Zo werkt de BlackBerry KEYone

Zo werkt de BlackBerry KEYone

BlackBerry heeft een hele rits aan uitleg video’s voor de nieuwe BlackBerry KEYone op haar YouTube kanaal geplaatst. In deze filmpjes wordt onder meer uitgelegd hoe je jouw e-mail account instelt, hoe je snelkoppelingen instelt en hoe je jouw Google account configureert.

BlackBerry KEYone komt eraan

De BlackBerry KEYone is momenteel al verkrijgbaar in één winkel in Europa: namelijk in Londen. Het nieuwe toestel van TCL Communications, dat de exclusieve rechten voor de BlackBerry merknaam in handen heeft, komt waarschijnlijk rond midden of eind mei in de rest van Europa uit. Consumenten in de Verenigde Staten moeten in ieder geval tot 31 mei wachten. Om deze wachtperiode te overbruggen heeft BlackBerry enkele ‘how-to’ video’s online gezet. Deze korte, handige video’s laten zien hoe je jouw nieuwe BlackBerry KEYone instelt, hoe je de beste foto’s maakt en nog veel meer. Zie het als de nieuwe vorm van handleidingen: niet meer op papier maar lekker op bewegend beeld.

Zo stel je hem in

Voor veel mensen zal het even wennen zijn dat BlackBerry op het Android besturingssysteem draait. Inmiddels is dat al enkele jaren zo maar indien jij een BlackBerry gebruiker van het eerste uur bent, zal het even wennen zijn. Misschien is het daarom handig om wat hulp te krijgen bij het instellen van je e-mail account. Gelukkig is hiervoor nu een video online geplaatst, welke hieronder in te zien is. Ook ben je misschien benieuwd naar hoe je een Google account instelt. BlackBerry heeft zo’n vijftien video’s online geplaatst die allemaal wat anders laten. Wij zullen ze dan ook niet allemaal bespreken. Mocht je geïnteresseerd zijn, vindt je alle video’s op het YouTube kanaal van BlackBerry.

Specificaties BlackBerry KEYone

De BlackBerry KEYone is een strak vormgegeven, high-end telefoon als opvallendste kenmerk uiteraard het fysieke QWERTY-toetsenbord. Berichten typen gaat als vanouds zonder dat je zit te priegelen met touchscreen toetsen. Uiteraard bevat het toestel wel een touchscreen met een beeldschermdiagonaal van 4.5 inch die niet snel bekrast dankzij Corning Gorilla Glass 4. Verder vind je aan de voorkant van het toestel een 8 megapixelcamera met f/2.2 diafragma waardoor de sluiter veel licht binnenlaat. Hierdoor krijg je heldere foto’s.

BlackBerry KEYone

Onder de motorkap beschikt de BlackBerry KEYone over een krachtige Snapdragon 625 chipset met maar liefst acht processoren. Verder bevindt zich op deze SoC (System on a Chip) maar liefst 3 GB aan werkgeheugen waardoor je veel apps naast elkaar kunt laten draaien. Al je bestanden kun je trouwens goed kwijt op de 32 GB aan interne opslag Aan de achterkant van het toestel heb je de beschikking over een camera met 12 megapixel resolutie waarmee je haarscherpe foto’s schiet. Tot slot draait het toestel Android 7 Nougat en komt hij vermoedelijk ergens in de maand mei naar Nederland. Hij zal onder meer beschikbaar zijn bij Belsimpel.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones