KPN telefoons en abonnementen

KPN KPN is het oudste en bekendste netwerk van Nederland. De abonnementen van KPN bestaan o.a. uit KPN Budget, KPN Basis, Zorgeloos Instap, Zorgeloos Standaard en Zorgeloos Premium. Met de Zorgeloos EU abonnementen is het ook mogelijk om tegen dezelfde tarieven en binnen je bundel te bellen, sms’en en internetten in alle landen die lid zijn van de EU. Mobiel internet bij KPN kan met standaard 3G snelheden, maar ook met 4G waardoor snelheden tot 225 Mbit/s haalbaar zijn. Alle abonnementen bieden 4G ondersteuning. Als je de hoeveelheid gekozen MB's hebt verbruikt, past de snelheid van je internet automatisch aan naar 64 Kbps. Je betaalt dus nooit extra voor mobiel internet. Maar houd er wel rekening mee dat je bij het afsluiten van je abonnement genoeg internet erbij neemt, want Spotify streamen met 64 Kbps is niet mogelijk.
Bekijk alle toestellen Bekijk alle abonnementen Bekijk de veelgestelde vragen Verleng je KPN abonnement

KPN abonnementen

KPN informatie
Mobiel netwerk:
KPN
Voorwaarden:

Informatie over KPN

KPN gebouw in Nederland

Waarom kiezen voor een KPN abonnement? We kunnen nu natuurlijk een heel pleidooi geven over het beste netwerk, de beste dekking en een uitstekende klantenservice die 24/7 bereikbaar is, maar we zijn onafhankelijk en houden niet van verkooppraatjes. Wel kunnen we je een aantal interessante pluspunten van KPN opnoemen die volgens ons het overwegen waard zijn. We horen vaak dat KPN vrij prijzig is. En dat klopt ook als je de kale prijs vergelijkt met andere aanbieders zoals Simyo en hollandsnieuwe. Maar KPN is best voordelig af te sluiten als je het combineert met meerdere diensten van de provider. Als je thuis al televisie kijkt via KPN ontvang je 5 euro per maand korting op je mobiele abonnementen en wordt je bundel daar bovenop verdubbelt. Daardoor heb je al een abonnement met onbeperkt bellen, 10 GB internet in de EU voor slechts 25 euro per maand. Kies je voor het combinatievoordeel van KPN dan profiteer je verder ook van gratis Spotify, de snelste 4G verbinding in ons land (225 MB/s) en een gratis klantenservice die je 24/7 te woord staat. We hebben het uitgeprobeerd en ze nemen ‘s nachts echt de telefoon op.

Het verhaal achter KPN

Het bedrijf KPN is één van de oudste bedrijven van Nederland. De oorsprong vind het bedrijf halverwege in de 19e eeuw, maar op 1 januari 1989 werd de naam KPN pas echt geboren. De naam KPN staat voor Koninklijke PTT Nederland en was een verzamelnaam voor post, telegrafie en telefonie. Vooralsnog was KPN in handen van de overheid, maar vanaf 1994 kwam hier een stroomversnelling in toen KPN naar de beurs ging en de overheid zijn macht deels verloor. Uiteindelijk verkocht de overheid zijn laatste 8% aan aandelen in 2006 en was KPN definitief zelfstandig. In de tussentijd had KPN in 1998 hun postactiviteiten al afgestoten en begon het bedrijf zich meer en meer te richten op telefonie en internet.

KPN en mobiele telefonie

KPN is de grootste speler op de Nederlandse markt als het gaat om mobiele telefonie en biedt ruimte aan op zijn netwerken voor enkele andere grote bekende providers in Nederland zoals Telfort en Simyo. KPN is altijd vooruitstrevend geweest en heeft vele miljoen, zo niet miljarden, geïnvesteerd in het Nederlandse mobiele netwerk. Met een sterke frequentie heeft dit geresulteerd in een provider die landelijk de sterkste dekking heeft, zowel binnenshuis als buitenshuis. Juist deze informatie heeft veel klanten voor mobiele telefonie destijds over de streep getrokken en vooral ook veel zakelijke klanten. Veel van deze klanten zijn tot op de dag van vandaag nog steeds trouwe klant en lijkt KPN te genieten van een stabiel aantal abonnees op zijn netwerk. Juist door forse investeringen in het netwerk en uitbreiding van het netwerk, denk hierbij een 4G-ondersteuning, blijft KPN innoveren en blijft KPN altijd zijn concurrenten op de mobiele markt net even voor.

KPN abonnement

voordelig bellen met KPN familievoordeelKPN stond er bekend om dat zij veel abonnementsvormen en combinaties aanboden. Tijden zijn veranderd en de consument wil eenvoud en helderheid. Ook hier heeft KPN goed naar geluisterd en eenvoud gebracht in hun aanbod. Het opmerkelijke aanbod van standaard onbeperkt bellen in combinatie met een internetbundel springt er dan toch echt wel uit en overstemt ook het complete aanbod. Enkel de variabele factor in deze abonnementen is het datalimiet van 1000 MB, 5000 MB, 10000 MB of nog meer. Ook deze internetbundels zullen standaard geactiveerd worden op het nieuwe 4G-netwerk van KPN. Hierdoor is het niet meer de vraag hoeveel u belt, maar hoeveel u gebruik maakt van mobiel internet. Deze benadering is typisch KPN en hiermee onderscheidt KPN zich wederom van de concurrentie. Daarnaast zijn al deze abonnementsvormen ook beschikbaar als SIM Only en dus uitermate geschikt wanneer u al over een goede smartphone beschikt. Aangezien KPN ook landelijk een groot aantal klanten heeft met internet thuis biedt KPN standaard ook KPN WiFi Spots aan op deze mobiele abonnementen. Als u dan bij een KPN klant in de buurt komt met een WiFi Spot kunt u hier gratis op inloggen.

KPN abonnementen verlengen

Om het bestaande klanten van KPN extra interessant te maken biedt KPN vaak extra kortingen op de maandelijkse kosten wanneer ze besluiten om nog een jaar of twee jaar klant te blijven. Hierdoor profiteert u direct van de loyaliteit van KPN en kunt u als vaste klant met nog eens extra hoge kortingen bellen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw abonnement stilzwijgend door te laten lopen als u tevreden bent over uw abonnement en de kosten hiervan, maar gezien het huidige aanbod lijkt een verlenging van uw huidige abonnement zeker de moeite waard om te overwegen.

Waarom een KPN abonnement afsluiten?

De redenen zijn in onze ogen meer dan overduidelijk. KPN heeft landelijk gezien de beste mobiele dekking en daarnaast biedt KPN een scala aan extra diensten aan zoals internet en televisie thuis. Vaak gaat deze combinatie nog eens gepaard met extra korting. Ook het landelijke 4G-netwerk is razendsnel en inmiddels ook landelijk een goede dekking. Ook bestaande klanten worden loyaal voorzien van extra kortingen om ook daadwerkelijk klant te blijven en hierdoor wordt u als klant ook gewaardeerd wanneer u uw abonnement verlengt. Daarnaast is KPN de grootste mobiele aanbieder en investeert het fors in de verbeteringen van het netwerk waar u als klant direct van profiteert. Niet voor niets was KPN de eerste provider met een landelijk dekking 4G-netwerk, wat overigens ook destijds gold voor het 3G-netwerk. Ook zakelijk gezien is KPN een verstandige keuze met diensten zoals Exchange, BlackBerry en dergelijke zaken om mobiel te kunnen werken. Andere providers bieden dit wellicht ook aan, maar KPN blijft wel de provider met de meeste ervaring hierin gezien het groot aantal zakelijke klanten.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over KPN

 • 1
  Betaal ik bij KPN ook aansluitkosten?
  Ja, je betaalt bij KPN aansluitkosten als je een nieuw abonnement activeert. In de totale kostenoverzicht op onze website vind je de actuele hoogte van de aansluitkosten. Let op: als je ervoor kiest om je KPN abonnement te verlengen betaal je géén aansluitkosten.
 • 2
  Welk afrekenmodel hanteert KPN?
  De kosten voor je belminuten worden verrekend per seconde met een minimum van 1 minuut. Voorbeeld: als je een gesprek na 30 seconden al beëindigt, betaal je een minuut bellen aan KPN. Als je een gesprek na 1 minuut en 11 seconden beëindigt, betaal je ook daadwerkelijk 1 minuut en 11 seconden.
 • 3
  Wat houdt het familievoordeel van KPN precies in?
  Bij KPN krijgen bestaande klanten extra voordeel. Afhankelijk van de abonnementen die je bij KPN hebt afgesloten krijg je extra kortingen of leuke extra's. Heb je bijvoorbeeld een alles-in-1 pakket bij KPN afgesloten en kies je ervoor om daarnaast een mobiel abonnement af te sluiten dan krijg je dubbel zo veel belminuten, MB's en extra tv-zenders. Neem je daarnaast nog een tweede mobiel abonnement (bijv. voor je partner of een kind?) dan loopt je voordeel op met 10 euro extra korting per maand, per abonnement. KPN is het meest betrouwbare netwerk van Nederland en met deze actie ook nog eens extra voordelig.
 • 4
  Wanneer is verlenging van mijn KPN abonnement mogelijk?
  Verlengen van je KPN abonnement is mogelijk wanneer je abonnement binnen vier maanden afloopt. Je kan dus tot vier maanden voor beëindiging van je overeenkomst een nieuw contract afsluiten. Je nieuwe abonnement gaat dan direct in, maar start officieel nadat je vorige abonnement is afgelopen.
 • 5
  Wat is de maximale downloadsnelheid van KPN?
  KPN is de eerste provider in Nederland met landelijke 4G ondersteuning. Dit betekent dat je in heel Nederland razend snel kunt internetten. De downloadsnelheid van KPN loopt op tot maximaal 50 Mbps. Let wel: dit zijn theoretische snelheden. De praktijk wijst uit dat de snelheden vaak trager zijn dan aangegeven.

KPN nieuws

ACM ziet voldoende concurrentie in de Quad Play markt
17 jul 2017ACM ziet voldoende concurrentie in de Quad Play marktDe Autoriteit Consument & Markt ziet geen concurrentie problemen optreden in de markt voor Quad Play. De nieuwe markt van alles in één bundels is booming. Het zijn echter KPN en VodafoneZiggo die echt beschikken over alle middelen. In een persbericht over de bundeling van telecomproducten van de Autoriteit... Lees verder
ONDERZOEK ROAMING: KPN wellicht goedkoper in de EU
15 jun 2017ONDERZOEK ROAMING: KPN wellicht goedkoper in de EUYES! Vanaf nu hoef je roaming niet meer uit te zetten op je smartphone voordat je het buitenland in gaat. Binnen de EU gelden vanaf vandaag namelijk aangepaste regels. Providers binnen de EU mogen geen extra kosten meer berekenen voor gebruik in de EU landen. Je kunt nu dus bellen, sms-en en natuurlijk datastreamen... Lees verder
KPN begonnen met aanbieden 4G via 2100 MHz
9 dec 2016KPN begonnen met aanbieden 4G via 2100 MHzNa T-Mobile is ook KPN begonnen met het aanbieden van 4G via een extra frequentieband. De 2100 MHz band werd voorheen alleen gebruikt voor het aanbieden van 3G (UMTS). De eerste 4G-masten zijn al actief in Vlaardingen en Schiedam. Dat bevestigt KPN tegenover Tweakers.net. “Door het toevoegen van de derde... Lees verder
KPN troef HBO valt weg, HBO in 2017 alleen via Ziggo
22 nov 2016KPN troef HBO valt weg, HBO in 2017 alleen via ZiggoEén van de grote troeven van KPN valt weg. HBO Nederland stopt en is vanaf 1 januari 2017 niet meer bij de provider te bekijken. Je kunt populaire series als Game of Thrones vanaf dan alleen nog via Ziggo bekijken. HBO en mede-eigenaar Liberty Global vertellen Tweakers dat HBO Nederland stopt vanwege 'zakelijke... Lees verder
KPN schrapt roamingkosten EU
5 sep 2016KPN schrapt roamingkosten EUAls eerste provider in Nederland schrapt KPN de beruchte roamingkosten in het buitenland. Dat betekent dat klanten hun bundel op dezelfde manier kunnen gebruiken als ze nu in Nederland doen, zonder bijkomende kosten. Vanaf 26 september introduceert het telecombedrijf namelijk nieuwe abonnementen waarmee klanten in de... Lees verder