-

Vergelijk mobiele abonnementen van KPN


Bekijk KPN sim only abonnementen Bekijk alle toestellen met KPN Bekijk de veelgestelde vragen

KPN sim only abonnementen

150 min/sms
2 GB
2 jaar
€ 19,00
Populairste keuze
150 min/sms
2 GB
1 jaar
€ 20,00
Bekijk aanbieding
150 min/sms
2 GB
1 maand
€ 21,50
Bekijk aanbieding
150 min/sms
5 GB
2 jaar
€ 21,50
Bekijk aanbieding
150 min/sms
5 GB
1 jaar
€ 22,50
Bekijk aanbieding

Informatie over KPN abonnementen

KPN gebouw in Nederland

Waarom kiezen voor een KPN abonnement? We kunnen nu natuurlijk een heel pleidooi geven over het beste netwerk, de beste dekking en een uitstekende klantenservice die 24/7 bereikbaar is, maar we zijn onafhankelijk en houden niet van verkooppraatjes. Wel kunnen we je een aantal interessante pluspunten opnoemen die volgens ons het overwegen waard zijn. We horen vaak dat KPN vrij prijzig is. En dat klopt ook als je de kale prijs vergelijkt met andere aanbieders zoals Simyo en hollandsnieuwe. Maar KPN is best voordelig af te sluiten als je het combineert met meerdere diensten van de provider. Als je thuis al televisie kijkt via de provider ontvang je 5 euro per maand korting op je mobiele abonnementen en wordt je bundel daar bovenop verdubbelt. Daardoor heb je al een telefoon abonnement met onbeperkt bellen, 10 GB internet in de EU voor slechts 25 euro per maand. Kies je voor het combinatievoordeel van KPN dan profiteer je verder ook van gratis Spotify, de snelste 4G verbinding in ons land (225 MB/s) en een gratis klantenservice die je 24/7 te woord staat. We hebben het uitgeprobeerd en ze nemen ‘s nachts echt de telefoon op.

Het verhaal achter KPN

Het bedrijf KPN is één van de oudste bedrijven van Nederland. De oorsprong vind het bedrijf halverwege in de 19e eeuw, maar op 1 januari 1989 werd de naam pas echt geboren. De naam KPN staat voor Koninklijke PTT Nederland en was een verzamelnaam voor post, telegrafie en telefonie. Vooralsnog was de provider in handen van de overheid, maar vanaf 1994 kwam hier een stroomversnelling in toen KPN naar de beurs ging en de overheid zijn macht deels verloor. Uiteindelijk verkocht de overheid zijn laatste 8% aan aandelen in 2006 en was het bedrijf definitief zelfstandig. In de tussentijd had KPN in 1998 hun postactiviteiten al afgestoten en begon het bedrijf zich meer en meer te richten op telefonie en internet.

KPN mobiel

KPN is de grootste speler op de Nederlandse markt als het gaat om mobiele telefonie en biedt ruimte aan op zijn netwerken voor enkele andere grote bekende providers in Nederland zoals Telfort en Simyo. Het bedrijf is altijd vooruitstrevend geweest en heeft vele miljoen, zo niet miljarden, geïnvesteerd in het Nederlandse mobiele netwerk. Met een sterke frequentie heeft dit geresulteerd in een provider die landelijk de sterkste dekking heeft, zowel binnenshuis als buitenshuis. Juist deze informatie heeft veel klanten voor mobiele telefonie destijds over de streep getrokken en vooral ook veel zakelijke klanten. Veel van deze klanten zijn tot op de dag van vandaag nog steeds trouwe klant en lijkt KPN te genieten van een stabiel aantal abonnees op zijn netwerk. Juist door forse investeringen in het netwerk en uitbreiding van het netwerk, denk hierbij een 4G en 4G+ ondersteuning, blijven ze innoveren en blijft het bedrijf altijd zijn concurrenten op de mobiele markt net even voor.

Abonnementen en bundels

voordelig bellen met KPN familievoordeelKPN stond er bekend om dat zij veel abonnementsvormen en combinaties aanboden. Tijden zijn veranderd en de consument wil eenvoud en helderheid. Ook hier hebben ze goed naar geluisterd en eenvoud gebracht in hun aanbod. Je hebt keuze uit twee basis bundels. De basis bundels bestaan uit een 150 bel/sms bundel en de eerste bundel met mobiel internet, 1.000 MB met 200 bel/sms. Alle andere bundels beiden onbeperkte bel/sms. Het opmerkelijke aanbod van standaard onbeperkt bellen in combinatie met een internetbundel springt er dan toch echt wel uit en overstemt ook het complete aanbod. De abonnementen zijn beschikbaar met 2.000 MB, 10.000 MB, 25.000 MB of 50.000 MB. Standaard is 4G geactiveerd en afhankelijk van de smartphone kun je zelfs van 4G+ gebruik maken.. Hierdoor is het bijna niet meer de vraag hoeveel u belt, maar hoeveel u gebruik maakt van mobiel internet. Deze benadering is typisch KPN en hiermee onderscheiden ze zich wederom van de concurrentie. Daarnaast zijn al deze abonnementsvormen ook beschikbaar als SIM Only en dus uitermate geschikt wanneer u al over een goede smartphone beschikt. Aangezien de provider ook landelijk een groot aantal klanten heeft met internet thuis biedt KPN standaard ook WiFi Spots aan op deze mobiele abonnementen. Als u dan bij een klant in de buurt komt met een WiFi Spot kunt u hier gratis op inloggen.

KPN Compleet

Je kunt nog meer voordeel krijgen als je diensten van KPN combineert. Met KPN Compleet stimuleert de provider haar klanten om nog meer diensten af te nemen. Ben je namelijk alles in één klant (met interactieve TV) en heb je ook een mobiel abonnement? Dan kom je in aanmerking voor KPN Compleet. Je krijgt dan gratis nog meer voordeel bij de premium aanbieder. Denk daarbij aan twee keer zoveel data bij je mobiele abonnement, 5 euro korting op je factuur, een extra zenderpakket en gratis onderling bellen of zelfs onderling MB's delen. Het Compleet pakket is ideaal voor families.

KPN abonnementen verlengen

Om het bestaande klanten extra interessant te maken biedt KPN vaak extra kortingen op de maandelijkse kosten wanneer ze besluiten om nog een jaar of twee jaar klant te blijven. Hierdoor profiteert u direct van de loyaliteit van KPN en kunt u als vaste klant met nog eens extra hoge kortingen bellen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw abonnement stilzwijgend door te laten lopen als u tevreden bent over uw abonnement en de kosten hiervan, maar gezien het huidige aanbod lijkt een verlenging van uw huidige abonnement zeker de moeite waard om te overwegen.

Waarom een abonnement afsluiten?

De redenen zijn in onze ogen meer dan overduidelijk. KPN heeft landelijk gezien de beste mobiele dekking en daarnaast biedt de provider een scala aan extra diensten aan zoals internet en televisie thuis. Vaak gaat deze combinatie nog eens gepaard met extra korting. Ook het landelijke 4G-netwerk is razendsnel en inmiddels ook landelijk een goede dekking. Ook bestaande klanten worden loyaal voorzien van extra kortingen om ook daadwerkelijk klant te blijven en hierdoor wordt u als klant ook gewaardeerd wanneer u uw abonnement verlengt. Daarnaast is de provider de grootste mobiele aanbieder en investeert het fors in de verbeteringen van het netwerk waar u als klant direct van profiteert. Niet voor niets was KPN de eerste provider met een landelijk dekking 4G-netwerk, wat overigens ook destijds gold voor het 3G-netwerk. Ook zakelijk gezien is KPN een verstandige keuze met diensten zoals Exchange, BlackBerry en dergelijke zaken om mobiel te kunnen werken. Andere providers bieden dit wellicht ook aan, maar ze blijven wel de provider met de meeste ervaring hierin gezien het groot aantal zakelijke klanten.

KPN investeert ook flink in duurzaamheid. Het is één van de meest duurzame telefonie bedrijven in de wereld. In 2017 werd de onderneming zelfs uitgeroepen tot Industry leader door de Dow Jones Sustainability Index. Volgens de Dow Jones is KPN de meest duurzame onderneming in de wereldwijde telecom industrie. De provider staat al sinds 2012 onafgebroken in deze precieuze wereldwijde index. De index is een belangrijke graadmeter voor duurzaamheid.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over KPN

 • 1
  Betaal ik bij KPN ook aansluitkosten?
  Ja, je betaalt bij KPN aansluitkosten als je een nieuw abonnement activeert. In de totale kostenoverzicht op onze website vind je de actuele hoogte van de aansluitkosten. Let op: als je ervoor kiest om je KPN abonnement te verlengen betaal je géén aansluitkosten.
 • 2
  Welk afrekenmodel hanteert KPN?
  De kosten voor je belminuten worden verrekend per seconde met een minimum van 1 minuut. Voorbeeld: als je een gesprek na 30 seconden al beëindigt, betaal je een minuut bellen aan KPN. Als je een gesprek na 1 minuut en 11 seconden beëindigt, betaal je ook daadwerkelijk 1 minuut en 11 seconden.
 • 3
  Wat houdt het familievoordeel van KPN precies in?
  Bij KPN krijgen bestaande klanten extra voordeel. Afhankelijk van de abonnementen die je bij KPN hebt afgesloten krijg je extra kortingen of leuke extra's. Heb je bijvoorbeeld een alles-in-1 pakket bij KPN afgesloten en kies je ervoor om daarnaast een mobiel abonnement af te sluiten dan krijg je dubbel zo veel belminuten, MB's en extra tv-zenders. Neem je daarnaast nog een tweede mobiel abonnement (bijv. voor je partner of een kind?) dan loopt je voordeel op met 10 euro extra korting per maand, per abonnement. KPN is het meest betrouwbare netwerk van Nederland en met deze actie ook nog eens extra voordelig.
 • 4
  Wanneer is verlenging van mijn KPN abonnement mogelijk?
  Verlengen van je KPN abonnement is mogelijk wanneer je abonnement binnen vier maanden afloopt. Je kan dus tot vier maanden voor beëindiging van je overeenkomst een nieuw contract afsluiten. Je nieuwe abonnement gaat dan direct in, maar start officieel nadat je vorige abonnement is afgelopen.
 • 5
  Wat is de maximale downloadsnelheid van KPN?
  KPN is de eerste provider met landelijke 4G ondersteuning. Dit betekent dat je in heel Nederland razend snel kunt internetten. De maximale downloadsnelheid van KPN is 75 Mbps via 4G en wel 225 Mbps via 4G+. Let op, dit zijn maximale snelheden. De gemiddelde snelheden ligt lager.
 • 6
  Wat is KPN Compleet en wanneer krijg ik dat?
  KPN heeft nog meer voordeel voor klanten die alle diensten van de provider combineren. Wanneer je internet, interactieve televisie, vaste telefonie met je mobiele telefoonabonnement combineert, dan maak je aanspraak op KPN Compleet. Je krijgt daarmee tot wel 5 euro korting op je factuur, dubbel zoveel data bij je mobiele abonnement, een gratis extra zenderpakket en je kunt gratis onderling bellen met KPN klanten.
 • 7
  Wat is een overstapwekker?
  De overstapwekker is een service van KPN waarbij je een melding krijgt wanneer je kunt overstappen naar KPN. Een ideale service voor mensen die willen overstappen naar de Nederlandse marktleider, maar nog lange tijd vast zitten aan hun huidige abonnement.
 • 8
  Wat is de 4G en wat is de download snelheid?
  4G is de opvolger van 3G. Het is de vierde generatie netwerken en maakt internet nog sneller en stabieler dan 3G. De snelheid van 4G via KPN is maximaal 75 Mbps en de gemiddelde snelheid is 20 Mbps down- en 10 Mbps upload snelheid.
 • 9
  Heeft KPN 4,5G of 4G+ en hoe snel zijn de download snelheden?
  In sommige gebieden biedt KPN ook 4G+ dekking. Het high tech netwerk geeft in theorie downloadsnelheden tot 225 Mbps en de gemiddelde snelheid ligt ruim twee keer hoger dan bij 4G. Vooral in de randstad en rond grote steden is er 4G+ dekking. Het nieuwe netwerk is sneller en ook super stabiel. De gemiddelde download snelheid van 4G+ is 50 Mbps en 35 Mbps upload snelheid.
 • 10
  Krijg ik bij KPN 3G of 4G?
  Iedere abonnee krijgt standaard 4G zonder kosten bij elk KPN abonnement. Wanneer je ergens bent waar geen 4G ondersteuning is, dan schakelt het netwerk automatisch over op 3G. Uiteraard heb je 3G bereik wanneer je een 3G telefoon hebt.
 • 11
  Waarom is 4G stabieler dan 3G?
  KPN gebruikt voor het 4G netwerk twee verschillende frequenties, een hoge frequentie en een lage frequentie. De hoge frequentie zorgt voor genoeg capaciteit in drukke gebieden zoals steden en evenementen. De lage frequentie is beter geschikt om door muren en obstakels heen te gaan (langere afstanden). Het combineren van zowel lage als hoge frequenties zorgt ervoor dat KPN een stabiel en snel internet kan verzorgen. Wist je dat alle vier de Nederlandse 4G netwerken tot de Wereld top behoren.
 • 12
  Heeft KPN landelijke 4G dekking?
  Het 4G netwerk van KPN heeft 99% dekking. Je hebt zowel binnen als buiten dekking. De 4G+ dekking is lager en is op dit moment vooral gecentreerd rond grote steden en de Randstad.
 • 13
  Kan iedere smartphone 4G+ van KPN aan?
  Nee, niet iedere smartphone kan de technieken aan voor 4G+. Je smartphone moet 4G+ dus ondersteunen om hier gebruik van te kunnen maken. De meeste moderne vlaggenschepen van populaire merken zoals Samsung, Apple en Huawei voldoen vaak aan de criteria. Wil je gebruik maken van het 4G+ netwerk, dan moet de telefoon voldoen aan de volgende punten. Het toestel ondersteunt de 4G frequenties van KPN 800 MHz (20), 1800 MHz (3) en eventueel 2600 Mhz (7). De smartphone moet beschikken over een LTE modem Cat. 6 of hoger. KPN voegt voor 4G+ uit de frequenties 1800 en 800 respectievelijk 20 MHz en 10 MHz samen. Het samenvoegen van frequenties voor een hogere snelheid heet carrier aggregatie en je smartphone moet die techniek ondersteunen. De LTE modem ondersteunt CA_3A_20A, carrier aggregatie voor 1800 MHz en 800 MHz. Een belangrijke punt aangezien andere netwerken, zoals bijvoorbeeld T-Mobile op andere frequenties 4G+ aanbieden.
 • 14
  Kan ik bij verlengen ook aan ander KPN abonnement kiezen?
  Ja, je hebt bij het verlengen keuze uit alle abonnementen van KPN en een zeer ruime keuze uit smartphones.
 • 15
  Wanneer kan ik opzeggen bij KPN Mobiel?
  Na de looptijd van je telefoonabonnement kunt je opzeggen met één maand opzegtermijn.
 • 16
  Kan ik mijn KPN mobiel abonnement tussentijds opzeggen.
  Wil je per direct opzeggen? Dan kan je het abonnement afkopen. KPN berekent hiervoor een afkoopsom. Houdt daarbij rekening met de eventuele korting die je nu op je huidige abonnement krijgt. De korting is alleen geldig bij de volledige looptijd en vervalt daardoor. Daarnaast berekent KPN een administratiekosten. Vaak is het daardoor niet goedkoper om tussentijds op te zeggen. TIP: Met een dual sim telefoon kun je jouw nieuwe abonnement en het oude tegelijk gebruiken. Let vervolgens wel op het opzegtermijn. Je kunt ook iemand anders je telefoonabonnement over laten nemen.
 • 17
  Mag ik mijn KPN bundel verlagen of verhogen?
  Je mag gratis verhogen of verlagen bij KPN, maar je kunt de KPN bundel nooit lager maken dan het abonnement dat je hebt afgesloten. Verhogen mag altijd en daarna kun je het abonnement dus eventueel verlagen. 31 dagen na het afsluiten van je abonnement mag je een wijziging aanvragen. Na iedere aanvraag kun je pas weer 31 dagen later een nieuwe wijziging aanvragen. Wijzigingen gaan vanaf de eerste van de aankomende maand in. Via de MijnKPN app kun je kosteloos verhogen of verlagen (mits niet lager dan je oorspronkelijke abonnement).
 • 18
  Betaal ik voor bellen en internet binnen de EU bij KPN?
  Nee, je hoeft als KPN abonnee niet te betalen als je belt of internet binnen de EU. Dankzij de nieuwe Rome Like at Home regels in 2017 gaat EU roaming uit je bestaande bundel. Ben je in het buitenland en heb je jouw volledige data of belbundel verbruikt, dan verlaagt KPN de snelheid. Bij bellen en smsjes buiten de bundel betaal je het standaard buitenland tarief. Bel je meer of wil je internetten met hoge snelheid, dan kun je een Extra Bundel kopen bij de provider. De bundels zijn 31 dagen geldig, maar niet in Nederland. Activeer je bundel via MijnKPN app of SMS.
 • 19
  Heeft KPN reis bundels voor buiten de EU?
  Je kunt voor vrijwel ieder land een speciale MB/min/sms bundel kopen. De prijs is echter afhankelijk van het land. Is de bundel op, dan kun je niet meer internetten. Bellen en smsjes versturen kan nog wel tegen het tarief voor dat land.
 • 20
  Welke looptijden krijg ik bij KPN?
  Je kunt bij KPN een mobiel abonnement afsluiten voor 12 maanden of 24 jaar. Het verschil tussen een telefoonabonnement van 1 jaar of 2 jaar is de prijs. De tweejarige abonnementen zijn per maand goedkoper.
 • 21
  Krijg ik bij KPN onbeperkte smsjes en belminuten?
  De goedkope basis bundels van KPN bieden een beperkte bel/sms bundel. De ruimere data abonnementen geven onbeperkt bellen en smsen.
 • 22
  Wat gebeurt er als mijn KPN bundel op is?
  Je kunt alleen bij de basis bundels buiten je bundel raken met bellen en smsen. Je betaalt dan het reguliere tarief. Het huidige tarief vind je op de site van KPN. Is je internet bundel op, dan wordt de snelheid verlaagd (64 Kbps) en kun je door internetten. Deze snelheid is niet genoeg voor regulier gebruik. Wel voor internet browsen.