-

Nokia 108 abonnement

Nokia 108
Snel naar ↓ informatie specificaties

Alles over de Nokia 108

Na het bescheiden succes van de 105 heeft Nokia nu de 108 gelanceerd. Met deze lancering heeft Nokia wederom een simpel toestel voor weinig geld op de markt weten te zetten met toch enkele handige functies. De 108 is vooral bedoeld voor diegene die een telefoon enkele gebruiken om bereikbaar te zijn en soms ook nog eens willen bellen. Verwacht dus zeker geen hoogstaande hardware en functies binnen deze telefoon, want daar is deze 108 zeker niet voor gemaakt. Waar hij wel voor gemaakt is, is bellen. En als je dan toch aan het bellen bent kun je er van uit gaan dat je ook nog eens een erg lang gesprek kunt voeren, want met een standbytijd van ruim een maand weet je zeker dat je altijd bereikbaar blijft en ook kunt blijven bellen dankzij de krachtige accu.

Weglaten

De eenvoud straalt van deze 108 af en ook onderhuids is de 108 eigenlijk heel erg simpel. Zo is het niet mogelijk om met deze telefoon op internet te gaan. Alledaagse technieken zoals WiFi, 3G of 4G ontbreken hier dus volledig. Om toch nog een stukje communicatie te kunnen hebben met de buitenwereld kun je gebruik maken van Bluetooth. Hiermee kun je snel wat overdragen naar een andere telefoon of je kunt gebruik maken van een draadloze Bluetooth headset voor bijvoorbeeld muziek of voor het bellen. Er is ook een camera aanwezig, maar met een maximale resolutie van 0.3 megapixels hoef je niet te verwachten dat je mooie foto's kunt maken. Ook hier is de 108 dan ook niet bedoeld voor dergelijke zaken! Nokia heeft dus veel zaken weggelaten om zo weer tot de kern van de telefoon te komen en dat is namelijk bellen.

Wat kun je verwachten?

Met het gemis van mobiel internet op de 108 kun je je misschien afvragen wat je dan wel krijgt. Dit is eigenlijk heel simpel, want je krijgt een compacte telefoon met een 1.8 inch kleurenscherm waarmee je makkelijk toegang hebt tot je contacten, agenda, SMS, rekenmachine, calculator en klok. Deze basiselementen zijn dan ook primair en zorgen er voor dat je eigenlijk alles kunt doen met de 108 wat je vroeger ook kon. Een uitgebreide smartphone hoeft dus in essentie zeker niet beter te zijn als deze 108, want misschien zijn wij vergeten dat bellen nog steeds de basisfunctie is van elke telefoon of smartphone. Deze 108 heeft deze functie weer prima te pakken.

Prijs

Voor de prijs hoef je deze 108 absoluut niet te laten liggen, want voor nog geen vijftig euro kun jij de bezitter zijn van een splinternieuwe Nokia telefoon. Hiermee heeft de fabrikant wederom bewezen dat er ook nog steeds goedkope telefoons gemaakt kunnen worden. Je hebt voor onder de vijfitg euro misschien niet de luxe van een touchscreen en mobiel internet, maar feitelijk is dat ook helemaal niet nodig. Zolang je maar bereikbaar bent en kunt bellen wanneer dit nodig is en dat is de absolute kracht van deze 108.

Conclusie

Ondanks dat zaken zoals internet en social media ontbreken is deze 108 zeker geen slechte telefoon. Het grijpt terug naar de essentie van de telefoon en deze 108 heeft dat goed weten te raken. Met de extra krachtige accu kan de telefoon ruim een maand standby blijven staan en kun je uren gesprekken voeren zonder dat de telefoon om extra stroom vraagt. Vooral op dit gebied is de 108 enorm sterk en vanwege de eenvoud zal het ook veel mensen aanspreken wanneer ze een simpel tweede toestel zoeken voor bijvoorbeeld op vakantie of wanneer ze een dagje weg gaan. Deze 108 is hier de perfecte kandidaat voor.

Nokia 108 specificaties vergelijken

Eigenschappen

 
Release:november 2013
Afmetingen:110.4 x 47 x 13.5 mm
Gewicht:69,9 g
Simkaart-type:standaard
  

Scherm

 
Schermgrootte:1,8 inch (4,572 cm)
Resolutie:160 x 128
Beeldscherm:LCD
Beeldscherm kleuren:16.0 M
Orientatiesensor:
Touchscreen:
  

Hardware

 
Processor:Single core
Intern geheugen (RAM):40.96 MB
Interne opslag:0 GB
Geheugen uitbereiding:
Geheugenkaart types:microSD (TransFlash)
Connector type:3.5 mm
Accelerometer:
Dualsim:
  

Software

 
Besturingssysteem:Symbian
Vliegtuigmodus:
  

Camera's

 
Camera:
Camera resolutie:0.3 MP
Autofocus:
Flitser:
Geo tagging:
Video:
Video resolutie:320 x 240 Pixels
Tweede camera:
Resolutie tweede camera:0 MP
  

Batterij

 
Batterij:950 mAh
Spraaktijd:13.8 uur
Standby tijd:744 uur
  

Netwerken

 
4G:
5G:
Wifi:
Bluetooth:
NFC:
GPS:
Assisted GPS:
  

Beveiliging

 
Pincode:
Vingerafdrukscanner:
Gezichtsherkenning:
  

Berichten

 
SMS:
MMS:
Email: