Zo ziet de Samsung Galaxy S9 (Plus) eruit

Zo ziet de Samsung Galaxy S9 (Plus) eruit

Het duurt nog even voordat we de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus te zien krijgen, maar we hebben inmiddels al een aardig beeld van de vormgeving van de vlaggenschepen. @Samsung_News heeft via Twitter een aantal conceptafbeeldingen of renders de wereld in geslingerd. Daarop zijn de toestellen en alle verwachte kleurcombinaties te zien.

De laatste tijd schrijven we grote regelmaat over de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Dat is ook niet zo vreemd, want we hebben wederom grootse verwachtingen van de paradepaardjes van Samsung. Dit jaar lanceerde de Zuid-Koreaanse smartphonemaker de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Beide toestellen hadden een rigoureus ander design dan zijn voorgangers. Het waren de eerste telefoons van Sammy met het zogeheten Infinity Display, een Super AMOLED-scherm dat nagenoeg heel de voorzijde bedekt. De vingerafdrukscanner moest plaatsmaken voor het nieuwe paneel en zodoende naar de achterkant verhuizen. De nieuwe locatie -rechts van de hoofdcamera- was niet echt handig gekozen door Samsung en kreeg daar ook veel klachten over. Afgezien daarvan was men -daarmee bedoelen we consumenten, recensenten, marktkenners en technologie-experts- zeer lovend over de vlaggenschepen. Het is dan ook niet vreemd dat de toestellen bij verschillende gelegenheden in de prijzen viel. Dus jah, we hebben torenhoge verwachtingen van hun opvolgers.

Nieuwe vingerafdrukscanner

De afgelopen paar weken horen we vrijwel dagelijks interessante dingen voorbijkomen over de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Zo lazen we gisteren bijvoorbeeld nog berichten dat Synaptics komend jaar een vingerafdrukscanner uitbrengt die in het scherm verwerkt kan worden. Volgens het persbericht van het bedrijf hebben de “vijf grootste smartphoneproducenten ter wereld” toegezegd de nieuwe techniek te zullen implementeren in hun toestellen. De nieuwe vingerafdruktechniek is naar eigen zeggen speciaal ontwikkeld voor telefoons met dusdanig grote schermen als de Galaxy S8. Sterker nog, in het persbericht werd de naam Infinity Display tot wel drie keer genoemd. Dat geeft ons sterk het vermoeden dat de Galaxy S9 (Plus) in ieder geval een vingerafdrukscanner in het scherm krijgt.

SamMobile denkt dat de Galaxy S9 (Plus) het nog zonder deze gloednieuwe vingerafdruktechniek moet doen. Synaptics zegt in de persverklaring namelijk nergens wanneer de eerste telefoons met deze technologie worden verwacht. De techsite vermoedt dat we de nieuwe vingerafdrukscanners pas in de tweede helft van 2018 te zien krijgen. Dat zou betekenen dat de Samsung Galaxy Note 9 het eerste vlaggenschip van de Koreanen wordt met de nieuwe scanner, en niet de Galaxy S9 (Plus).

Dit is de Samsung Galaxy S9 (Plus)

Op basis van alle geruchten die we tot nu toe hebben gehoord, heeft @Samsung_News renders gemaakt van de aanstaande vlaggenschepen. Het resultaat zie je hieronder. De bovenste rij toont de Samsung Galaxy S9 Plus, de onderste de reguliere variant.

We zien een aantal duidelijke verschillen tussen de beide toestellen onderling en met hun voorgangers. Het enige zichtbare verschil tussen beide modellen is dat de Galaxy S9 Plus een dubbele camera heeft en de gewone Galaxy S9 het moet doen met één cameralens. Daarnaast weten we dat de Plus-uitvoering een groter scherm en grotere accu heeft, maar dat is niet te zien op de conceptfoto’s. Volgens de maker zijn de nieuwe vlaggenschepen straks verkrijgbaar in vijf kleuren: Midnight Black, Silver Titanium, Orchid Gray, Ocean Blue en Maple Gold. De Galaxy S8 (Plus) is verkrijgbaar in vrijwel dezelfde kleurcombinaties. Maple Gold is de enige kleur die niet bestaat. In plaats daarvan heeft Samsung de kleur Rose Pink gelanceerd. Ocean Blue heet bij ons Coral Blue en Titanium Silver heet Arctic Silver.

Een opvallend verschil ten opzichte van hun voorgangers, heeft de Galaxy S9 niet langer de vingerafdrukscanner naast de camera, maar eronder. Zodoende is de sensor makkelijker op de tast te vinden. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je de lens bevuilt. Een ander groot verschil is dat de Galaxy S9 Plus nu een dubbele camera heeft. De Galaxy S8 Plus heeft, net als het instapmodel, een enkele camera. De enige telefoon in het assortiment van Samsung met dual-camerasysteem, is de Samsung Galaxy Note 8. Of beide camera’s van de Galaxy S9 Plus eveneens voorzien zijn van optische beeldstabilisatie, is onbekend. Tot slot zien we dat de aanstaande vlaggenschepen nog dunnere randen hebben dan de huidige modellen. Op de foto’s lijkt het wel alsof we straks een screen-to-body ratio -de verhouding tussen het beeldscherm en de voorzijde van het toestel- van rond de 90 procent te zien krijgen. Nu is dat zo’n 83 procent.

Over de Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus hebben wederom het Infinity Display. Vermoedelijk zijn de schermen net zo groot als de huidige vlaggenschepen, namelijk 5,8 inch en 6,2 inch. Qualcomm heeft bevestigd dat de toestellen de Snapdragon 845 krijgen. Hier in Europa worden ze naar verwachting aangestuurd door de gloednieuwe Exynos 9810. De chipset wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen en ten minste 64 GB intern geheugen. Grote kans dat de vlaggenschepen wederom stof- en waterdicht zijn en dat ze met de nieuwste Android-versie worden geleverd: Android 8.0 Oreo.

Wanneer Samsung de toestellen uit de doeken doet, is iets waar volop over wordt gespeculeerd. Sommigen noemen januari als mogelijke lanceerdatum, anderen noemen het Mobile World Congress (MWC) als potentiële kandidaat. Het zou ons echter niet verbazen als Samsung de vlaggenschepen pas in maart onthult op een eigen evenement. Dat gebeurde immers ook met de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Als we meer horen over de Galaxy S9 (Plus), dan lees je dat hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones