Zo wordt bepaald of jouw iPhone onder fabrieksgarantie valt

Zo wordt bepaald of jouw iPhone onder fabrieksgarantie valt

Altijd balen wanneer je telefoons weer eens kapot is. Gelukkig is daar het fenomeen fabrieksgarantie voor bedacht. Zo koop je nooit een kat in de zak en ben je altijd verzekerd van een werkend apparaat. Het kan echter voorkomen dat de winkel van aankoop van mening is dat jouw schade niet onder garantie valt. Een vandaag gelekte poster van Apple verschaft enige duidelijkheid in hoe men omgaat met jouw garantievraag.

Telefoons kunnen kapot, zo simpel kunnen we zijn. Hoe fijn en geavanceerd techniek ook is, het wordt tegenwoordig wel steeds gemakkelijker iets kapot te maken. Onder fabrieksgarantie kun je geluk, binnen de gestelde termijn, gratis en voor niets een oplossing voor jouw defecte onderdeel krijgen. Zo kan het voorkomen dat je camera het van de een op andere dag niet meer doet, accu niet meer oplaadt of zelfs je beeldscherm niet meer functioneert. Bedrijven als Apple staan bekend om hun ruimhartig garantiebeleid: ze zijn de moeilijksten niet. Helaas zijn er ook mensen die misbruik maken van deze vrijgevigheid. Daarom heeft Apple een intern beleid opgesteld waarin staat hoe men jouw iPhone beoordeeld wanneer je er garantie voor aanvraagt.

Zo beoordeeld Apple jouw telefoon

Dit document is vandaag gelekt en in handen gekomen van onze collega’s van Business Insider. Op de poster is duidelijk te zien hoe men beoordeeld of jouw defecte onderdeel in aanmerking komt om gratis onder garantie vervangen te worden. Er worden drie categorie├źn onderverdeeld: binnen garantie, niet binnen garantie en toestellen die dusdanig toegetakeld zijn dat Apple er zelfs niet eens aan begint. Deze laatste telefoons kun je niet laten fixen door de mensen van de Genius Bar. Wanneer jouw pas nieuwe Apple iPhone 7 bijvoorbeeld niet zulke goede selfies maakt kan het zijn dat deze sensor niet helemaal goed is geplaatst in het frame. Dit wordt dan ook natuurlijk gratis vervangen. Wanneer onder de motorkap echter blijkt dat de LCI-chip waterschade heeft, is dit niet langer het geval.

Service is niet gratis

Ook wanneer duidelijk aan het toestel te zien is dat het een flinke klap heeft ondergaan, kom je van een koude kermis thuis. Hetzelfde geldt voor een beschadigde oplaadpoort of audio-ingang. Ook wanneer je met een gebogen scherm aan komt helpt men je niet verder. Althans, niet gratis. Pas als je toestel echt compleet is vernield helpt men je zelfs niet tegen betaling verder. Dit geldt overigens ook wanneer je gebruik maakt van een neppe iPhone-batterij. Zeer logische overwegingen van Apple, zo lijkt ons.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones