Meer informatie over Sony smartphones

De oorsprong van Sony in de mobiele telefonie gaat weer even een heel stuk terug. Voor 2001 was Ericsson oppermachtig en behaalde de nodige successen met verschillende, destijds al, smartphones. Vooral de T-serie, dus de T28, de T610 en de T650i, is het meest succesvol geweest voor Ericsson in Nederland. Smartphones zoals de P800 en de P900 zal iedereen nog wel herinneren, maar de R380s zal niet iedereen zich meer herinneren. Toch wordt dit laatste model gezien als een begin van het smartphonetijdperk. Toch kreeg Ericsson het moeilijker en wilde zich eigenlijk meer bezig gaan houden met de ontwikkeling en het onderhoud van netwerken en eind 2001 ontstond dan ook de naam Sony-Ericsson, een joint venture tussen Sony en Ericsson. Onder deze naam gingen beide fabrikanten dan ook de mobiele telefoons verder ontwikkelen en fabriceren. Begin 2012 werden alle aandelen van Ericsson in de joint-venture overgenomen en bleef enkel de naam Sony nog over.

Sony Xperia toestellen vergelijken

De naam Xperia is inmiddels bij iedereen bekend en worden heden deze dagen nog steeds gebruikt in de huidige line-up van Sony. Enkele bekende modellen zijn toch wel de Xperia X10 en de Xperia X10 mini die beide een mooi succes in Nederland hebben gehad. Inmiddels zijn deze high-end smartphones niet meer leverbaar en zijn vervangen voor de huidige Z-serie met onder andere de Z1 en de Z2 die momenteel erg goed lopen. Vooral het strakke design en de compacte vorm dragen mede bij aan dit succes, maar Sony staat er ook om bekend dat het geluid uit deze telefoons uitmuntend is. Het is niet voor niets dat Sony ook een samenwerking is aangegaan met een grote headset leverancier. Het is duidelijk te zien dat Sony de tijd neemt voor hun smartphones en dat is direct te merken aan de kwaliteit van de afwerking en de werking van de smartphone zelf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de huidige Xperia-reeks goed aanslaat bij zowel jong als oud.

Sony Xperia smartphones met abonnement

Wie een Sony Xperia overweegt kan ook het beste kijken naar een telefoon abonnement die past bij deze smartphone. De Xperia-lijn zijn een reeks smartphones waarbij media centraal staat. Zo beschikken alle Xperia smartphones over een uitmuntende camera en deze media wil je natuurlijk ook zo snel mogelijk delen op Facebook, Twitter of Youtube. Een snelle verbinding met mobiel internet is dan wenselijk en het is dan ook aan te raden om een mobiel abonnement aan te schaffen waarbij de mogelijkheid bestaat om te verbinden met een 4G-netwerk. Ook het streamen van muziek is dan geen enkel probleem meer en met de Xperia in jou broekzak kun je genieten van de beste muziek.

Waarom een Sony Xperia smartphone kopen?

De Sony Xperia-lijn is een reeks smartphones waarbij is gelet op de kleinste details en dit tot in perfectie is uitgewerkt. Zo zijn de speakers van de telefoon precies goed afgesteld zodat er geen vervorming in de tonen ontstaat. Dit kunnen wij niet altijd zeggen van andere smartphones. Het design en de afwerking hiervan is ook tot in de kleinste puntjes ontworpen en zeer keurig afgewerkt en hierdoor heb je ook daadwerkelijk een solide smartphone in je handen. Enkel hoogwaardige materialen zijn goed genoeg voor Sony om verwerkt te worden in een Xperia smartphone. Je haalt dus met de Xperia niet alleen een geweldige smartphone in huis, maar ook een stuk design. Daarnaast blinkt de Xperia reeks uit in geluidskwaliteit en de kwaliteit van de camera. Waarom zou je dus nog verder kijken?

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Sony telefoons

 • 1
  Help, mijn Sony telefoon is gestolen. Wat nu!?
  Wat vervelend dat je Sony telefoon gestolen is. We raden je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie om aangifte te doen voor diefstal. Het is ook raadzaam om direct je provider te informeren dat je telefoon gestolen is. Zij zullen dan je simkaart blokkeren zodat er niet meer gebruik gemaakt kan worden van je abonnement. Dat voorkomt extra hoge telefoonkosten.
 • 2
  Wat voor besturingssysteem heeft een Sony Xperia telefoon?
  Alle Sony Xperia toestellen van dit moment maken gebruik van het populaire besturingssysteem Android van Google. Hierdoor heb je bij aanschaf van je mobiele telefoon direct toegang tot de Google Play Store waarin je duizenden apps gratis kunt downloaden.
 • 3
  Hoeveel garantie zit er Sony Xperia toestellen?
  Net als bij ieder ander merk ontvang je bij Sony wettelijk twee jaar garantie. De garantie die hierop wordt gegeven is echter niet van toepassing als je je Sony telefoon in het water laat vallen. Let daar dus goed op. De garantie op je accu en andere accessoires zoals hoesjes en houders is slechts 6 maanden.
 • 4
  Hoe lang gaat de batterij van een Sony Xperia mee?
  De batterijduur van een Sony Xperia is afhankelijk van allerlei factoren afhankelijk. Bij gemiddeld gebruik gaan de Sony Xperia accu’s vaak één a twee dagen mee. Bel je af en toe en Whatsapp je zo nu en dan, dan gaat het eerder richting de twee dagen. Kijk je tussendoor veel filmpjes en heb je veel Whatsapp groepen, dan ga je al snel richting één dag. Een stelregel is, hoe hoger de accucapaciteit, hoe meer vermogen je hebt om langer gebruik te maken van de accu. Gebruik je de Sony Xperia voor zware spellen, dan kost dat ook veel accucapaciteit.
 • 5
  Hoe kan ik langer met mijn Sony Xperia accu door gaan?
  Hoe bespaar je op je Sony Xperia batterij? Daar zijn een paar simpele oplossingen voor. Tegenwoordig zijn de smartphones zelf ook slimmer en besparen vanuit zichzelf al energie. Een energievreter is het beeldscherm, als je weinig films kijkt of spelletjes speelt, dan kun je de resolutie lager zetten. Dat bespaart al flink. Check zo nu en dan of er niet apps zijn die je weinig gebruikt, maar op de achtergrond draaien. Verwijder de apps of zet ze uit via instellingen en apps. Je zo af en toe ook controleren welke apps nog actief zijn met het vierkantje onder aan het beeldscherm. Veeg ze naar links of rechts om ze te sluiten, dat bespaart ook energie (tenzij je die apps veel gebruikt).
 • 6
  Zijn er ook goedkope Sony Xperia smartphones?
  Sony smartphones zijn niet de meest voordelige telefoons. De Sony smartphone staan bekend vanwege de rijke uitrusting en uitstekende camera's. De meest goedkope versie is vaak een toestel in het onderste gebied van het middensegment. Dan praat je over een prijs van rond de 250 euro. Kijk je naar Sony Xperia toestellen van een of twee jaar eerder, dan heb je nog altijd een uitstekend toestel. Ze zijn dan nog een stukje goedkoper.
 • 7
  Zijn Sony Xperia smartphones duur?
  Sony is een van de bekendste premium smartphone merken in Nederland. Het merk lanceert jaarlijks een reeks aan betrouwbare smartphones met uitstekende camera's. De Sony Xperia toestellen zijn niet het meest goedkoop in prijs. De toestellen hebben wel een uitstekende duur, prijs/kwaliteit en technologie in verhouding tot concurrenten. Er is zelfs iets voor te zeggen, dat de telefoons over een aantal jaar gezien wel goedkoper zijn. De premium vlaggenschepen zijn stuk voor stuk voorzien van de snelste processors en bijzonder goede camera's. Ze zijn niet duurder dan directe concurrenten. Ook de basis Sony Xperia modellen hebben een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding.
 • 8
  Mijn Sony telefoon valt vaak uit, wat kan ik nu doen?
  Soms kan je smartphone zomaar uitvallen. Wij kunnen je helaas niet de exacte reden geven, maar wel veel voorkomende. Soms ligt het aan de software of één bepaalde app. Check voor updates. Merk je na updaten dat je telefoon blijft haken bij één bepaalde app, deïnstalleer de app en probeer het daarna opnieuw. Het kan ook aan je opslagruimte liggen, de telefoon heeft namelijk een beetje ruimte nodig om goed te kunnen werken. Zet in dat geval je foto’s op de computer of deïnstalleer apps die je niet gebruikt. Mocht het uitvallen aanhouden? Neem dan contact op met de winkel waar je de telefoon gekocht hebt.
 • 9
  Mijn Sony smartphone is sloom, wat kan ik doen?
  Is je Sony Xperia traag en starten apps langzaam? Een trage telefoon kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste zijn RAM (werkgeheugen) gebruik en opslagcapaciteit. Gebruik je bijvoorbeeld een Live Wallpaper? Schakel die uit want die gebruiken doorgaans behoorlijk wat RAM geheugen. Je kunt eenvoudige het RAM geheugen controleren bij Instellingen > Geheugen. In dat menu kun je ook het geheugen schoonmaken. Je ziet ook welke apps geheugen gebruiken terwijl je ze niet gebruikt. Zet deze apps uit. Het kan ook aan de opslagruimte liggen. Misschien is je smartphone in al die tijd vol geraakt met allerlei bestanden en apps. Verplaats je foto's naar de computer of SD kaart en bekijk in 'download' welke bestanden verwijderd kunnen worden. Blijft je Sony Xperia traag, dan kun je eventueel contact opnemen met de winkel waar je de telefoon hebt gekocht.
 • 10
  Hoe zet mijn foto's van mijn Sony smartphone over naar de PC?
  Je zet foto’s eenvoudig over van Sony Xperia naar PC door het toestel via de USB kabel aan je PC te koppelen. Vervolgens vraagt je Sony Xperia of je data wilt overdragen of wilt opladen (kies data). De eerste keer vraagt je telefoon om software te installeren, de keren daarna kun je die melding wegklikken. Ga vervolgens naar 'Mijn Computer' en daar zie je onder de C of D schijf je Sony Xperia. Je kunt op het toestel klikken en alle mappen van je telefoon zien. De Foto’s zitten in het mapje DCIM.
 • 11
  Hoe kan ik muziek op mijn Sony Xperia zetten?
  Het overzetten van muziek van je PC naar Sony telefoon is eenvoudig. Je verbindt de Sony met je PC via de USB kabel. Vervolgens kun je via 'Mijn Computer' bij de opslagruimte van je Sony Xperia. Je kunt nu MP3 bestanden kopiëren naar het mapje Muziek (Music) of een mapje naar eigen keuze. Het toestel ondersteunt zeker MP3 bestanden en afhankelijk van het model ook andere muziek bestandstypes.
 • 12
  Hoe maak ik een screenshot of schermafdruk met de Sony Xperia?
  Je wilt een schermafdruk maken met je Sony Xperia telefoon, dat kan op verschillende manieren afhankelijk van het type. Houdt de aan/uitknop ingedrukt tot er een venster verschijnt. Een ander mogelijkheid is zowel volume omlaag als de aan/uitknop ingedrukt houden. In beide gevallen krijgt je kort de mogelijkheid om de afbeelding te openen. Iets later kun je via het notificatie scherm (via statusbalk) de afbeelding alsnog openen.
 • 13
  Is er een waterdicht Sony Xperia toestel?
  Ja, er zijn verschillende Sony Xperia telefoons die stof- en waterdicht zijn. Zoek je een waterdichte smartphone, dan ben je bij Sony aan het goede adres. Veel van de Sony Xperia vlaggenschepen zijn namelijk waterdicht. Zo is de Sony Xperia Z3 waterdicht en ook de Xperia Z5. Er zijn verschillende nieuwere vlaggenschepen, zoals de Sony Xperia XZ en Xperia XZ1, ook waterdicht. Je herkent een waterdicht toestel aan de IP67 of IP68 certificatie.
 • 14
  Kun je een waterdichte telefoon repareren?
  Een waterdicht toestel is prima te repareren. Het beeldscherm kan bijvoorbeeld vervangen worden. De reparateur zal echter niet in alle gevallen de waterdichtheid garanderen na reparatie.
 • 15
  Hoe maak ik een map op het startscherm van mijn Sony telefoon?
  Je kunt eenvoudig een map maken voor verschillende apps. Op het startscherm van je Sony klik je op een app tot deze gaat trillen (je kunt het icoontje nu verslepen). Sleep het icoontje boven een app die je ook in de map wilt hebben en laat los. Je krijgt vervolgens de mogelijkheid om de map een naam te geven en kleur. Andere apps kun je nu daar naartoe slepen.