Vodafone telefoons en abonnementen

Vodafone Vodafone is één van de grootste providers van Nederland en één van de vier providers met een eigen netwerk. Sinds 2013 heeft Vodafone telefoon abonnementen gelanceerd met de naam Vodafone RED. Daarnaast heeft Vodafone sinds 2016 Vodafone NEXT en Vodafone Black geïntroduceerd. Bij Vodafone NEXT kan je na 4 maanden je mobiele telefoon inruilen voor een ander. Wel zo prettig toch? Houd er echter wel rekening mee dat je de waarde van je toestel op dat moment terug krijgt. Verder ben je bij Vodafone direct eigenaar van je telefoon. Je hebt de keuze om je telefoon af te kopen in termijnen of meteen voor het afsluiten van je abonnement. Je hoeft dus niet bij te betalen als je dat niet wilt. Kies je ervoor om dit niet te doen worden de abonnementskosten van Vodafone hierdoor wel duurder. De Vodafone abonnementen bestaan o.a. uit Vodafone Red, Vodafone Smart, Vodafone Start en speciaal voor de echte veelgebruiker is er Vodafone Black. Nieuwsgierig naar alle abonnementen en aanbiedingen van Vodafone? Bekijk hieronder hun aanbod.
Bekijk alle toestellen Bekijk sim only abonnementen Bekijk de veelgestelde vragen Verleng je Vodafone abonnement

Vodafone sim only abonnementen

150 min + onbeperkt sms
500 MB
1 jaar
€ 12,00
Kies je sim only
150 min + onbeperkt sms
500 MB
2 jaar
€ 11,00
Kies je sim only
150 min + onbeperkt sms
1 GB
1 jaar
€ 14,00
Kies je sim only
150 min + onbeperkt sms
1 GB
2 jaar
€ 13,00
Kies je sim only
150 min + onbeperkt sms
2 GB
1 jaar
€ 21,00
Kies je sim only
Vodafone informatie
Mobiel netwerk:
Vodafone
Voorwaarden:

Informatie over Vodafone

Vodafone winkels in NederlandDe oorsprong van Vodafone in Nederland gaat helemaal terug naar 1995. Toen kende wij Libertel als de tweede provider in Nederland. Libertel had op dat moment enkel nog dekking in de Randstad. Vodafone was toen al aandeelhouder in Libertel en leverde de nodige know-how om een netwerk succesvol te exploiteren. De grote doorbraak kwam in 1997 toen Libertel als eerste op de markt kwam met prepaid bellen. Onder de naam Libertel iZi verkocht de provider simkaarten en goedkope mobiele telefoons. Het was een schot in de roos, want binnen de kortste keren was iedereen prepaid aan het bellen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Libertel in 1998 al zijn miljoenste klant kon verwelkomen. Ook het succes van SMS werd destijds onderschat en al snel bood Libertel ook prepaidklanten de SMS-dienst aan. Het ging goed met Libertel en de ene dienst na de andere dienst werd geïntroduceerd.

De komst van Vodafone

Eind 2000 nam het Engelse Vodafone een meerderheidsbelang in Libertel en werd de naam gewijzigd naar Libertel-Vodafone. Begin 2002 verdween Libertel definitief van het toneel en was enkel de naam Vodafone een feit. In dat jaar begon Vodafone dan ook met de uitrol van hun UMTS-netwerk en kreeg Nederland een landelijk dekkend GPRS-netwerk. Ook voor de consument kwam mobiel internet steeds meer in de buurt en Vodafone introduceerde daarom ook Vodafone live!. De mogelijkheden waren eindeloos en voor het eerst konden consumenten ook onderweg even snel wat televisie kijken, muziek downloaden of gebruik maken van navigatie op de smartphone. Datacommunicatie is altijd een belangrijk speerpunt geweest van Vodafone in Nederland en dat zal ook altijd zo blijven. Innovaties zijn hierbij een belangrijke rol om zo voor de concurrentie te blijven.

Vodafone Zakelijk abonnement

Vodafone providerEen belangrijke factor bij Vodafone, naast datacommunicatie, zijn de zakelijke klanten. Veelal hebben de zakelijke klanten ook altijd als eerste toegang tot nieuwe diensten. Dit gold destijds ook voor SMS, maar met de komst van 4G is dit nog veel belangrijker. Zakelijke klanten zijn nu in staat om overal in Nederland te kunnen werken met de snelheid van normaal internet zoals zij dit op hun vaste werkplek gewend zijn. Met extra diensten zoals BlackBerry Enterprise, een internetbundel voor het gehele bedrijf, Office 365, Device Manager en noem maar op speelt Vodafone handig in op de steeds wisselende vraagstukken vanuit de zakelijke wereld. Elke ondernemer heeft zijn eigen specifieke wensen en eisen als het gaat om mobiel werken en Vodafone speelt hier heel handig op in.

Vodafone abonnementen

Provider Vodafone is inmiddels bekend om zijn Red-abonnementen. Dit zijn alles-in-een abonnementen waarbij alle diensten, die beschikbaar zijn, ook aangeboden worden. Naast Red vinden we bij Vodafone tegenwoordig het Black-abonnement. Dit is de duurste variant en alleen interessant voor de hardcore internetter. Zowel Red als Black zijn tegenwoordig door heel Europa te gebruiken met hetzelfde tarief als in Nederland. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos en stellen, u als consument, hierin de gelegenheid om de juiste keuze en afweging te maken. Voor wie niet al te veel belt kan ook kiezen voor Vodafone Smart. Hier heb je beduidend minder belminuten en minder MB's, maar toch het voordeel van alle mogelijkheden binnen het Vodafone netwerk. Deze twee abonnementsvormen zijn ook leverbaar als SIM Only abonnementen, en uiteraard krijgt u dan maandelijks extra korting op de factuur zoals u dit gewend bent ben een SIM Only abonnement. Uiteraard biedt Vodafone ook de mogelijkheid om uw abonnement te verlengen in combinatie met een nieuw toestel of juist over te schakelen op SIM Only.

Vodafone Scherp abonnementen

Naast de 'normale' abonnementen, welke ook leverbaar zijn als SIM Only, biedt Vodafone ook nog Vodafone Scherp aan. Zoals de naam het eigenlijk al een beetje verklapt zijn dit extra scherp geprijsde SIM Only abonnementen. Deze abonnementen zijn ook enkel als SIM Only leverbaar. De opzet is eenvoudig, Small, Medium, Large of XL. Bij Small krijgt u enkel belminuten, terwijl bij medium ook bij datzelfde aantal belminuten ook nog datzelfde aantal MB's aan data wordt toegevoegd aan de bundel. Uiteraard loopt dit alles op en bij Vodafone Scherp XL heeft u de beschikking over 300 belminuten en 1 GB dataverkeer. Mede door de scherpe prijs is Vodafone hiermee wel erg interessant en zeker een partij om eens te vergelijken wanneer u op zoek bent naar een goedkope provider.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Vodafone

 • 1
  Kan ik blijven internetten als ik over mijn datalimiet heen ben?
  Jazeker. Je kan gewoon blijven internetten. De kosten buiten je bundel bedragen € 0,10 per MB. Gebeurt dit vaker? Dan is het aan te raden om je internetbundel te vergroten. Neem hiervoor contact op met je provider of onze klantenservice.
 • 2
  Ondersteunt Vodafone ook 4G internet?
  Ja. Vodafone biedt ook 4G internet aan. Dankzij 4G internet kan je gebruik maken van razendsnel internet en een downloadsnelheid tot wel 42 Mbps.
 • 3
  Wanneer kan ik mijn Vodafone abonnement verlengen?
  Loopt je contract binnen 2 maanden af? Dan kan je je abonnement bij Vodafone verlengen? Liever overstappen naar een andere provider? Dat kan pas als je contractperiode is verstreken. Hierna heb je een opzegtermijn van 1 maand.
 • 4
  Betaal ik bij Vodafone ook aansluitkosten?
  Ja, je betaalt bij Vodafone ook aansluitkosten als je een nieuw abonnement activeert. In de totale kostenoverzicht op onze website vind je de actuele hoogte van de aansluitkosten. Let op: als je ervoor kiest om je Vodafone abonnement te verlengen betaal je géén aansluitkosten.

Vodafone nieuws

ACM ziet voldoende concurrentie in de Quad Play markt
17 jul 2017ACM ziet voldoende concurrentie in de Quad Play marktDe Autoriteit Consument & Markt ziet geen concurrentie problemen optreden in de markt voor Quad Play. De nieuwe markt van alles in één bundels is booming. Het zijn echter KPN en VodafoneZiggo die echt beschikken over alle middelen. In een persbericht over de bundeling van telecomproducten van de Autoriteit... Lees verder
Nieuwe smartphones Vodafone per ongeluk openbaar
28 apr 2017Nieuwe smartphones Vodafone per ongeluk openbaarVodafone heeft grootste plannen. De provider gaat komend jaar niet één of twee, maar vier nieuwe smartphones op de markt brengen. De Smart-serie krijgt er een aantal nazaten bij. De namen van deze toestellen zijn per ongeluk al bekend gemaakt. Ze luisteren naar Smart Platinum 8, Smart Platinum Prime 8, Smart Platinum... Lees verder
Vodafone: geen roamingkosten vanaf 1 juni voor alle klanten
25 apr 2017Vodafone: geen roamingkosten vanaf 1 juni voor alle klantenVodafone biedt vanaf 1 juni voor al zijn klanten, bestaand en nieuw, de nieuwe dienst ‘Roam Like at Home’. Hiermee kun jij flink besparen wanneer je belt, SMS’jes verstuurt of internet op vakantie of op zakenreis. In dit artikel leggen wij uit wat roaming precies is, hoe de nieuwe dienst van Vodafone werkt en of... Lees verder
Vodafone verliest klanten, omzet daalt
3 feb 2017Vodafone verliest klanten, omzet daaltVodafone heeft een niet al te best kwartaal achter de rug. Volgens de laatste kwartaalcijfers verloor het bedrijf in de laatste drie maanden van het jaar 92.000 klanten. Daardoor is de omzet flink gedaald. Dat blijkt uit de financiële resultaten van het bedrijf die donderdag werden gepresenteerd. In totaal... Lees verder
Vodafone activeert VoLTE voor iPhones
28 jan 2017Vodafone activeert VoLTE voor iPhonesBen je klant bij Vodafone, heb je 4G in je abonnement zitten en loop je rond met een iPhone? Dan heeft Telefoonabonnement.nl goed nieuws voor je. De provider heeft nieuwe aanbiedersinstellingen uitgebracht in Nederland. Daarmee wordt het mogelijk om te bellen via het 4G-netwerk, ook wel VoLTE genoemd. Dat bevestigt... Lees verder