Alibaba YunOS verkoopt beter in China dan Apple iOS

YunOS Alibaba

In Nederland kennen wij het besturingssysteem nog helemaal niet, toch is YunOS sinds 2015 het derde besturingssysteem van smartphones in de wereld. YunOS wordt ook wel Aliyun OS genoemd. Het is een besturingssysteem voor smartphones op basis van het Android Open Source Project. Het is ontwikkeld door AliCloud, een dochteronderneming van de Chinese onderneming Alibaba Group. Alibaba is de Chinese evenknie van het Amerikaanse Amazon.

YunOS is zeer succesvol en nadert Android in China al na 5 jaar. Een besturingssysteem dat draait vanuit het idee van cloud-functionaliteit voor smartphones. Phoneradar.com introduceert ons in de wereld van Alibaba.

Nr 3 met ruim 70 miljoen YunOS gebruikers

Volgens de Alibaba Group heeft het mobiele besturingssysteem ruimt 70 miljoen smartphone-gebruikers bereikt tegen het einde van mei 2016. Volgens rapporten zijn er in het eerste kwartaal van 2016 zelfs meer YunOS telefoons geleverd in China ten opzichte van Apple iOS smartphones. Tijdens het Mobile World Congress in Shanghai eind juni liet de Vice-President van Alibaba’s OS, Wu Yupeng, weten dat YunOS in 2015 ongeveer 700 % is gegroeid. Het is nu het derde mobiele besturingssysteem in de wereld na Android and iOS.

Groei YunOS

YunOSAlibaba heeft een ambitieus doel. Het bedrijf wil dat zijn besturingssysteem aan het einde van 2016 ruim 100 miljoen smartphones laat draaien. Daarmee zal het bedrijf een marktaandeel van 20 % tot 25 % bereiken in China. China is de grootste smartphone-markt van de wereld en daar vindt je de OS op smartphone merken. In China werden alleen al in het eerste kwartaal zo´n 17 miljoen smartphones verkocht die worden aangedreven door YunOS. Vooral door een aantal kleinere binnenlandse merken zoals Meizu en Duowei.

Een van de manieren waarop Alibaba deze mega stijging heeft kunnen bewerkstelligen is door een forse investering van 590 miljoen dollar (circa 528 miljoen euro) in de Chinese smartphone fabrikant Meizu. Daarmee heeft Alibaba een fors aandeel in het merk verworden om de groei van YunOS te versnellen.

Plannen en Projecten Alibaba

De Alibaba Group is een interessante onderneming voor de toekomst. Niet alleen kan YunOS gebruikt worden in smartphones, het besturingssysteem kun je gebruiken in Internet TV’s, smart homes, in slimme uitrusting voor auto’s en slimme terminals. Het bedrijf is ook van plan om een slimme auto te lanceren die verbonden is met internet, de OS’Car RX5.

Alibaba OS´CAR RX5

Alibaba, een bedrijf om in de gaten te houden de komende jaren. Helemaal nu we ook zien dat zowel Samsung als Huawei steeds minder tevreden zijn over de macht van Android en eigen besturingssystemen ontwikkelen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones