Top 3 telefoon aanbiedingen

1
Apple iPhone 8
iPhone 8100 minuten + 5GB€ 15,00 p/mToestel: € 30,00 p/m
Bekijk aanbieding
2
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8100 minuten + 5GB€ 15,00 p/mToestel: € 22,00 p/m
Bekijk aanbieding
3
Apple iPhone 7
iPhone 7onbeperkt bellen + 5GB€ 20,00 p/mToestel: € 24,00 p/m
Bekijk aanbieding

Vergelijk direct 1.295.906 telefoon aanbiedingen

Filter aanpassen ▼
Stel je eigen abonnement samen:
Provider:
1000 min/sms
1 GB4G
2 jaar
Eenmalig: 79,00
28,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
1000 min/sms
1 GB4G
2 jaar
Eenmalig: 100,00
26,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
1000 min/sms
1 GB4G
2 jaar
Eenmalig: 87,00
18,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
1000 min/sms
1 GB4G
2 jaar
Eenmalig: 88,00
23,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
100 min/sms
500 MB3G
2 jaar
Eenmalig: 89,00
23,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
1000 min/sms
1 GB4G
2 jaar
Eenmalig: 93,00
13,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
Staat jouw telefoonaanbieding er niet tussen? Pas dan je zoekopdracht aan!

Tips en informatie over het vergelijken van telefoon aanbiedingen

Waarschijnlijk ben je op deze website terecht gekomen omdat je op zoek bent naar nieuwe telefoon aanbiedingen. Mogelijk heb je je al enigszins verdiept in het type toestel of wil je gewoon de opvolger van je huidige telefoon. Je zoekt in elk geval een abonnement dat bij je past voor het laagst mogelijke bedrag per maand. Je kan natuurlijk prima terecht bij de lokale telecomwinkel in je woonplaats, maar via onze website vergelijk je in enkele stappen de tarieven van vele telecomwinkels in Nederland. Zo betaal je nooit te veel en heb je altijd het abonnement dat bij je past. Maar waar kan je nu het beste op letten bij het vergelijken van een nieuw abonnement? Wij leggen het je graag uit.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een nieuw telefoon abonnement?

Het kiezen van een nieuw abonnement kan vrij ingewikkeld zijn. Welke provider kan je het beste kiezen? Hoeveel belminuten heb je nodig? Hoeveel MB’s denk je te verbruiken? En zo zijn er nog veel meer vragen die je jezelf kan stellen voordat je tot de juiste beslissing komt. Gelukkig zijn er veel handige websites waar je terecht kunt voor informatie over telefoonabonnementen. Grofweg zijn er drie mogelijkheden voor een abonnement, deze zijn als volgt in te delen:

De traditionele beller

Dit is de eenvoudigste (ouderwetse) vorm van een abonnement en zijn mensen die geen smartphone hebben. Zij maken geen gebruik van mobiel internet en hebben nog nooit van de termen 3G, 4G, WiFi of Bluetooth gehoord. Dit soort mensen hebben een abonnement nodig om te bellen in nood en om altijd bereikbaar te zijn. Vaak twijfelen dit soort mensen of het verstandig is om een prepaidkaart te houden of toch over te stappen naar een abonnement. In de meeste gevallen is een sim only abonnement met een kleine bel en sms-bundel voldoende en voordeliger dan prepaid bellen. De gemiddelde kosten voor een dergelijk abonnement bedragen tussen de € 7,50 en € 15,00 per maand.

De gemiddelde beller

Dit zijn mensen met een smartphone die vaak gebruik maken van internet. Ze hebben niet het nieuwste mobieltje, maar wel een toestel met voldoende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een mid-range smartphone met een prijskaartje tot € 350,- of de eerdere versie van de Samsung Galaxy S. Als je in deze categorie hoort kies je voor een abonnement met een gemiddeld aantal belminuten (lees: 300 – 500 min) en MB's (tussen de 500 MB en 1000 MB). Bij een dergelijk abonnement in combinatie met een telefoon voor rond de € 350,- ben je gemiddeld tussen de € 20,- en € 35,- per maand kwijt.

De hardcore beller

En dan is er natuurlijk de hardcore beller. Dit zijn mensen die altijd het nieuwste van het nieuwste moeten hebben op het gebied van smartphones. Bijvoorbeeld de allernieuwste iPhone, Samsung Galaxy S of de nieuwste HTC One. Aan de toestellen zit natuurlijk een hoog prijskaartje van rond de € 700,- en aan 500 MB internet per maand hebben ze vaak niet genoeg. Als je in deze categorie thuishoort moet je aan een abonnement met minimaal 1500 MB denken, 300 / 500 belminuten en een abonnement van tussen de € 35,- en € 60,- per maand. Het maandbedrag dat je betaald is afhankelijk van eenmalige bijkomende kosten voor het toestel. Als je kiest voor een hogere toestelbundel, hoef je vaak minder bij te betalen voor je smartphone.

Wat voor beller ben jij?

Natuurlijk is niet iedere beller in één van deze hokjes te plaatsen en mogelijk zit je ergens tussen de hardcore en gemiddelde beller in. Hopelijk geeft dit je een richting en heb je een idee van wat je ongeveer per maand kwijt bent.

Hoe vergelijk ik mobiele abonnementen op de juiste manier?

Als je eenmaal weet wat voor type beller en internetter je bent, is het tijd voor de volgende stap. Hoe zorg je ervoor dat je niet te veel betaald voor je mobiele abonnement. Bepaal allereerst de minimale hoeveelheid belminuten. Wie kiest voor een te klein abonnement, loopt het risico buiten de bundel te bellen. De provider verwacht dan een bijbetaling. Een bijbetaling is te voorkomen door een ruime marge of een hoge uitschieter van het voorgaande abonnement aan te houden.

De belbundel

Bedenk eerst het aantal gewenste belminuten en sms’jes. Deze aantallen kunnen gelijk zijn. Is een ruime bundel met belminuten en sms’jes nodig? Tegenwoordig zijn er chatdiensten als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnen gebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hun aantal sms’jes.

Dataverbruik

Wat is het geschatte dataverbruik? Wie af en toe het nieuwsberichten leest, WhatsAppt en heel af en toe korte filmpjes kijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kan beter kiezen voor een abonnement van 1000 MB of meer.

Sommige providers bieden zowel 3G als 4G aan. De snelheid van het 3G-netwerk ligt tussen de 5 en de 10 megabit per seconde. Op het 4G-netwerk bedraagt de snelheid tussen de 12 en 1000 megabit per seconde, afhankelijk van de locatie.

Aansluitkosten

De ene provider rekent eenmalige aansluitkosten, de ander niet. Deel deze kosten door 12, en tel ze op bij de maandelijkse kosten. Vergelijk de providers dan nog een keer.

Tips bij het vergelijken van je mobiele abonnement

Ben je er nog niet helemaal uit? Om het vergelijken nog wat eenvoudiger voor je te maken lees je hieronder een aantal tips die je kunnen helpen bij je zoektocht naar het best passende abonnement.

Tip 1: Virtuele providers zijn dochterondernemingen van grote telecombedrijven, zoals KPN, T-Mobile of Vodafone. De prijzen van deze virtuele providers zijn vaak lager. Een dochteronderneming richt zich vaak op een bepaalde doelgroep.

Tip 2: Tijdelijk een abonnement nodig? Bij veel providers valt maandelijks op te zeggen. Een meerjarig contract heeft vaak een lagere prijs. Probeer het abonnement eerst een paar maanden uit. Bevalt de provider? Dan is een meerjarig contract een goede manier op te besparen.

Tip 3: Soms is het voordeliger een sim only-abonnement te kiezen, waarbij een telefoon en een abonnement los te verkrijgen zijn.

Tip 4: Kies niet te krap. Wie buiten de bundel belt, sms’t of internet, moet bijbetalen. Providers rekenen namelijk vaak naar boven af. Bekijk oude telefoonrekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

Tip 5: Bekijk altijd de algemene voorwaarden. Sommige providers hebben een zogenaamde ‘fair use policy’. Gebruikers moeten bijbetalen of minder internetten als ze meer gebruiken dan de voorwaarden voorschrijft. De ene provider schroeft de internetsnelheid terug, de ander laat klanten bijbetalen.

Tip 6: Zoek uit welk type simkaart de telefoon gebruikt. Sommige providers leveren 3-in-1 kaarten, anderen alleen microsim of nanosim. Dat is vooral van belang bij iPhones. Een iPhone 5 ondersteunt alleen een nano-simkaart. iPhones van voor 2011 ondersteunen alleen micro-simkaarten.

Tip 7: Overstappen naar een andere provider? Vraag nummerbehoud aan. Dat is vaak gratis en voorkomt een hoop rompslomp.

Tip 8: Kortingen gelden vaak maar een paar maanden. Kijk vooral naar de prijs die geldt na de actie.

Keuzehulp: