-

Vergelijk mobiele abonnementen van Vodafone


Bekijk Vodafone sim only abonnementen Bekijk alle toestellen met Vodafone Bekijk de veelgestelde vragen

Vodafone sim only abonnementen

300 min + onbeperkt sms
2 GB
2 jaar
€ 17,50
Populairste keuze
300 min + onbeperkt sms
2 GB
1 jaar
€ 18,50
Bekijk aanbieding
onbeperkt bellen/sms
5 GB
2 jaar
€ 25,00
Bekijk aanbieding
onbeperkt bellen/sms
5 GB
1 jaar
€ 26,00
Bekijk aanbieding
onbeperkt bellen/sms
15 GB
2 jaar
€ 30,00
Bekijk aanbieding

Informatie over Vodafone abonnementen

Vodafone winkels in NederlandDe oorsprong van Vodafone in Nederland gaat helemaal terug naar 1995. Toen kende wij Libertel als de tweede provider in Nederland. Libertel had op dat moment enkel nog dekking in de Randstad. Vodafone was toen aandeelhouder in Libertel en leverde de nodige know-how om een netwerk succesvol te exploiteren. De grote doorbraak kwam in 1997 toen Libertel als eerste op de markt kwam met prepaid bellen. Onder de naam Libertel iZi verkocht de provider simkaarten en goedkope mobiele telefoons. Het was een schot in de roos, want binnen de kortste keren was iedereen prepaid aan het bellen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Libertel in 1998 al zijn miljoenste klant kon verwelkomen. Ook het succes van SMS werd destijds onderschat en al snel bood Libertel ook prepaidklanten de SMS-dienst aan. Het ging goed met Libertel en de ene dienst na de andere dienst werd geïntroduceerd. In 2017 hebben Vodafone en Ziggo hun krachten gebundeld. De joint venture kreeg de naam VodafoneZiggo. Beide merknamen blijven echter nog bestaan en voor klanten van de providers verandert er weinig. Behalve voor klanten die zowel geselecteerde diensten van Ziggo als een Vodafone abonnement afnemen. Zij krijgen Non Stop Extra's.

De komst van Vodafone

Eind 2000 nam het Engelse Vodafone een meerderheidsbelang in Libertel en werd de naam gewijzigd naar Libertel-Vodafone. Begin 2002 verdween Libertel definitief van het toneel en was enkel de naam Vodafone een feit. In dat jaar begon de provider dan ook met de uitrol van hun UMTS-netwerk en kreeg Nederland een landelijk dekkend GPRS-netwerk. Ook voor de consument kwam mobiel internet steeds meer in de buurt en de provider introduceerde daarom ook Vodafone live!. De mogelijkheden waren eindeloos en voor het eerst konden consumenten ook onderweg even snel wat televisie kijken, muziek downloaden of gebruik maken van navigatie op de smartphone. Datacommunicatie is altijd een belangrijk speerpunt geweest in Nederland en dat zal ook altijd zo blijven. Innovaties zijn hierbij een belangrijke rol om zo voor de concurrentie te blijven.

Vodafone Zakelijk abonnement

Vodafone providerEen belangrijke factor, naast datacommunicatie, zijn de zakelijke klanten. Veelal hebben de zakelijke klanten ook altijd als eerste toegang tot nieuwe diensten. Dit gold destijds ook voor SMS, maar met de komst van 4G is dit nog veel belangrijker. Zakelijke klanten zijn nu in staat om overal in Nederland te kunnen werken met de snelheid van normaal internet zoals zij dit op hun vaste werkplek gewend zijn. Met extra diensten zoals BlackBerry Enterprise, een internetbundel voor het gehele bedrijf, Office 365, Device Manager en noem maar op. Elke ondernemer heeft zijn eigen specifieke wensen en eisen als het gaat om mobiel werken en Vodafone speelt hier heel handig op in.

Vodafone abonnementen

De provider is inmiddels bekend om zijn Red-abonnementen. Dit zijn alles-in-een abonnementen waarbij alle diensten, die beschikbaar zijn, ook aangeboden worden. In 2017 heeft Vodafone de abonnementen vereenvoudigd. Naast Red biedt de provider ook een aantal voordelige bundels via Vodafone Start. Het zijn interessante basis bundels met 150 belminuten en een bescheiden hoeveelheid data. Voor wie niet al te veel belt zijn deze bundels aantrekkelijk. Je krijgt beduidend minder MB’s en belminuten, maar toch het voordeel van alle mogelijkheden binnen het Vodafone netwerk. Deze twee abonnementsvormen zijn ook leverbaar als SIM Only abonnementen. Uiteraard biedt de provider de mogelijkheid om je telefoon abonnement te verlengen in combinatie met een nieuw toestel of juist over te schakelen op SIM Only. Zowel Start als Red zijn tegenwoordig in de gehele EU te gebruiken. Zelfs als je in de EU buiten je bundel geraakt, dan hoef je geen hoge rekening te krijgen. De betrouwbare provider heeft namelijk een aantrekkelijke optie. Je kunt er voor kiezen om de datasnelheid te verlagen na het einde van je bundel. Mocht de bundel op zijn, dan kun je door internetten. De snelheid wordt in dat geval wel drastisch naar beneden geschroefd tot maximaal 64 kpbs. Genoeg voor je email of internet.

Vodafone Non Stop Extra's

Sinds het samengaan van Vodafone met Ziggo in 2017 biedt de provider samen met Ziggo nog meer voordeel. Wil jij ook Non Stop Extra’s ontvangen? Dat kan als je de juiste diensten bij Ziggo afneemt. Klanten die bij Ziggo vaste telefonie, digitale televisie en internet (+30Mbps) afnemen en daarnaast ook nog een mobiel abonnement hebben, die ontvangen Non Stop Extra’s. Deze extra's bestaan uit 5 euro korting op je rekening, dubbele data bij je mobiele abonnement, een extra TV pakket en het Veilig Online pakket van de provider.

Ga terug naar boven »

Veelgestelde vragen over Vodafone

 • 1
  Kan ik blijven internetten als ik over mijn datalimiet heen ben?
  Jazeker. Je kan gewoon blijven internetten. De kosten buiten je bundel bedragen € 0,10 per MB. Gebeurt dit vaker? Dan is het aan te raden om je internetbundel te vergroten. Neem hiervoor contact op met je provider of onze klantenservice.
 • 2
  Ondersteunt Vodafone ook 4G internet?
  Ja. Vodafone biedt ook 4G internet aan. Dankzij 4G internet kan je gebruik maken van razendsnel internet en een downloadsnelheid tot wel 42 Mbps.
 • 3
  Wanneer kan ik mijn Vodafone abonnement verlengen?
  Loopt je contract binnen 2 maanden af? Dan kan je je abonnement bij Vodafone verlengen? Liever overstappen naar een andere provider? Dat kan pas als je contractperiode is verstreken. Hierna heb je een opzegtermijn van 1 maand.
 • 4
  Betaal ik bij Vodafone ook aansluitkosten?
  Ja, je betaalt bij Vodafone ook aansluitkosten als je een nieuw abonnement activeert. In de totale kostenoverzicht op onze website vind je de actuele hoogte van de aansluitkosten. Let op: als je ervoor kiest om je Vodafone abonnement te verlengen betaal je géén aansluitkosten.