s eigen Android on Steriods schil.

YUnicorn thin

YUnicorn telefoon

Around YU 2.0

Samen met de lancering van de Yutopia introduceerde YU vorig jaar een nieuwe dienst, het Around YU platform. Het idee achter dit platform is verschillende diensten aan te bieden op één enkel platform. Nu zoekt iedereen op verschillende apps. Vandaag introduceert YU zijn vernieuwde platform, Around YU 2.0 een verbeterde versie van het platform dat het zelfs mogelijk maakt om direct in contact te komen met de dichtstbijzijnde arts.

YU stunt al vanaf het begin van de presentatie met de prijs van zijn vlaggenschip. In het begin van de presentatie werd de prijs van 19.999 al onthuld. Maar YU gaat nog verder, niet 17.999 maar de eerste maand slecht 12.999 Indiase Rupee ( ongeveer 174 euro ). Daarna is het apparaat voor 14.999 Indiase Rupee (ongeveer 200 euro) beschikbaar.

Voorheen had YU nog wel eens problemen met zijn software. De huidige Android op Steriods ziet er goed uit en YU´s strategie om dicht bij de originele Andriod te blijven zal grote software problemen in het verleden houden.

Android on Steroids

Met vergelijkbare specificaties van een hedendaagse vlaggenschip, zoals de Huawei P9 en HTC 10, en een prijs van een budget smartphone herdefinieert YUnicorn de vlaggenschepen. De Yunicorn is exclusief te verkrijgbaar op Flipkart.

 

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones