Meer informatie over Apple smartphones

Het was januari 2007. De wereld die wij nu kennen zag er op dat moment heel anders uit. Nokia was verreweg het populairste merk en had een marktaandeel van veertig procent. Van de tien telefoons die op dat moment over de hele wereld werden verkocht, waren er vier van het merk Nokia. Merken als Huawei kenden we nog niet. De term 'smartphone' werd amper in de mond genomen en de telefoon moest zo klein mogelijk zijn. Hoe kleiner, hoe duurder. Een telefoon gebruikte je om mee te bellen en korte tekstberichten te versturen. Meer niet. Wat we op dat moment nog niet wisten was dat de wereld op het punt stond om drastisch te veranderen. Niet alleen in ons land, maar over de hele wereld. Beginnend in Amerika.

De allereerste iPhone werd aangekondigd in 2007

In januari 2007 werd de allereerste iPhone aangekondigd. Een sensatie. Apple, onder leiding van Steve Jobs, was erin geslaagd een telefoon op de markt te brengen die gebruiksvriendelijk was en tegelijkertijd veel meer functies had dan alleen maar bellen en korte sms berichten versturen. Apple bracht een revolutie teweeg die tot op de dag van vandaag nog steeds overal op de wereld zichtbaar en herkenbaar is. De eerste iPhone was geboren.

Nederland moest nog even geduld hebben. De eerste generatie iPhone werd niet in ons land uitgebracht. Het toestel werd echter massaal uit het buitenland gehaald en werd hierdoor in ons land ook een trend. In 2008 kwam de opvolger van de eerste iPhone uit, genaamd iPhone 3G. Het eerste iPhone abonnement in ons land werd exclusief door T-Mobile (tegenwoordig Odido) geïntroduceerd. Je kon op dat moment alleen de iPhone met abonnement kopen als je een abonnement afsloot bij T-Mobile. Dit waren gouden tijden voor T-Mobile. Het toestel was ondertussen zo populair geworden dat mensen in hun slaapzak voor de winkel lagen te wachten om de iPhone als één van de eerste te kunnen bemachtigen. Destijds was dat een bijzonder opmerkelijk fenomeen. Tegenwoordig zijn we er aan gewend.

Wat maakt iPhone zo'n groot succes?

Inmiddels zijn we een aantal jaar en generaties iPhone verder en zijn concurrenten zoals Samsung en Huawei er ook in geslaagd om soortgelijke smartphones op de markt te brengen. De één met nog betere specificaties dan de ander. En toch blijft de iPhone uniek en altijd anders in aanzien dan de rest. Wat is de kracht van Apple? En hoe komt het toch dat iPhone zo'n succes is geworden?

Er zijn verschillende redenen te bedenken voor het grote succes van iPhone. Apple heeft sinds de oprichting in 1976 twee belangrijke eigenschappen. Ze maken producten die er mooi uit zien en gebruiksvriendelijk zijn. De producten van Apple zijn intuïtief en mooi vormgegeven. Deze twee eigenschappen hebben ze ook doorgevoerd in de iPhone. Het toestel ziet er mooi uit en is voor iedereen toegankelijk. En dat is voor een groot gedeelte te danken aan hun besturingssysteem, iOS.

Informatie over het besturingssysteem iOS

Een iPhone draait in tegenstelling tot de andere smartphone fabrikanten op een eigen ontwikkeld besturingssysteem, genaamd iOS. Apple heeft jaren gewerkt aan de ontwikkeling van dit besturingssysteem en brengt nog geregeld nieuwe updates uit om het systeem nog gebruiksvriendelijker te maken. iOS is voor iedereen toegankelijk en voor zowel jong als oud te begrijpen. De kracht van het besturingssysteem iOS zit hem volgens velen in de gebruiksvriendelijkheid van interface. Kinderen en ouderen snappen vrijwel direct wat ze moeten doen en hoe het werkt. Zonder een handleiding te hebben gelezen. Ook geeft iOS je toegang tot de zogenaamde AppStore van Apple waardoor je direct duizenden (gratis) apps kunt downloaden. Let op: niet alle apps zijn gratis. Er zitten ook applicaties tussen waarvoor je dient te betalen. Dit staat dan wel vooraf aangegeven en je kunt pas betalen als je je creditcardgegevens hebt ingevuld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er zomaar geld van je rekening kan worden afgeschreven als je je iPhone per ongeluk door je kind of kleinkind laat gebruiken.

Inmiddels zijn er al verschillende versies van iOS uitgebracht. Apple blijft het besturingssysteem steeds verder door ontwikkelen.

Je iPhone is veilig in gebruik

Naast gebruiksvriendelijkheid en hoeveelheid apps is iOS ook het best beveiligde besturingssysteem ter wereld. Iedere app die wordt uitgebracht wordt eerst nauwlettend gecontroleerd op inhoud en virussen door het personeel van Apple. Je hebt dus geen last van gevaarlijke virussen. Daarnaast zit iOS aan de achterkant zo goed dichtgetimmerd dat het vrijwel onmogelijk om te hacken is.

Bescherm je kostbare iPhone

Vaak krijgen wij de vraag of het nodig is om een telefoonverzekering af te sluiten voor je iPhone. Persoonlijk raden wij dit af. Je betaalt voor een verzekering voor een toestel in deze prijsklasse al gauw een tientje tot meer per maand, terwijl het vaak niet eens zeker is of je je geld wel terugkrijgt. Er zijn dan ook veel goedkopere oplossingen om je telefoon te beschermen tegen valschade. Zo zijn de winkels Hoesjesdirect en Smartphonehoesjes goede voorbeelden van winkels waar je terecht kunt voor smartphonehoesjes en een screenprotector. Een hoesje heb je al vanaf 10 euro en beschermt je telefoon tegen vallen en een screenprotector zorgt ervoor dat er geen onnodige krassen op je scherm komen.

iPhone abonnement kopen?

Ben je door bovenstaand verhaal overtuigd over de kracht en de voordelen van de iPhone? Vergelijk alle abonnementen in combinatie met een iPhone op deze pagina. Vind het beste iPhone abonnement vandaag nog op Telefoon Abonnement.

iPhone kopen met abonnement of als los toestel

Als je kiest voor een Apple iPhone, dan weet je bij voorbaat dat je geen goedkope telefoon in huis haalt. iPhones zijn exclusief en kostbare producten. Veel mensen kiezen dan ook juist om die reden ervoor om een iPhone met abonnement af te sluiten. Om echter te besparen op je maandlasten kan het verstandig zijn om je iPhone los te kopen en te combineren met een sim-only abonnement. Op die manier bespaar je al gauw tientallen euro's per maand. Kies je er liever voor om een iPhone los te kopen? Dan kan dat helaas niet via TelefoonAbonnement.nl, maar kan je wel terecht op vergelijkingssite Telefoon.nl. Via Telefoon.nl kan je zowel losse iPhones als iPhone met abonnement afsluiten.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over de iPhone

 • 1
  Hoeveel garantie zit er op een iPhone?
  Op een iPhone zit standaard 24 maanden garantie. Let op: garantie op accessoires en onderdelen is slechts 6 maanden. Garantie wordt niet gegeven op schade die is ontstaan door water-, stoot- of valschade.
 • 2
  Wat voor besturingssysteem heeft een iPhone?
  Een iPhone heeft een eigen ontwikkeld besturingssysteem genaamd iOS. Dit is één van de populairste systemen met vele honderdduizenden apps die speciaal voor Apple zijn ontwikkeld. iOS is met name bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid.
 • 3
  Mijn iPhone is gestolen, wat kan ik nu het beste doen?
  Een iPhone is immens populair en wordt daardoor helaas ook weleens gestolen. Je kan het beste direct je provider informeren dat je iPhone gestolen is. Zij zullen dan je simkaart blokkeren waardoor er niet meer met je telefoon gebeld kan worden. Mocht je 'Zoek mijn iPhone' hebben ingeschakeld op je iPhone, dan kun je inloggen via icloud.com/find op een apparaat naar keuze je Mac of zoek je de vermiste iPhone via de app 'Zoek mijn iPhone' op een andere iPad of iPhone, iPad. Schakel de Verloren-modus in. Het is ook verstandig om aangifte te doen bij de politie. Via de app Zoek mijn iPhone zijn er verschillende handelingen mogelijk. Je kunt hiermee op afstand een pincode activeren om te voorkomen, dat iemand toegang tot je gegevens krijgt. Weet je zeker dat je iPhone gestolen is? Dan kun je er zelfs voor kiezen het apparaat op afstand te wissen. KIJK UIT! Nadat je de telefoon gewist hebt, verdwijnt het apparaat ook uit ‘Zoek mijn iPhone’. Je kunt je iPhone dus niet meer opsporen. https://support.apple.com/nl-nl/HT201472
 • 4
  Waarom is een iPhone vaak duurder dan een ander merk smartphone?
  Jaarlijks komt er 1 of 2 keer een nieuwe iPhone op de markt. De waarde van een iPhone blijft daardoor veel langer hoog dan de waarde van een ander merk smartphone waarbij er jaarlijks vele tientallen toestellen op de markt worden gebracht. Daarnaast is het zo dat Apple een exclusief merk is en dit ook graag wilt blijven. Daardoor zal je producten van dit merk nooit voordelig kunnen kopen en blijft een iPhone in het algemeen duurder dan de meeste andere toestellen.
 • 5
  Wat is het verschil tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus?
  De verschillen tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn niet zo groot. Behalve het grote verschil in grootte dan. De iPhone 6 Plus heeft een scherm van 5,5 inch en de iPhone 6 is "slechts" 4.7 inch groot. Beide iPhone's zijn een stuk groter dan de voorgangers. Daarnaast heeft de iPhone 6 Plus enkele rotatie verbeteringen die de kleinere iPhone niet heeft en is de schermresolutie een stuk hoger.
 • 6
  Wat is het verschil tussen de iPhone 5S en de iPhone 6?
  Het verschil tussen de iPhone 5S en de iPhone 6 is het volgende: de iPhone 6 is een stuk sneller en heeft een verbeterde Apple A8 processor. Daarnaast is het scherm groter, namelijk 4.7 inch ten opzichte van 4 inch en is de iPhone 6 gemaakt van ander materiaal, namelijk aluminium.
 • 7
  Waarom zijn er zo weinig iPhone aanbiedingen?
  Misschien valt het je op dat de iPhone er over het algemeen langer over doet voordat hij in prijs zakt dan bijvoorbeeld een Samsung of een HTC. Apple staat bekend om hogere prijzen die langer hun waarde vasthouden. Dat heeft deels te maken met hun exclusiviteit. Een iPhone krijgt jaarlijks maar 1 a 2 keer een opvolger terwijl een Samsung jaarlijks wel 60 nieuwe toestellen op de markt brengen. Daardoor blijven de prijzen langer op hetzelfde niveau. Ieder jaar daalt het toestel van het jaar daarvoor in prijs. Wil je dus een voordelige iPhone met abonnement afsluiten? Kies dan altijd voor het toestel van het jaar ervoor. Op deze website vind je alle iPhone aanbiedingen van dit moment en wij werken de prijzen dagelijks bij. Zo weet je zeker dat je altijd de voordeligste iPhone aanbieding voorgeschoteld zult krijgen.
 • 8
  Wat is een iPhone abonnement?
  Toen de iPhone net uitgebracht werd in ons land was T-Mobile de enige exclusieve provider die het toestel mocht verkopen. Later volgden er meerdere providers die dit mochten. Door dat iPhone het eerste toestel was waar echt toegankelijk internet op mogelijk werd kwamen er speciale iPhone abonnementen op de markt. Dit waren eigenlijk niets meer dan telefoon abonnementen met een grote databundel. Tegenwoordig is een iPhone abonnement gewoon een telefoon abonnement, maar wordt het nog vaak gebruikt in combinatie met een iPhone. Er is verder geen verschil meer tussen een abonnement voor iPhone en die van bijvoorbeeld een Samsung Galaxy.
 • 9
  Mijn iPhone wordt steeds trager, hoe kan dat?
  Dat is vervelend. Maar gelukkig kan je dit wel oplossen. Een iPhone is eigenlijk net een computer en ook computers worden na verloop van tijd wat trager. Dit komt doordat je terwijl je je iPhone gebruikt steeds meer bestanden opslaat en op je telefoon installeert. Door dat je geheugen vol raakt wordt je iPhone langzamer. Dit kan je op verschillende manieren oplossen. Bekijk eerst naar de Apps die je hebt opgeslagen en verwijder programma's die je toch niet gebruikt. Daarnaast kan je ook je berichten zoals je SMS en Whatsapp berichten verwijderen om je iPhone sneller te maken. Mocht je telefoon dan nog steeds traag zijn, is het aan te raden om een harde reset te doen. Dit doe je door de uit-knop van je iPhone en de home button tegelijkertijd ingedrukt te houden. Maar let op: Een harde reset zorgt ervoor dat je telefoon weer teruggezet wordt naar fabrieksinstellingen. Je iPhone is dan weer net zo snel als wanneer je hem net kocht, maar je bent waarschijnlijk ook al je bestanden kwijt.
 • 10
  Mijn iPhone gaat niet meer aan, wat kan ik doen?
  Allereerst is het belangrijk om rustig te blijven. Door in paniek te raken wordt het probleem niet opgelost. Een iPhone die niet meer aan gaat is vervelend, maar gelukkig zijn er verschillende tips die je kunt volgen om het probleem op te lossen. Misschien een vreemde vraag, maar weet je zeker dat je iPhone voldoende is opgeladen? Het kan heel goed zijn dat de batterij van je iPhone op is waardoor hij niet meer aan gaat. Als je je iPhone aan de lader hebt hangen en je ziet geen scherm met de mededeling dat hij aan het laden is dan zou het probleem ook aan de oplader zelf kunnen liggen. Vraag aan een bekende of je zijn oplader even mag lenen om te controleren of dat de oorzaak is van het feit dat je iPhone niet meer aan gaat. En als dat ook niet de oplossing is, dan kan je altijd nog een herstel uitvoeren. Sluit je iPhone aan op iTunes en maak en klik op de knop "Herstel iPhone". Mocht ook dit niet lukken ben ik bang dat je toch even terug moet gaan naar de winkel.
 • 11
  Help! Mijn iPhone is geblokkeerd.
  Als je drie keer de verkeerde pincode hebt ingetoetst wordt je telefoon geblokkeerd. Dit is om te voorkomen dat je telefoon nog gebruikt kan worden wanneer deze wordt gestolen. Het is dus maar goed dat deze maatregel er is, maar kan natuurlijk knap lastig zijn je iPhone wordt geblokkeerd. Met de zogenaamde PUK code kan je je iPhone weer deblokkeren. Deze PUK code wordt meegeleverd bij je simkaart en kan je navragen bij je provider.
 • 12
  Mijn iPhone valt steeds uit, wat kan ik daar aan doen?
  Helaas kan er met de software van je iPhone wat mis gaan. Als dit gebeurd heeft het vaak te maken met een update die je hebt uitgevoerd waarin nog enkele "bugs" zaten. Een oplossing om je iPhone weer te repareren is dan ook meestal een nieuwe update uitvoeren of de oude versie terugzetten. In de meeste gevallen is hierdoor het probleem van het steeds uitvallen van je iPhone opgelost. Mocht dit niet het geval zijn kan je proberen om je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
 • 13
  Ik heb mijn iPhone verloren, wat nu?
  Je kunt je iPhone weer vinden via de app 'Zoek mijn iPhone'. Binnen de app selecteer je de iPhone om de locatie te vinden. Mocht het toestel in de buurt liggen, dan kun je via de app en geluid op je iPhone afspelen. Zo kan jij of iemand die in de buurt de smartphone vinden.
 • 14
  Wat is het verschil tussen een iPhone 6s en een iPhone 6s Plus
  Er zijn niet zo veel verschillen tussen de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. De iPhone 6s Plus heeft een groter 5,5 inch beeldscherm met hogere resolutie dan de iPhone 6s. De iPhone 6s heeft namelijk een compacter 4,7 inch beeldscherm. Het tweetal heeft veel weg van de iPhone 6 serie behalve natuurlijk de krachtige A9 processor en verbeterde camera's.
 • 15
  Wat is het verschil tussen de iPhone SE en de iPhone 6s?
  De iPhone SE was sinds lange tijd weer de eerste 4 inch Apple iPhone. Het toestel heeft de super snelle A9 processor, die je ook in de iPhone 6s lichting vindt. De iPhone SE is kleiner en heeft een iets lagere resolutie dan de iPhone 6s (4,7 inch). Een ander verschil zit in de selfie camera’s. De iPhone SE heeft een 1,2 megapixel selfie camera en de iPhone 6s een 5 megapixels camera.
 • 16
  Wat is het verschil tussen een iPhone 7 en de iPhone 7 Plus?
  Er zijn een aantal verschillen tussen de iPhone 7 en 7 Plus. Allereerst verschillen de vlaggenschepen in grootte. De iPhone 7 heeft een 4,7 inch beeldscherm en de Plus een 5,5 inch. De iPhone 7 Plus heeft daarbij een hogere resolutie en een grotere batterij (2.900 versus 1.960 mAh). De iPhone 7 Plus is de enige van het stel dat twee hoofdcamera’s heeft een primeur voor Apple. Het werkgeheugen dat Apple gebruik bij de iPhone 7 is 2 GB en voor de iPhone 7 Plus is dat 3 GB.
 • 17
  Wat is het verschil tussen een iPhone 8 en iPhone 8 Plus?
  De iPhone 8 vlaggenschepen zijn gemaakt van glas en je kunt ze draadloos opladen. Er zijn enkele verschillen tussen beide telefoons. De iPhone 8 is een stuk kleiner met 4,7 inch en heeft een lagere resolutie dan de 8 Plus. De grotere iPhone 8 Plus heeft een 5,5 inch beeldscherm en beschikt als enige van het tweetal over twee 12 megapixel hoofdcamera's. Beide vlaggenschepen worden aangedreven door de super snelle A11 Bionic processor. De iPhone 8 krijgt van Apple 2 GB aan werkgeheugen en de iPhone 8 Plus heeft 3 GB aan werkgeheugen. Een ander verschil is de accucapaciteit, de grotere 8 Plus heeft 2.691 mAh en de iPhone 8 heeft 1.821 mAh.
 • 18
  Wordt een iPhone goedkoper?
  De prijs van een iPhone blijft relatief lang op een hoog niveau. Zo betaalde je eind 2017 relatief meer voor iPhone 6s uit 2016, dan vergelijkbare Android vlaggenschepen uit hetzelfde jaar. Er is wel goed nieuws, want na de lancering van een nieuwe lichting iPhones worden oudere toestellen iets goedkoper. Toen de iPhone 7 uitkwam, werd de iPhone 6s iets goedkoper. De iPhone 7 werd op haar beurt weer iets goedkoper na de lancering van de iPhone 8. De lancering van een nieuwe iPhone is vrijwel altijd in september, precies op tijd voor jouw sinterklaas verlanglijstje.
 • 19
  Vanaf welke iPhone is er geen 3,5 mm koptelefoon ingang meer?
  De koptelefooningang, ook wel 3,5 mm EarJack genoemd, wordt door Apple vanaf de iPhone 7 niet meer gebruikt. In alle iPhone 6s toestellen en ouder zit de beroemde 3,5 mm ingang nog wel.
 • 20
  Hoe sluit ik mijn koptelefoon aan op mijn iPhone?
  De traditionele 3,5 mm aansluiting voor de koptelefoon zit in alle Apple iPhones tot de iPhone 7. Vanaf de iPhone 7 kun je een koptelefoon aansluiten via de lightningpoort. Je kunt er ook voor kiezen om een bluetooth koptelefoon te gebruiken.
 • 21
  Hoe krijg ik foto's en selfies op mijn computer?
  Je kunt foto's importeren via de een usb kabel naar je computer. Je kunt foto's importeren via de Foto app. Wil je foto's van je iPhone over zetten naar Windows? Sluit je iPhone aan op je computer via een usb kabel. In de Verkenner van Windows krijg je de iPhone te zien. Ga naar 'Internal StorageDCIM100APPLE' en daar vind je alle foto’s.